میرنیوز
به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به پرسشی درباره احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا پاسخ دادهاند.
آنها میگویند: ویروس کرونا نمیتواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده و یا یک میزبان انسانی نیاز دارد. همچنین میتواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. مطالعات نشان میدهد که ممکن است ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماریهای آمریکا میگوید اگر فرد پس از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خود را لمس کند، میتواند مبتلا شود اما به نظر میرسد این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماریها و سازمان غذا و دارو هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا از طریق مواد غذایی و یا بستهبندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد.
اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس است، غذا را لمس کند ممکن است ویروس از طریق غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود. اما رعایت دستورالعملهای تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد بسیار کم میشود. همچنین توصیه میشود میوه و سبزیجات تازه، قبل از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضدعفونیکننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره میکند که این ویروس همچنین قادر به زندگی بر روی بستهبندی مواد غذایی وارداتی نیست و صرفا برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده میماند. ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد میشود که بستهبندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا، حداقل ۲۰ ثانیه دستها با آب و صابون شسته شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا