میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، ایده مایکل مینا این است که اکنون میبایست از آزمایشات مولکولی با دقت بالا مانند تستهای پی.سی.آر بگذریم و به آزمایشاتی روی بیاوریم که بتوان همانند تست بارداری سریع نتایج را فهمید نه مانند تستهای پی.سی.آر که افراد برای انجام آن میبایست زمان زیادی را صرف کنند و برای فهمیدن نتایج آن نیز باید چند روز یا حتی یک هفته صبر کنند.
وی پیشتر هم اظهار کرده بود تناوب انجام آزمایش "کووید-۱۹" از حساسیت آن مهمتر است. آزمایشهایی که به روش "واکنش زنجیرهای پلیمراز" تکیه میکنند، میتوانند ریزترین آثار وجود مواد ژنتیکی ویروس" SARS-CoV-۲"(عامل کووید-۱۹) را تشخیص دهند ولی چنین آزمایشهایی گران بوده و رسیدن به نتیجه در آنها به کندی پیش میرود.
مینا از سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) خواسته تا اجازه فروش آزمایشهای سریعی را که میتوانند در خانه انجام شوند و با داشتن یک نوار کاغذ که در صورت وجود بیماری تغییر رنگ میدهد و نتیجه در عرض ۱۵ دقیقه مشخص میشود و مشابه آزمایش بارداری است را صادر کند.
این آزمایشات از حساسیت و دقت کمتری نسبت به آزمایشهایی همچون آزمایش "واکنش زنجیرهای پلیمراز" برخوردارند و ممکن است نتایج آزمایش بسیاری از افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا هستند به اشتباه مثبت در نیاید و از این رو میزان خطای این آزمایشها بالا است اما از نظر مینا و برخی محققان، چنین استراتژی از نظر بهداشت عمومی مؤثرتر است زیرا در کل و در نهایت تعداد افراد شناسایی شده توسط این ابزارها بیشتر خواهد بود چرا که ارزان خواهند بود و افراد بیشتری از آن استفاده خواهند کرد در نتیجه مبتلایان بیشتری شناسایی خواهد شد.
چنین آزمایشهای سریعی برای تشخیص افرادی که مقدار زیادی ویروس در بدن خود دارند، مناسب است و این به آن معنا است که آنها در شرایط حساس قرار دارند و مقدار زیادی از ویروس در بدن آنها قرار دارد اما در آزمایشهایی همانند "واکنش زنجیرهای پلیمراز" داستان متفاوت است چرا که این آزمایشها بسیار حساس و دقیق هستند و حتی اگر غلظتهای کوچکی از ویروس در بدن شخص باشد نیز توسط این روش تشخیص داده میشود.
مینا در پادکست "این هفته در ویروس شناسی" گفت: ما آنقدر روی آزمایشات گرانقیمت و با کیفیت بالا تمرکز کردهایم که دیگر وقت نداریم از افراد آزمایش بگیریم. به نظرم شاید واقعا اکنون به آزمایشهای ارزانتری نیاز باشد. اگر آزمایش ارزان باشد میتوان به طور مکرر از آن استفاده کرد و خودمان را به طور مرتب چک کنیم و در آن زمان تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به راحتی تشخیص داده میشوند و تشخیص سریع یک پیروزی عظیم محسوب میشود.
"آشیش جا"(Ashish Jha) رییس انستیتوی بهداشت جهانی هاروارد در این باره به خبرنگاران گفت: تستهای ارزان در واقع تستهای بیکیفیتی که نتایج اشتباه نشان میدهند نیستند بلکه از حساسیت کمتری برخوردارند به این معنا که اگر مقدار کمی از ویروس در بدن یک فرد باشد ممکن است آنها تشخیص ندهند اما در شرایطی که بدن افراد عفونی شده و دارای مقادیر زیادی از ویروس در گلوی خود هستند این تستها نتیجه را تا حدی زیادی درست میگویند. حتی اگر این تستها نتوانند بیماری برخی افراد را صحیح تشخیص دهند اما چون ارزان هستند افراد میتوانند دو بار در هفته آن را انجام دهند که بالاخره نتیجه صحیح بعد چند بار آزمایش معلوم خواهد شد.
همچنین لازم به ذکر است که براساس برآوردهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، آزمایش فعلی تنها توانسته از هر ۱۰ مورد تنها یک مورد ابتلا به این بیماری را تشخیص دهد و علت آن این است که این تستها بر روی افراد بسیار کمی مورد آزمایش قرار گرفته است. سازمان غذا و داروی آمریکا نیز هنوز اجازه فروش هیچ کدام از تستهای نوار کاغذی که هزینه آن بین یک تا پنج دلار خواهد بود را نداده است. جا در انتها گفت: من نگرانم چرا که دولت فدرال ما درگیر یک الگوی ذهنی است که انجام آن در زمان این بیماری همه گیر صحیح نیست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند