میرنیوز
به گزارش ایسنا، در دنیا بیماریهای آلرژیک از دهههای گذشته تاکنون رو به افزایش بودهاند و شیوع آنها در کودکان نسبت به بالغین بیشتر است. در ایران نیز شیوع بیماریهای آلرژیک اعم از آسم، رینیت آلرژیک، اگزما و کهیر وجود دارد، گرچه میزان شیوع آنها متفاوت است. بهطورکلی غذا و افزودنیهای غذایی مثل برخی آنتیاکسیدانها، شیرینکنندهها، رنگها و نگهدارندهها میتوانند در ایجاد و تشدید علائم بیماریهای آلرژیک نقش داشته باشند.
به گفته محققان، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد حساسیتهای غذایی مربوط به شیر گاو، تخممرغ، بادامزمینی، سویا، ماهی و گندم هستند. همچنین حساسیت به گرده گیاهان درکنار میوهجات و سبزیها نیز شیوع زیادی دارد و علائم بالینی خفیف تا شدیدی همانند آنافیلاکسی میتواند در اثر برخورد با آنها روی دهد.
آنافیلاکسی به شرایط شدید حساسیت گفته میشود که با درگیری ارگانهای پوستی، گوارشی، تنفسی و قلبی-عروقی همراه است. اغلب حساسیتهای غذایی با شرححال مناسب تشخیص داده میشوند. اما روشهای تشخیصی دیگر شامل تست پوستی پریک و تست آزمایشگاهی میتوانند تشخیص آلرژی غذایی را تقویت کنند.
در رابطه با این موضوع مهم که درصد زیادی از افراد جامعه را درگیر میکند، محققان دانشگاه علوم پزشکی مازندران پژوهشی را انجام دادهاند که در آن حساسیتهای غذایی مرتبط با بیماریهای آلرژیک در کشور ما مورد بررسی واقع شدهاند.
این محققان در پژوهش مروری خود که با استفاده از کلیدواژههای خاص و جستجو در سایتهای مختلف پایگاههای علمی پژوهشی صورت گرفته است، مقالات و دادههای مورد نیاز خود را جمعآوری و تجزیهوتحلیل کردهاند.
نتایج این بررسیها نشان داد که تخممرغ و شیر، شایعترین حساسیتهای غذایی در بیماریهای آلرژیک در ایران بهحساب میآیند.
به گفته عباس دباغ زاده، پژوهشگر مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و همکارانش در این مطالعه، «همانگونه که انتظار میرفت مواردی چون تخممرغ (زرده و سفیده)، شیر گاو، گندم، بادامزمینی و سویا به ترتیب شایعترین مواد غذایی در بیماریهای آلرژیک ایرانیان بودهاند. ضمن اینکه حساسیت و آلرژی غذایی در کودکان شایعتر از بالغین است».
آنها میافزایند: «بهطورکلی همه بیماریهای آلرژیک و حساسیتهای غذایی رو به افزایشاند و این موضوع به دلیل آلایندهها، رژیمهای غذایی آماده به همراه مصرف کم سبزیها و میوهجات، مصرف بالای افزودنیهای غذایی است».
دباغ زاده و همکارانش با توجه به این نتایج توصیه کردهاند که در ارزیابی چنین بیمارانی، حساسیتهای غذایی را حتماً در نظر گرفته و بعد از اثبات آن با روشهای موجود، نسبت به پرهیز آنها اقدام کرد.
آنها همچنین در مقاله علمی پژوهشی برگرفته از این تحقیق که در فصلنامه «تعالی بالینی» منتشر شده است، بیان داشتهاند: «در خصوص شیرخواران، توصیه میشود که تمام آنها تا ۶ ماهگی منحصراً از شیر مادر تغذیه کنند و بعد از ۶ ماهگی نیز میتوانند غذای جامد را شروع کنند».
نشریه علمی پژوهشی فوق وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران است و بهصورت چهار شماره در سال انتشار مییابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا