میرنیوز

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم!

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم! 2020-08-09T10:14:16+04:30

به گزارش ایسنا، پس از کش و قوس های فراوان و اظهار نظرهای مختلف افراد مرتبط و غیرمرتبط، بلاخره زمان برگزاری های آزمون های ملی سال ۹۹ که در سایه شیوع کرونا چندین بار به تعویق افتاده بود، نهایی شد و داوطلبان ورود به دانشگاه ها روزهای سخت و استرس زا را پشت سر گذاشتند و موفق به شرکت در جلسه آزمون شدند. 

استارت برگزاری این آزمون ها با اجرای آزمون دکتری تخصصی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در نهم مرداد ماه جاری زده شد و در فاصله یک هفته سه آزمون مهم دیگر یعنی"دکتری تخصصی وزارت بهداشت"، "کارشناسی ارشد سال ۹۹" و "چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی" نیز برگزار شدند و کمتر از دو هفته دیگر نیز با برگزاری "کنکور" به عنوان بزرگترین و سرنوشت سازترین آزمون ورودی دانشگاه های کشور پرونده آزمون های حاشیه ای مردادماه سال ۹۹ بسته خواهد شد.

در اولین آزمون کرونایی کشور تعداد ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب صبح روز پنج شنبه نهم مرداد ماه برای تصاحب صندلی های دکتری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی رقابت خود را در هفت گروه آزمایشی آغاز کردند. به این ترتیب که تعداد ۱۰۹ هزار و ۳۴۹ نفر آنها در گروه آزمایشی علوم انسانی، ۱۵ هزار و ۴۶۰ نفر در گروه علوم پایه، ۳۰ هزار و ۵۵۴ نفر در گروه آزمایشی فنی مهندسی، ۹ هزار و ۳۲۰ نفر در گروه آزمایشی هنر، ۲۲۵۵ نفر در گروه دامپزشکی و ۳۷۷۱ نفر نیز در گروه آزمایشی زبان به رقابت پرداختند.

حاشیه های اولین آزمون کرونایی

با توجه به اینکه آزمون های فوق در سایه اوج گیری مجدد ویروس کرونا برگزار شد، طبیعتا حساسیت ها و نگرانی ها در خصوص ابتلای داوطلبان به این ویروس در جامعه اوج گرفت به همین منظور نیز پروتکل های بهداشتی شدیدی از سوی ستاد ملی مقابله به کرونا به متولیان برگزاری آزمون ها ابلاغ شد و این مراکز موظف به رعایت و اجرای بندبند پروتکل های ابلاغی شدند.

 یکی از مباحث مهم رعایت فاصله فیزیکی داوطلبان و حوزه های امتحانی آزمون بود که بر این اساس حوزه های امتحانی و تعداد عوامل اجرایی تا  ۴۰ درصد افزایش یافت. ضمن اینکه زمان ورود داوطلبین در جلسه آزمون از یک به دو ساعت افزایش یافت و برخلاف روند رایج و مرسوم سال های گذشته بازرسی بدنی داوطلبان به طور مطلق حذف شد، هیچ حوزه ای از داوطلبان اثرانگشت نگرفت و صرفا به امضای داوطلب اکتفا شد.

 همچنین سازمان سنجش آموزش کشور خبر از توزیع بیش از ۵۰ هزار ماسک در بین داوطلبین آزمون دکتری داد و بنا بر این شد به داوطلبانی که ماسک همراه نداشته باشند ماسک رایگان داده شود.

ضمن اینکه با نظارت و همراهی وزارت بهداشت تمهیداتی برای آزمون بیماران مبتلا به کرونا اندیشیده شد تا آنها بتوانند در بیمارستان ها و محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کنند. به گونه ای که در آزمون دکتری تعداد  ۵۴ داوطلب که اظهار کرده بودند به کرونا مبتلا هستند، در محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کردند.

پس از برگزاری آزمون دکتری نیز سازمان سنجش آموزش کشور با استناد به نتیجه فرم نظرسنجی از داوطلبان نمره رضایت ۸۵ درصدی به خود داد و وزارت بهداشت هم تاکید کرد آزمون دکتر وزارت علوم نمره قبولی را از نظر اجرای پروتکل های بهداشتی دریافت می کند.

این در حالی است انتشار برخی تصاویر در رسانه ها و شبکه های مجازی حکایت از بروز تخلفاتی از قبیل بردن تلفن همراه به سر جلسه آزمون توسط برخی داوطلبان از جمله یکی از بازیکنان تیم استقلال در جلسه آزمون و عدم اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی در برخی حوزه ها  از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مورد نقد عده ای به ویژه مخالفان برگزاری کنکور قرار گرفت و تلاش ها برای تعویق کنکور با استناد به این موارد مجدد قوت گرفت اگر چه این بار مخالفان، دیگر همراهی کمیسیون های آموزش و بهداشت مجلس را نداشتند صرفا تاکید شد تعداد ناظرین برگزاری این آزمون افزایش یابد و علاوه بر وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس نیز به عنوان ناظران اجرای پروتکل ها در این زمینه ورود کنند.

برگزاری دومین آزمون کرونایی در غیاب عکاسان و خبرنگاران

پس از برگزاری اولین آزمون کرونایی کشور، در حالی که فضای رسانه ای و شبکه های مجازی درگیر حواشی برگزاری کنکور دکتری وزارت علوم بود، آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" در تاریخ ۱۱ مرداد ماه به عنوان دومین آزمون کرونایی کشور بدون حضور هیچ دوربین یا خبرنگاری طی سه روز متوالی برگزار شد و تمامی رسانه ها گزارش های خبری خود را با استناد به عکس های دریافتی از متولیان برگزاری آزمون مخابره کردند و طبیعتا هیچ گونه حاشیه ای هم پس از برگزاری آزمون در فضای رسانه ای ایجاد نشد!

آزمون دکتری سال ۹۹ وزارت بهداشت به مدت سه در پنج نوبت صبح و عصر روز جمعه ۱۰ مرداد، صبح و عصر روز شنبه ۱۱ مرداد و صبح یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ در ۲۹ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد. بر اساس اعلام مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی، تمامی پروتکل های بهداشتی در این آزمون به طور دقیق اجرا شد به طوریکه قبل از برگزاری آزمون، تمامی محل‌های مربوط به برگزاری آزمون ضدعفونی شدند و آزمون با رعایت حداکثری موارد بهداشتی برگزار شد.

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم!

در مجموع ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر رشته در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت ثبت نام کرده بودند که از این تعداد ۴۰۵۷ داوطلب در نوبت اول، ۴۲۱۳ نفر در نوبت دوم، ۴۲۰۵ نفر در نوبت سوم و ۴۶۲۷ نفر در نوبت چهارم ثبت نام کرده بودند. ۱۱۳۹ داوطلب نیز برای آزمون صبح یکشنبه ثبت نام کرده‌ بودند.

سومین آزمون کرونایی و عکس های جنجالی آن

پس از برگزاری دو آزمون دکتری وزارت بهداشت و علوم برای ورود داوطلبان به دانشگاه های علوم پزشکی و غیر پزشکی، رقابت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های وزارت علوم به عنوان سومین آزمون مهم سال جاری از ساعت ۸ صبح  ۱۶ مرداد با اجرای پروتکل های بهداشتی در ۲۳۶ حوزه امتحانی و ۸۰ شهرستان کشور آغاز شد و برگزاری این آزمون طی روزهای جمعه  ۱۷ و شنبه ۱۸ مرداد نیز ادامه پیدا کرد. از بیش از ۶۴۷ هزار داوطلب شرکت کنند بیش از ۵۱۴ هزار طی این سه روز برای کسب ۱۵۷ هزار صندلی دانشگاه دولتی و حدود ۱۴۰ هزار صندلی دانشگاه آزاد به رقابت پرداختند.

در این آزمون نیز داوطلبان موظف به تکمیل فرم های خوداظهاری که وزارت بهداشت طراحی کرده بود شدند، تعداد ۸۵ داوطلب به ویروس کرونا مبتلا بودند که این داوطلبان نیر با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محلی جداگانه در جلسه آزمون حاضر شدند و سایر داوطلبان نیز موظف به اجرای تمامی تمهیدات و الزامات بهداشتی فوق شدند. به طوریکه بیش از ۵۰۰۰  نفر از حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای اجرای پروتکل های بهداشتی نظارت کردند، در نهایت نیز اعلام شد قواعد ابلاغی بهداشتی در آزمون کارشناسی ارشد بیش از ۹۱ درصد رعایت شده است.

عکس های منتشر شده از تراکم جمعیت در برخی از حوزه های امتحانی، برگزاری این آزمون را نیز از حواشی بی نصیب نکرد و عده ای با استناد به این عکس ها برگزاری کنکور در این شرایط را مورد نقد قرار دادند البته این بار نیز همراهی که انتظار داشتند از سوی مسئولان مخالف برگزاری کنکور حاصل نشد.

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم!

چهارمین آزمون کرونایی کشور

چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی سال ۹۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درست در اولین روز آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یعنی صبح روز پنجشنبه ۱۶ مرداد و با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب در ۳۱ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد، این آزمون نیز همانند آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) دانشگاه های علوم پزشکی بدون حضور خبرنگار و عکاس در سکوت کامل خبری برگزار و تمامی گزارش های ارسالی این آزمون نیز متکی به اخبار دریافتی از سوی متولیان برگزاری آزمون مخابره شد!

به گزارش ایسنا، اگر چه برگزاری آزمون های سال ۹۹ در شرایط فعلی که با شیوع کرونا ویروس مواجه هستیم، می تواند خطراتی برای سلامتی داوطلبان شرکت کننده داشته باشد، اما با توجه به اینکه هیچ پیش بینی برای پایان شیوع این ویروس در ایران و حتی در دنیا نشده، بنابراین امکان لغو، تعویق و یا حتی تعریف جایگزین برای هیچ کدام از آزمون های ورودی وجود ندارد؛ چرا که این آزمون ها نیز جزئی از زندگی ما در شرایط کرونایی به شمار می روند و اگر مسئولان برگزاری آزمون ها با تکذیب یا نقد اخبار، اطلاعات و عکس های برگزاری آزمون، صورت مساله را پاک نکنند و به جای پاسخگویی به منتقدان خود در فضای حقیقی و مجازی و شبکه های اجتماعی، هم و غم خود را برای برگزاری هرچه بهتر آزمون ها را با رعایت دقیق تمامی الزامات و تمهیدات بهداشتی به کار گیرند، می توانند بسیاری از نگرانی ها و خطرات احتمالی ناشی از شیوع ویروس را کاهش دهند.

بنابراین در شرایط فعلی انتظاری که از متولیان برگزاری کنکور که بیش از یک میلیون داوطلب در آن رقابت می کنند، وجود دارد این است که دقت، حساسیت و تلاش بیشتری برای اجرای الزامات بهداشتی این آزمون بکار بگیرند و با بهره گیری از تجربیات آزمون های اخیر، کنکور پیش رو را با کمترین نقض برگزار نمایند چرا که عدم رعایت حتی ۱۰ درصدی این پروتکل ها با توجه به آمار بالای داوطلبان کنکور سراسری نسبت به آزمون های دکتری و ارشد می تواند تهدید جدی برای سلامتی  آنها و خانواده هایشان به شمار برود.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)