میرنیوز
محمدمهدی انصاری پور مدیر یک شرکت دانش بنیان تولید کننده لیبل های امنیتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: لیبل های کوانتومی که آخرین تکنولوژی روز دنیا هستند را توانستیم با کسب دانش فنی به تولید برسانیم.
وی با بیان اینکه این لیبل ها امنیت بالایی دارند که امکان جعل و کپی برداری را از بین می برد، بیان کرد: هر جایی که بحث امنیت مهم باشد و نخواهیم که لیبل قابل جعلی در محصولات ایرانی داشته باشیم می توانیم از این لیبل ها بهره ببریم.
وی با اشاره به کابردهای لیبل های کوانتومی گفت: مبارزه با قاچاق کالا، جلوگیری از ورود داروهای قاچاق و تشخیص داروهای سالم و درست از تقلبی، استفاده در گواهینامه های اصلی و... از کاربردهای لیبل های کوانتومی هستند.
وی با تاکید بر اینکه با استفاده از این لیبل ها محصول اصلی از غیر اصلی مشخص می شود، بیان کرد: مردم عادی با چشم غیر مسلح نمی توانند این لیبل ها را از لیبل های تقلبی تشخیص دهند زیرا نامرئی بوده و قابل رویت نیستند. فقط بر اساس رمزنگاری کوانتومی می توان به رمز موجود در برچسبها پی برد و امکان بازکردن رمز آن جز برای افراد آشنا به رمز امکانپذیر نیست.
به گفته وی، این لیبل های کوانتومی تنها با قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش تشخیص داده می شوند که توانستیم در این راستا دستگاههای مورد نیاز برای تشخیص چنین لیبل هایی را نیز طراحی کنیم.
وی افزود: استفاده از این لیبل ها امکان جعل وجود ندارد به زودی شاهد این خواهیم بود که لیبل های کوانتومی جای هلوگرام های دوبعدی و سه بعدی را می گیرد.
انصاری پور با تاکید بر اینکه برای ساخت این لیبل ها از مواد آلی و معدنی استفاده کرده ایم گفت: این محصول ارگانیک است و برای بدن مشکلی به وجود نمی آورد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: ساخت لیبل های کوانتومی تکنولوژی گرانی است که برای مصارف خاص استفاده می شود و در کشورهای دیگر نیز انجام شده؛تهیه این لیبل ها از کشورهای اروپایی و امریکایی برای ایران هزینه زیادی دارد از این رو می توانیم با قیمت پایین تر آن را در اختیار تولید کنندگان قرار دهیم زیرا دانش فنی آن را بدست آورده ایم.
انصاری پور خاطر نشان کرد: در این پروژه دستگاه و موادی ساخته شده است که اگر از آنها به عنوان برچسب هایی امنیتی استفاده شود، امکان رمزگشایی و جعل در آنها به دلیل استفاده از مبانی رمزنگاری کوانتومی صفر بوده و در دنیا به صورت منحصر به فرد است.
وی با اشاره به کاربرد این برچسب های کوانتومی در رمزنگاری کوانتومی در اسناد و کاغذهای پول گفت: در این کاربرد اسناد و یا اسکناس ها به شکل کوانتومی رمزنگاری می شوند که با توجه به مرتبه محرمانه بودن اسناد می توان از معتبر یا جعلی بودن اسناد مطلع شد. یعنی زمانی که سند در دستگاه قرار می گیرد در کوتاه ترین زمان ممکن ارزیابی دقیقی از اعتبار سند ارائه می دهد. این سیستم در دنیا منحصر به فرد بوده و کدهای بررسی نامه فقط در اختیار افراد مورد اعتماد قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اهمیت لزوم این طرح در استفاده در اسناد پولی و مالی گفت: در این سیستم کدگذاری با استفاده از مواد کوانتومی اپتیکی اطلاعات دقیقی روی اسناد و یا اسکناس بارگذاری می شود که این اطلاعات را می توان با استفاده از دستگاه دیگری که در بانک یا نهاد مرجع نگهداری می شود بازخوانی کرد.
مدیر عامل این شرکت گفت: در این سیستم رمزنگاری اطلاعات بر روی هر نوع اسکناس چاپ می شود و این اطلاعات به گونه ای است که توانایی اندازه گیری آنها برای اشخاص دیگر امکان پذیر نبوده و فقط توسط مرکز مرجع که آنها را بارگذاری کرده وجود دارد، بنابراین امکان جعل اسکناس و توانایی فهم دقیق نشانه های امنیتی اسکناس ها برای افراد جعل کننده امکان پذیر نیست.
به گفته وی، این لیبل ها می تواند امنیت اسکناس ها را بالا ببرد که این خود پارامتر مؤثری در گردش و رصد اسکناس در سیستم بانکی کشور است. با توجه به اهمیت این موضوع، این تکنولوژی می تواند کاربردهای مختلفی نظیر پولشویی و ... داشته باشد.
وی با اشاره به کاربرد لیبل های کوانتومی در مبارزه با قاچاق انواع کالاهای وارداتی گفت: کلیه کالاهایی که از مجاری قانونی وارد کشور می شوند اعم از بهداشتی، دارویی، آرایشی و ... می توانند به لیبل های کوانتومی تجهیز و سپس تحویل واردکننده کالا داده شود در این صورت در بازار می توان به راحتی کالاهای وارداتی قاچاق را از کالاهای دیگر تشخیص داد.
این محقق افزود: جلوگیری از خرابکاری های نظامی و انبار تجهیزات حساس از دیگر کاربردهای لیبل های کوانتومی است؛ کلیه تجهیزات حساس و فوق حساس نظامی مانند قطعات یدکی هواپیماهای جنگی و یا انواع کالاهای موجود در انبارهای نظامی و سری را می توان برای جلوگیری از تعویض یا نمونه خراب و یا غیر اورجینال به کمک لیبل های کوانتومی رمزنگاری کرد.
وی با اشاره به دیگر کاربردهای برچسب های امنیتی گفت: نشان دار کردن یک فرد (یک کالا یا یک برگه) به طوری که فقط در هنگام بهره برداری قابل تشخیص باشد، جلوگیری از جعل اسناد (پاسپورت، شناسنامه و اسناد ثبتی و ...)، جلوگیری از ورود کالا، اطمینان خریداران و واردکنندگان از کالای خریداری شده در مبدا و تحویل همان کالا در مقصد، انواع بهره وری های سری و فوق سری و... از کاربردهای لیبل های امنیتی هستند.
وی افزود: این سیستم کدگذاری اسناد دارای چنان پیچیدگی هایی است که امکان هر گونه جعل را از بین می برد؛ در حال حاضر با وزارت صنایع و معادن مذاکراتی برای استفاده از این لیبل ها داشته ایم.
منبع : خبرگزاری مهر
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید