میرنیوز

تولد سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نوزاد پس از رفع مشکلات ناباروری

تولد سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نوزاد پس از رفع مشکلات ناباروری 2020-08-03T07:26:35+04:30

دکتر علی صادقی‌تبار در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تشریح فعالیت کلینیک‌های مختلف مرکز درمان ناباروری ابن سینا به عنوان یکی از دستاوردهای جهاددانشگاهی، با اشاره به چهل‌سالگی جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای برخاسته از متن انقلاب و متشکل از جوانان انقلابی تحصیل کرده ای بود که با روحیه‌ انقلابی این نهاد را شکل دادند. جهاد دانشگاهی تاسیس شد تا  هرگاه یک وظیفه اساسی و یک کار نهادینه شده بر روی زمین مانده بود آن کار را دست بگیرد و به انجام برساند تا به عبارتی متولی رفع یکی از نیازهای اساسی کشور شود. این رویکرد سبب شد که در همه‌ی واحدهای جهاد دانشگاهی در دانشگاه‌های مختلف، افرادی با تخصص‌های مشابه دور هم جمع شوند و در آن حوزه نیازی را در مملکت شناسایی و رفع کنند.

وی درباره پیشینه راه‌اندازی پژوهشگاه ابن‌سینا گفت: جهادگران مجموعه‌ پژوهشگاه ابن سینا هنگامی که در خارج از کشور تحصیل می‌کردند دیدند هموطنانی با هزینه‌های سنگین به دنبال درمان ناباروری می‌روند به همین دلیل تصمیم گرفتند روش‌های درمانی ناباروری را به داخل ایران بیاورند. در همین راستا، در سال ۱۳۸۳ مرکز درمان ناباروری ابن سینا شکل گرفت. با شکل‌گیری این مرکز،  هنگامی که زوجی، پس از اقدامات پیاپی برای بارداری، بچه‌دار نمی‌شوند، به این مرکز مراجعه می‌کنند. آن‌ها در قدم اول توسط متخصصان زنان و متخصصان ارولوژی ارزیابی می‌شوند تا اگر اشکالی در هر یک از زوجین وجود دارد مرتفع شود و در نتیجه، ناباروری برطرف شود.

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن سینا بیان کرد: در همان ابتدا تصمیم گرفته شد برای خیل عظیمی از ناباروران که دچار سقط می‌شدند و با درمان‌های پیچیده روبه‌رو بودند تدابیر درمانی اندیشیده شود. به همین منظور کلینیکی برای درمان سقط‌های مکرر طراحی شد و عنوان این کلینیک در نام مرکز ناباروری هم گنجانده شد و نام مرکز به عنوان «مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا» تغییر کرد.

به گفته‌ صادقی‌تبار، سقط جنین یکی از معضلات زنان است و درمان‌های سخت و پیچیده ای هم دارد و گروه‌های تخصصی متعددی باید وارد کار شوند تا این مشکل برطرف شود.

وی با بیان این که «در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا شاهد جدیدترین درمان‌های سقط هستیم» گفت: گروه‌هایی وجود دارند که با تکنیک‌های رایج باردار نمی‌شوند و احتیاج به درمان‌های جایگزین دارند. درمان‌های جایگزین به معنای استفاده از روش اهداء یا رحم جایگزین است که در آن زمان پژوهشگاه ابن سینا با استفاده از دانش متخصصان مختلف مثل حوزه‌های حقوق، اخلاق، روانشناسان، متخصصان ژنتیک ، ارولوژی و جنین‌شناسان  ضوابط اجرا و ارائه‌ خدمات درمانی در حوزه اهدا را تدوین کردند. کلینیک دیگری نیز با استانداردهای لازم در خصوص سلامت مادر و جنین تاسیس شد. این کلینیک برای ارائه‌ خدمات و کنترل بارداری در طول ۹ ماه بارداری مادر راه‌اندازی شد تا فرد بتواند با اطمینان خاطر از به دنیا آوردن یک فرزند سالم به کمک غربالگری های پیاپی دوران بارداری‌اش را ادامه دهد.

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره نیاز به وجود کلینیکی برای درمان اندومتریوز گفت: مجموعه ی مرکز درمان ناباروری ابن سینا به این نتیجه رسید که علت ناباروری گروهی از خانم های نابارور ، بیماری های شایعی است که در بین آن‌ها زیاد است و خیلی سخت تشخیص داده می شود. این بیماری که تشخیص و درمان آن سخت و پیچیده است "اندومتریوز" نام دارد. به همین دلیل نیاز به وجود کلینیکی برای ارائه تمام خدمات موردنیاز یک زوج نابارور احساس شد. البته اندومتریوز به خودی خود بیماری آزاردهنده‌ای است و به همین دلیل همه‌ مراجعان صرفا برای رفع ناباروری درمان این بیماری را پیگیری نمی‌کنند.

صادقی‌تبار درباره فعالیت بقیه کلینیک‌های مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا خاطر نشان کرد: کلینیک دیگر این مرکز، "کلینیک سلامت جنسی" است. متخصصان این کلینیک، می‌توانند زوجینی که به دلیل یکی از اختلال‌های عملکرد جنسی دچار ناباروری شدند و یا حتی اگر نابارور نیستند اما دچار اختلالاتی هستند را مورد درمان قرار دهد. ناباروری یک زوج ممکن است به دلیل اختلال در عملکرد جنسی یا مربوط به بیماری‌های عفونی باشد. علاوه بر آن، ممکن است بیماری‌های روحی روانی باعث اختلال در عملکرد جنسی شوند و زوج ها نابارور تلقی شوند. طبیعتا اگر زوج به دلیل مشکلات سلامت جنسی نابارور باشند، این مشکل در این کلینیک قابل درمان است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا ادامه داد: کلینیک دیگری برای کلیه‌ مشاوره‌های تخصصی درمان زوج‌های نابارور راه‌اندازی شد که متخصصان داخلی، غدد، روانپزشکی، بیماری‌های عفونی، ژنتیک، ایمونولوژی پزشکی در این کلینیک حضور دارند تا مشاوره‌هایی را به گروه‌های درمان‌کننده مستقر در این کلینیک‌های هفت‌گانه ارائه کنند. کلینیک آخر این مرکز که به استفاده از یکی از دستاوردهای جدید حوزه درمان ناباروری اختصاص دارد، "کلینیک سلول درمانی" است. در این کلینیک از سلول‌های بنیادی زن برای بهبود عملکرد تخمدان فرد استفاده می‌شود .پس از دستکاری این سلول‌ها در آزمایشگاه، دوباره این سلول‌ها به خود فرد برگردانده می‌شوند و به این ترتیب با اهداف درمانی توفیقات بسیار چشم‌گیر و قابل توجهی در درمان بیماری‌ها و درمان ناباروری به دست می‌آید.

وی با اشاره به هدف جهاد دانشگاهی از تاسیس مرکز درمان ناباروری افزود: نگاه جهاد دانشگاهی در طراحی یک مرکز درمان ناباروری این بوده که یک زوج نابارور از اقصی نقاط کشور، به جای مسافرت به خارج از کشور ، با یک مراجعه به یک مرکز بتواند همه‌ خدمات موردنیاز خود را از یک مجموعه در داخل کشور دریافت کند. طبیعی است که درمان بیمار فقط در کلینیک انجام نمی‌شود و درمان نیازمند خدمات پاراکلینیک نیز می شود. پاراکلینیک شامل آزمایشگاه‌های متنوع تشخیص طبی، پاتولوژی، ژنتیک سلولی، ژنتیک مولکولی و جنین‌شناسی است که خدمات متنوعی در اختیار متخصصان قرار می‌دهد تا بتوانند درمان‌ها را با تشخیص‌های خود برنامه‌ریزی کنند. ارائه خدماتی از جمله عکس رنگی رحم، انجام انواع سونوگرافی‌های سه‌بعدی و چهاربعدی و سونوگرافی‌های پیشرفته برای تشخیص‌های مختلف متخصصان نیز در این مرکز، در اختیار آن‌ها قرار دهد. علاوه بر آن، وجود داروخانه‌ی تخصصی برای تامین داروهای موردنیاز درمان ناباروری باعث می‌شود بیمار از گشتن مداوم به دنبال دارو خلاصی یابد.

صادقی‌تبار خاطرنشان کرد:  در جهاد دانشگاهی افتخار پیدا کردیم که مجموعه‌ای را فراهم کنیم که زوج با امید واثق به دارا بودن یک فرزند پا به این مجموعه بگذارد و با یک فرزند سالم از این مجموعه خارج شود. فکر می‌کنم این یکی از بزرگترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی است که بتواند در شرایط فعلی جامعه که هرم سنی جمعیت رو به پیر شدن می‌رود و منویات سیاست‌های بالای دستی در راستای حفظ قشر جوان کشور است، بتواند از مسیر کمک به درمان ناباروری و یا حفظ توان باروری افرادی که نمی‌خواهند در حال حاضر بچه‌دار شوند به اجرای این سیاست‌ها کمک کند.

رئیس مرکز درمان ناباروری ابن سینا در پاسخ به پرسشی درباره تعداد نوزادانی که سالیانه پس از درمان ناباروری در این مرکز متولد می‌شوند گفت: احتمال بارور شدن در هر سیکل یک سوم است ، گر حدود چهار الی پنج هزار سیکل در سال در این مرکز انجام شود و به طور متوسط یک سوم این افراد باردار شوند حدودا هر سال ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نوزاد متولد شود.

وی در پایان درباره فعالیت‌های پژوهشی که در مرکز درمان ناباروری ابن سینا انجام می‌شود نیز گفت: بسیاری از همکاران ما در مرکز ناباروری، عضو هیئت علمی هستند و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی جزو کارهای نهادینه آن‌ها است. ما یک گروه پژوهشی در مرکز درمان ناباروری ابن سینا داریم که به آن دسته از طرح‌های تحقیقاتی که در حوزه بیولوژی تولید مثل مربوط است، می‌پردازد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی
2024-11-27T06:53:59+03:30
محققان دانمارکی گزارش دادند که دوز روزانه ویتامین B۳ باعث کاهش التهاب در ریه های بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می شود.

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!
2024-11-27T05:47:18+03:30
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ درصد از جوانان به دلیل تأثیر تبلیغات و نمایش دخانیات به این رفتار روی ...

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
2024-11-27T05:33:59+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:44+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه
2024-11-26T16:14:03+03:30
هیئت تجاری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای مسکو حاضر شدند.

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین

پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوری‌های پاک به رهبری چین
2024-11-26T15:47:23+03:30
یک نشریه اقتصادی در گزارشی پیش بینی کرده در سال آتی میلادی چین سردمدار تولید فناوری های حافظ محیط زیست خواهد بود و آینده هوش مصنوعی با وجود سرمایه گذاری کلان...

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد

«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئن‌تر پروژه‌های صنعتی راه اندازی شد
2024-11-26T15:47:22+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: یک صندوق بیمه تشکیل شده و تقریبا ۱۲ بیمه کشور در آن حاضر هستند تا ریسک پروژه های صنعتی مخصوصا در حوزه ...

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام

فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
2024-11-26T15:34:03+03:30
نشست فیلترینگ فضای مجازی در ایران با محوریت ابعاد حقوقی آن ظهر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:54:05+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد

۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
2024-11-26T14:40:43+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ۶۴۵ میلیارد تومان، وام ودیعه مسکن توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت شده است.

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند

پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی می‌کند
2024-11-26T14:27:34+03:30
ارتش چین مدعی شده یک پوشش ضد رادار جدید ابداع کرده که می تواند هدف های مورد نظر را از رادارهای ضد پنهان کاری( شناساگر) مخفی کند.

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند

مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
2024-11-26T14:27:33+03:30
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: قیمت تمام شده آموزش توسط مراکز آموزش علمی کاربردی ارائه شود.

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:27:33+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تبعیض میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T14:27:28+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد

مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
2024-11-26T14:14:04+03:30
فرصت شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید تا ۱۰ آذ...

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T13:47:22+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»

حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامه‌سازی رایان»
2024-11-26T13:34:05+03:30
مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان با حمایت معاونت علمی و ستاد اقتصاد دانش‌­بنیان دیجیتال به میزبانی دانشگاه شریف برگزار می‌­شود.پیش بینی می شود از ۷۰ کشور...

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران

دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
2024-11-26T13:34:04+03:30
وزیر ارتباطات با تأکید بر اهمیت کیفیت خدمات دیجیتال از ضعف جدی در اجرای پروژه فیبرنوری و فاصله ۲۵درصدی با استانداردهای جهانی خبر داد و خواستار نقش‌آفرینی تسه...

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر

افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
2024-11-26T13:34:04+03:30
تیم دانشگاه تهران موفق شد در المپیاد جهانی معماری منظر در بخش «همکاری دانشجویی»، رتبه نخست را کسب کند.

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند

برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
2024-11-26T13:20:46+03:30
چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با پیام آیت‌الله العظمی سبحانی و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

هوش مصنوعی آهنگساز می شود

هوش مصنوعی آهنگساز می شود
2024-11-26T12:40:42+03:30
انویدیا یک مدل هوش مصنوعی جدید برای تولید موسیقی و صوت رونمایی کرد که می تواند اصوات را اصلاح و صداهای جدید تولید کند.

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد

دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
2024-11-26T12:00:39+03:30
درس «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شده و این دوره از امروز ۶ آذر آغاز شد...

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد

دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
2024-11-26T11:47:23+03:30
کارشناس حوزه جمعیت گفت: موضع گیری هایی که از سوی شخص رئیس جمهور تخاذ شده است، نشان می دهد اهتمام زیادی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی

استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس شانزدهمین کنگره دندان پزشکان عمومی ایران گفت: هوش مصنوعی مبحث تازه ای است که کاربردهای موثری را در درمان دندان پزشکی دارد و استفاده از این ظرفیت کار دند...

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت

حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
2024-11-26T11:47:22+03:30
رئیس جمهور، روز سه شنبه ششم آذر ۱۴۰۳ به طور سرزده راهی وزارت بهداشت شد.

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد

اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
2024-11-26T11:47:21+03:30
وزارت صنعت اندونزی پیشنهاد اپل برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در کارخانه تولید تجهیزات و قطعات آیفون در این کشور را قبول نکرد.

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام‌نور فراهم شد
2024-11-26T11:47:20+03:30
بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه پیام‌نور امکان تغییر محل آزمون برای دانشجویان این دانشگاه در سامانه گلستان فراهم شد.

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی

برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
2024-11-26T11:20:39+03:30
مشاور اقتصادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: پیش‌بینی ما این است که در دوره چهارساله وزارت دکتر سیمایی حدود ۳۰ هزار خوابگاه متأهلی ایجاد کنیم.

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر

پرهیز از تمایز میان تشکل‌های دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
2024-11-26T11:20:39+03:30
معاون وزیر علوم با اشاره به ۱۶ آذر گفت: ضروری است معاونان دانشجویی با هماهنگی روسای دانشگاه‌ها اقداماتی را برای پاسخ‌گویی به سوالات دانشجویان داشته باشند.

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها

تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
2024-11-26T10:54:06+03:30
محققان دستگاه اپتوالکترونیکی ساختند که از بینایی انسان برای محاسبات درون حسگری تقلید می‌کند؛ این سامانه مصرف انرژی کم و سرعت بالایی دارد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)