میرنیوز
دکتر روح الله فتحی در گفتوگو با ایسنا، درباره بانک تخمدان انسانی و ذخیره سازی بافت تخمدان در پژوهشگاه رویان گفت: پروژه انجماد بافت تخمدان انسان بیش از ۱۰ سال پیش و در حدود سالهای ۸۸-۸۹ کلید خورد. پس از آن که توانستیم با موفقیت روش انجماد بافت تخمدان انسان را تثبیت کنیم، "بانک تخمدان انسانی" را راهاندازی نمودیم. بانک تخمدان انسانی در ابتدا طی سال های ۹۱ -۹۲ به صورت آزمایشی و برای نمونه های تحقیقاتی استفاده می شد. البته برخی از نمونههای بافت تخمدان نیز فقط برای فعالیتهای تحقیقاتی ذخیره نمیشد بلکه هدف درمانی نیز در ذخیرهسازی آنها دنبال می شد. همچنین در ابتدای فعالیت این بانک، ذخیره بافت تخمدان بیماران برای اهداف درمانی و به صورت رایگان انجام میشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان افزود: از سال ۱۳۹۵ به بعد، بانک تخمدان انسان با دریافت هزینه از بیماران، شروع به ذخیره سازی هدفمند نمود. علاوه بر این، نمونههای تحقیقاتی نیز دریافت میشد. ذخیره سازی بافت تخمدان بیشتر به بیماران مبتلا به سرطان که بر اثر درمان روند تولیدمثل آنها آسیب می بیند، توصیه می شود. البته برخی از بیماران نیز که در سیر درمان آنها به دستگاه تولید مثل آسیب جدی وارد می شود و یا آن دسته از بیمارانی که به دلیل نوع بیماریشان قادر به باردار شدن نیستند، مانند برخی بیماران مبتلا به لوپوس، نیز میتوانند بافت تخمدان خود را در در این بانک ذخیرهسازی کنند. این بیماران پس از پایان دوره درمان میتوانند از بافت تخمدان خود برای گرفتن تخمک بالغ و بعد لقاح با اسپرم همسر استفاده کنند.
عضو تیم اجرایی بانک تخمدان انسانی پژوهشگاه رویان، درباره ذخیرهسازی تخمک زنانی که میخواهند ازدواج خود را به تاخیر بیندازند، گفت: برای آن دسته از خانمهایی که میخواهند ازدواج خود را به تاخیر بیندازند، اولویت با انجماد تخمک است. افرادی که بخواهند تخمک خود را منجمد کنند، در فرآیند تحریک تخمک گذاری قرار میگیرند. گاهی ترجیح داده میشود که هم تخمک و هم بافت تخمدان و یا فقط بافت تخمدان از این افراد گرفته شود و در بانک تخمدان ذخیره شود.
وی ادامه داد: اولویت با ذخیرهسازی تخمک است چرا که احتمال تولد فرزند از تخمک آسانتر از تخمدان است. زیرا فرآیندهای حصول تخمک بالغ از بافت تخمدان ذخیره شده، بسیار سختتر از به دست آوردن تخمکی است که به تنهایی منجمد شده باشد.
فتحی درباره روش استفاده از تخمدان مصنوعی گفت: یکی از روشهایی که بانک تخمدان انسانی پژوهشگاه رویان به استفاده از آن مبادرت ورزیده، استفاده از تخمدان مصنوعی است؛ یعنی روشی که بتوان در محیط آزمایشگاه ساختاری شبیه بافت تخمدان به وجود آورد تا بتواند از رشد و تمایز سلولهای بافت تخمدانی که ذخیرهسازی شده، حمایت نموده و منجر به تولید تخمک بالغ گردد. این پروژه در حیوانات به پاسخهای خوبی رسیده و در زمینه انسانی نیز پژوهشگران هنوز مشغول فعالیت بر روی آن هستند و به نتایج اولیه مناسبی دست پیدا کردهایم اما هنوز گامهایی باقیمانده تا بتوانیم از بافت تخمدان انسانی به روش تخمدان مصنوعی تخمک بالغ بگیریم و گزارش بارداری داشته باشیم.
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان در پاسخ به سئوالی درباره مهمترین ویژگی جهاد دانشگاهی گفت: بزرگترین شاخص جهاد دانشگاهی فعالیت جهادی به تمام معنا است. چنانکه مقام معظم رهبری در بیانات خود در جمع نخبگان، کار جهادی را چنین تعریف نموده اند: کار جهادی یعنی کاری که برای رضای خدا باشد و از آن خسته نشویم. هر فردی که به مجموعه جهاد دانشگاهی وارد شده است با نگاه جهادی و خستگیناپذیری فعالیتهای خود را انجام داده و به نتیجه رسانده است.
وی در پایان افزود: جهاد دانشگاهی از رویشهای انقلاب اسلامی بوده و به فعالیت جوانان و خلاقیت آنها بهای زیادی داده است. یکی از رموز موفقیت جهاد دانشگاهی باور جوانان است. برخی از جوانانی که در ابتدای تاسیس جهاد دانشگاهی فعالیت کرده اند، اکنون یا بازنشست شده اند و یا به عنوان مدیران ارشد جهاد دانشگاهی فعالیت می کنند. یعنی عده ای از ایشان با این نهاد رشد کرده و هم سن آن هستند. آن بینش و تفکری که در خصوص اعتماد به جوانان در سالهای ابتدایی تاسیس جهاد دانشگاهی وجود داشته همچنان نیز وجود دارد و به جوانان اهمیت ویژهای داده میشود. دقیقا مشابه آن چه در پژوهشگاه رویان نیز رخ داده است. مسئولان پژوهشگاه رویان هر زمانی که جوانی ایدهای داشته از او حمایت کردهاند و به همین دلیل است که بسیاری از جوانانی که فعالیت خود در پژوهشگاه رویان را با پایاننامهی دانشجویی آغاز نموده اند، اکنون از مدیران ارشد و مسئولان این پژوهشگاه بوده و یا از اعضاء هیئت علمی آن هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد