میرنیوز

مدیر کانون تفکر راهبردی جهاد دانشگاهی: چاره‌ای جز تن دادن به آزاداندیشی نداریم

مدیر کانون تفکر راهبردی جهاد دانشگاهی: چاره‌ای جز تن دادن به آزاداندیشی نداریم 2020-07-26T10:48:52+04:30

به گزارش ایسنا، دکتر حمید امین‌اسماعیلی که این روزها در کسوت مشاور رییس جهاددانشگاهی فعالیت دارد، از همان زمان تشکیل جهاددانشگاهی یعنی از سال ۱۳۵۹ همراه این مجموعه بوده و همواره در کنار کارکرد فرهنگی که از حوزه‌های کاری مهم جهاددانشگاهی بود، به حوزه پژوهش و فناوری نیز توجه ویژه‌ای داشت.

چهل‌سالگی تشکیل جهاددانشگاهی بهانه‌ای بود تا بارِ دیگر فرهنگ جهادی و مفهوم آن را، آن‌هم در شرایط امروز جامعه از نگاهِ او که مسؤول اتاق فکر این نهاد و معاون سابق پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی است، بررسی کنیم.

وی معتقد است: مهم‌ترین اثرگذاری، دستاورد یا تأثیر جهاددانشگاهی، ایجاد و تعمیق اعتمادبه‌نفس در بین جوانان و متخصصان کشور بوده که نشان می‌دهد ما قدرت و توان این را داریم که در حوزه علم و فناوری و سایر حوزه‌های کشور کار جدی و تخصصی کنیم و مسایل و مشکلات کشور خود را رفع کنیم.

مدیر کانون تفکر راهبردی جهاددانشگاهی برای پاسخ به نخستین پرسش برای بررسی حضور جهاددانشگاهی در عرصه‌ی فعالیت‌های فرهنگی ترجیح می‌دهد تا نخست تعریفی کامل از «فرهنگ جهادی» ارایه دهد.

مشاور رییس جهاددانشگاهی در این باره اظهار کرد: وقتی از فرهنگ جهادی حرف می‌زنیم نخست باید منظور خود را روشن کنیم، به نظر من در فرهنگ جهادی چند ویژگی وجود دارد؛ نخست این‌که باید به دنبال آن بود که رفع نیازهای جامعه با جدیت دنبال شود. این نیاز می‌تواند فنی، تکنیکی، فرهنگی یا اجتماعی باشد؛ بنابراین یکی از ویژگی‌های فرهنگ جهادی این است که برای آن فرد یا سازمان، مسأله‌ی پاسخ به نیاز جامعه و رفع آن، مساله‌ای مهم باشد و کسی و سازمانی که مدعیِ داشتنِ فرهنگ جهادی است، این را باید یک وظیفه اخلاقی و وجدانی برای خود بداند.

به گفته وی از یک‌سو کسی که مدعی داشتن این فرهنگ است، وظیفه اصلی خود را ادای تکلیف به جامعه می‌داند، یعنی بیش از این‌که به دنبال نفع شخصی خود باشد به دنبال نفع‌رسانی به جامعه است، اما از سوی دیگر باید آن شخص، مبادی یکسری آداب اخلاقی و فرهنگی باشد که در روابط بین افراد به آن‌ها مقید باشد؛ مانند این‌که انسان یکسری سجایا و ویژگی‌های اخلاقی مثبت مانند راستگویی و امانتداری در روابط بین فردی و قائل به اصالت منافع جمع بر منافع فرد داشته و همچنین ایفای این وظیفه را یک وظیفه‌ی اخلاقی و دینی بداند.
 
امین اسماعیلی همچنین معتقد است: در این شرایط، فرهنگ جهادی فقط در حوزه‌های کاری که به‌ظاهر به‌عنوان یک کار فرهنگی اطلاق می‌شود، تجلی پیدا نمی‌کند؛ بلکه کارِ فکری، اندیشه‌ای، فنی و اجتماعی و اصلاً هر کاری که انجام می‌شود در صورتِ داشتنِ این ویژگی‌ها، کارِ فرهنگی جهادی محسوب می‌شود.

کار فرهنگی این نیست که فقط پوستر بچسبانیم و بزرگداشت برگزار کنیم

به گفته مشاور رییس جهاددانشگاهی در جامعه امروز که به‌شدت دچار نابسامانی‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تکنولوژیک و علمی هستیم کسانی که در جامعه با این ویژگی‌ها و اصول فکری، اخلاقی و عملی کار می‌کنند، درواقع به فرهنگ جهادی عمل کرده و آن را پاس می‌دارند. از سوی دیگر تلقی برخی افراد این است که وقتی می‌گوییم «فرهنگ جهادی» یعنی کار فرهنگی انجام دهید و تبلیغات کنید؛ درحالی‌که آن، یک نگاه ابتدایی و متصلب و منجمد از فرهنگ جهادی است.

مدیر کانون تفکر راهبردی در توضیح این مطلب افزود: اگر این ویژگی‌ها در شخص یا سازمانی وجود داشته باشد، وقتی کسی یا سازمانی کار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی بر این اساس انجام دهد، کاری مبتنی بر فرهنگ جهادی انجام داده است. از این منظر، فرهنگ جهادی هنوز هم، یک موضوع و مسأله‌ی جدی در کشور است. چون کشور دچار مسایل و مشکلات و عقب‌افتادگی‌های تاریخی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فنی است، پس ما هنوز نیازمند فرهنگ جهادی هستیم تا در هرکدام از این حوزه‌ها، انسان‌ها و سازمان‌ها با اصول و مبادی، کاری جدی و پیگیرانه انجام دهیم.

وی در ادامه در ارتباط با بحث لزوم ورود جهاد دانشگاهی به مباحث فرهنگی با وجود تمرکز بر تأمین نیازهای دانش‌بنیان اظهار کرد: من تلقی خود از فرهنگ را مطرح کردم، مانند وقتی‌که می‌گویم یک محققِ تراز اول شیمی، فیزیک یا زیست‌شناسی که کار جدیِ علمی و پژوهشی با این ویژگی‌ها و اهداف انجام می‌دهد، بزرگ‌ترین کار فرهنگی را انجام می‌دهد.

امین اسماعیلی ادامه داد: کار فرهنگی این نیست که ما فقط پوستر بچسبانیم، پلاکارد بزنیم یا مراسمِ بزرگداشت برگزار کنیم. این نیز بخشی از کار فرهنگی است؛ اما نیاز است تا بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، یک تلقی درست‌تر و صحیح‌تری از کار فرهنگِ جهادی داشته باشیم. معتقدم درصورتی‌که چنین تلقی باشد، کار فرهنگی و جهادی هنوز هم کار مهم و لازمی برای کشور ما هست.

مشاور رییس جهاددانشگاهی در پاسخ به این سئوال که نیاز وارد شدن جهاددانشگاهی به کدام عرصه‌ها بیشتر حس می‌شود و چه حمایت‌هایی باید برای این ورود انجام شود، توضیح داد: امروز در جامعه ما شاید مهم‌ترین مسأله‌ای که ما نیازمند آن هستیم و جهاددانشگاهی هم باید در این حوزه‌ ورود جدی کند، «کار علمی، فنی و تکنولوژیک کردن است». اگر بخواهیم در عرصه حیات اجتماعی خود استمرار پیدا کنیم و این جامعه با عزت و آبرو بماند، نیازمندیم تا کارِ علمی، دانشی و تکنولوژیک جدی را سامان دهیم، چون اساس پیشرفت امروز جوامع انسانی مبتنی بر دانش است.

وی گفت: این‌که می‌گویند جامعه دانش‌بنیان، اقتصاد دانش‌بنیان، سیاست دانش‌بنیان، فرهنگ دانش‌بنیان و غیره، یعنی همه امور و حوزه‌های فعالیت و حیات یک ملت مبتنی بر توسعه‌ی علم و دانش باشد. بنابراین معتقدم اگر جهاددانشگاهی می‌خواهد کماکان آبرومند بماند باید در حوزه‌های دانش‌بنیان، کارِ جدی کند. این حوزه‌ها می‌تواند هم در حوزه‌ی علم و تکنولوژیک باشد و هم در حوزه‌های دیگر مانند فرهنگی و اجتماعی. بنابراین می‌طلبد که ما مسلح و مجهز به توانایی‌های دانشی و اخلاقی سرآمد در ابعاد مختلف سازمانی در جهاددانشگاهی باشیم.

مشاور رییس جهاددانشگاهی افزود: اگر این کار انجام شود و در هرکدام از این حوزه‌ها سعی کنیم به‌صورت دانش‌بنیان عمل کنیم، می‌توانیم بگوییم برای جامعه مفید هستیم و برای مشکلات آتی کشور که مشکلات حاد و بغرنجی نیز هست، گام‌هایی به سمت جلو برمی‌داریم و وظایف خود را برای تحول و توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌کنیم.

مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اقدام فرهنگی ۴۰ سال گذشته

امین اسماعیلی در پاسخ به این سئوال که در طول ۴۰ سال گذشته مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اقدام فرهنگی جهاددانشگاهی چه بوده است نیز اظهار کرد: مهم‌ترین اثرگذاری، دستاورد یا تأثیر جهاددانشگاهی، ایجاد و تعمیق اعتمادبه‌نفس در بین جوانان و متخصصان کشور بوده که نشان دهد ما قدرت و توان این راداریم که در حوزه علم و فناوری و سایر حوزه‌های کشور کار جدی و تخصصی کنیم و مسائل و مشکلات کشور خود را رفع کنیم.

وی گفت: این خودباوری در راستای همان سخن حضرت امام خمینی (ره) است که در یک عبارت کوتاه گفتند: «ما می‌توانیم». درواقع یکی از کارهای بزرگ جهاددانشگاهی این بود که سعی کرد ثابت کند تا نیروهای متخصص داخل کشور قادرند برای حل مسائل علمی، فنی و اجتماعی کشور، خودشان کار جدی کنند و برای معضلات کشور راه‌حل ارائه کرده و تلاش کنند تا این اعتمادبه‌نفس در بین نیروهای جوان و تحصیل‌کرده که قادر به حل‌وفصل مسائل مختلف کشور هستند، به وجود آید. این روحیه‌ی احیایِ خودباوری، خوداتکایی و اعتمادبه‌نفس مهم‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی در حدود چهار دهه‌ای است که از فعالیت آن می‌گذرد.
 
مشاور رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: البته جهاددانشگاهی موفقیت‌های بزرگی در حوزه‌های علمی و فنی داشته است. هم در حوزه‌ی تولید دانش، هم در بخش انتقالِ تکنولوژی و تدوین و تولید دانش فنی، دستاوردهای قابل‌توجهی داشته است که می‌توان گفت اصل همه‌ی این‌ها بر اساس آن روحیه و باور شکل‌گرفته است.

کسانی که فرهنگ جهادی دارند، الزاما در جهاد فعالیت نمی‌کنند

وی در ادامه در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی می‌تواند بحثِ فرهنگ جهادی را گسترش دهد؟، اظهار کرد: اقداماتی که بر اساس این روحیه انجام‌شده است کارهای بزرگی در جهاددانشگاهی در حوزه تولید دانش، تدوین و تنظیم دانش فنی کارها، ایجاد پروتکل‌های عملی برای کار در حوزه‌های مختلف مانند فنی و پزشکی، انتقال تکنولوژی به همراه داشته است. (یکی از مشکلات جدی کشورهای درحال‌توسعه این است که انتقال تکنولوژی و دانش را از جوامع توسعه‌یافته به کشور خودسامان دهند و همیشه وابسته به دانش و تکنولوژی کشورهای خارجی نباشند).

امین اسماعیلی ادامه داد: این نهاد تجارب خوبی در این زمینه‌ها دارد و دستاوردهای زیادی هم داشته که فقط بخشی از آن‌ها به جامعه منتقل‌شده است، البته بخشی از آن نیز شاید هنوز در دست جهاددانشگاهی مانده و کار تدریجی و اشاعه‌ای روی آن زیاد انجام‌نشده است، اما در این حوزه‌ها دستاوردهای قابل‌توجهی داشته که برای تحول و توسعه کشور بسیار مهم است.
 
وی ادامه داد: یکسری اصول کلی درباره‌ی فرهنگ جهادی وجود دارد که مطرح‌شده‌اند، اما برخی از وجوه دیگری که شاید از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است را می‌توان این‌طور مطرح کرد که افراد فعال در جهاددانشگاهی اولاً آن‌ها یک باور عمیق مذهبی دارند، ثانیاً کارها در این سازمان با هزینه‌های مالی و انسانی کمتر و بهره‌وری بیشتر در قیاس با سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود. ثالثاً فعالیت‌ها عمدتاً در حوزه‌هایی متمرکز است که نیازهای اصلی امروز و فردای کشور را در برمی‌گیرد. شاید بتوان ازاین‌جهت تفاوت مهم کار در جهاددانشگاهی و در دستگاه‌های دیگر را بررسی کرد.
 
مشاور رییس جهاددانشگاهی افزود: منظور از فرهنگ جهادی این نیست کسانی که فرهنگ جهادی دارند، حتماً در جهاد فعالیت می‌کنند، بلکه بسیاری از انسان‌ها اگر واجد و متصف به این صفات مطرح‌شده در کار و سازمان خود باشند، نیز دارای فرهنگ جهادی هستند. فرهنگ جهادی منحصر و محدود به افراد خاص و در یک سازمان خاص نیست، هر کس دارای این ویژگی‌ها بوده و قصد محقق کردن این اهداف را داشته باشد به دنبال فرهنگ جهادی است.

وی ادامه داد: اما شاید ویژگی متمایز جهاددانشگاهی، در این وجه است که افراد جهاددانشگاهی کسانی هستند که علاوه بر ویژگی اولیه و نکاتِ مشترک، عمیقاً باور مذهبی دارند و معتقد به اصالت انقلاب اسلامی و تحقق اهداف آن هستند.

چاره‌ای جز تن دادن به آزاداندیشی نداریم

مدیر کانون تفکر راهبردی جهاددانشگاهی در عین حال متذکر شد: اگر بخواهیم توسعه علم، فرهنگ و تکنولوژی را در کشور سامان دهیم چاره‌ای جز تن دادن به آزاداندیشی، تبادل فکر و اندیشه به‌صورت آزادانه نداریم. یعنی نمی‌توان محقق و متفکر را محدود و برای او چارچوب تعیین کرد که در این محدوده فکر کرده و انتظار آن را داشت که اندیشه و فکر در آن جامعه گسترش پیدا کند.

مشاور رییس جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت بخش های مختلفی از جمله کرسی های آزاداندیشی، اظهار کرد: عملکرد کرسی‌های آزاداندیشی که در مراکز علمی و دانشگاهی راه افتاده را زیاد موفق نمی‌دانم، چون احساس می‌کنم مقدمات و استلزامات آن به‌خوبی آماده نشده‌اند، بلکه نهادهایی که وارد این کارشده‌اند با این حوزه‌ی کاری آن‌قدر که باید آشنا نبوده‌اند یا اعتقاد وافی و لازم را به این کار نداشته‌اند. از سوی دیگر بیشتر اقدامات انجام‌شده در این حوزه را بیشتر در حد کارهای نمایشی دیده‌ام تا این‌که کاری باشد که از دلِ اندیشه‌های اصیل در جامعه ایجاد، ارائه و ترویج‌شده باشد.
 
امین اسماعیلی افزود: جهاددانشگاهی نیز باوجودآنکه در این حوزه مسئولیتی نداشته، اما کارهایی همچون برگزاری اقدامات مقدماتی برای مناظره گرفته تا نقد و بررسی‌هایِ نظریه‌هایی که توسط پژوهشگاه علوم انسانی دریکی دو حوزه با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و نقد و بررسی اندیشه‌ها برگزار شدند، انجام داده است که لازم است با همکاری متولیان این امر در دانشگاه‌ها این امور تقویت شوند.

وی در پایان گفت: در حالت کلی کرسی‌های آزاداندیشی را زیاد موفق و مثمر ثمر نمی‌دانم و تا زمانی که یک بازنگری اساسی در این مسأله رخ ندهد، قائل نیستم که بتواند کار جدی پیش ببرد و زمینه را برای تولید اندیشه‌های جدید، رهگشا و پویا ایجاد کند یا اندیشه‌های ایجادشده را در جامعه گسترش داده و ترویج کند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)