میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، آتش سوزی های گسترده در استرالیا به علت افزایش دما، کاهش رطوبت و خشکسالی های طولانی مدت غیر معمول، از اوایل سپتامبر ۲۰۱۹ در ایالت های کوئینزلند و نیوساوت ولز شروع و تا ژانویه ۲۰۲۰ ادامه یافته است؛ به طوریکه تا کنون دهها انسان جان خود را از دست داده یا بی خانمان شده اند.
همچنین شهرهای اطراف آن از جمله سیدنی نه تنها با خطرات این آتش سوزی مواجهند بلکه هوای دود آلودی را استنشاق می کنند.
اگرچه در آتش سوزی سال ۲۰۱۸، بیش از ۸۰۰۰۰ هکتار از پوشش های گیاهی پارک ملی استرالیا در آتش سوختند اما در حال حاضر بیش از ۵.۹ میلیون هکتار از جنگل های استرالیا سوخته و از ۲۸ گونه ذخیره گیاهی میراث جهانی، ۱۲ گونه ذخیره گیاهی در نیوساوت ولز تحت تاثیر این آتش سوزی قرار گرفته اند. در این فصل از سال جدید نیز ۱.۹ میلیون هکتار در پارک ملی استرالیا تحت تاثیر این آتش سوزی قرار گرفته اند. تا کنون ۱۰۰ آتش سوزی در سواحل جنوب شرقی استرالیا رخ داده و حداقل ۲۰ نفر کشته شده اند.
شاخص آتش سوزی
آمار رسمی اداره هواشناسی استرالیا نشان میدهد که در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب سومین و چهارمین سال های ثبت شده در تاریخ استرالیا از لحاظ شدت داغی هوا بوده است. در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، این اداره گزارش داد که شاخص خطر آتش سوزی (FFDI) که از داده های دمای هوا، رطوبت، بارش و وزش باد استفاده می کند به ۹۵درصد رسیده است.
طبقه بندی میزان خطر شاخص خطر آتش سوزی جنگل (FFDI) و شاخص آتش سوزی علفزارها (GFDI)
تاثیر عوامل جوی در بروز آتش سوزی ها
اداره هواشناسی استرالیا اظهار داشته که مکانیسم جوی اقیانوس هند مسبب اصلی جاری شدن سیلها در آفریقا و نیز آتش سوزیها در استرالیا است. پدیده دو قطبی اقیانوس هند (IOD النینوی اقیانوس هند)، هنگامی اتفاق می افتد که بخش غربی این اقیانوس به میزان قابل توجهی از بخش شرقی آن گرمتر میشود و فرآیند همرفت گرمای آب در سراسر اقیانوس هند شرقی رخ داده و حوضه آب گرم در نواحی غربی پدید میآید که باعث قوی تر شدن شدت بادهای شرقی نسبت به حالت معمول می شود که از پیامدهای آن بارش های سنگین در سراسر شرق آفریقا و بخشهایی از جنوب شرق ایران، خشکسالی شدید و آتشسوزی جنگلی در سراسر منطقه اندونزی، استرالیا و... خواهد بود.
به گفته دکتر اندرو واتکینز، رئیس اداره هواشناسی استرالیا، الگوی کنونی یکی از قویترین دپولاریزاسیونهایی است که تا کنون به ثبت رسیده است.
هواشناسان میگویند معمولا این وضعیت به دلیل حرکت بادها و بارانهای موسمی به طرف جنوب، پایان مییابد، ولی باد موسمی امسال ۶ هفته دیرتر شروع شده است. دانشمندان هشدار دادهاند با افزایش درجه حرارت آب سطح دریاها، الگوهای آب و هوایی مانند دوقطبی هند، ممکن است بیشتر اتفاق بیافتد و شدت آن هم افزایش یابد.
اثر تغییرات آب و هوایی بر آتش سوزی در استرالیا
در حال حاضر تغییرات آب و هوایی، کشور استرالیا را برای آتشسوزی مستعدتر کرده، به ویژه جنوب شرق این کشور را که از سال ۲۰۱۷ با خشکسالی درگیر بوده و میزان بارش سال به سال آن کاهش یافته است. به طورکلی داغترین فصل تابستان در انتظار استرالیا است که طبق پیش بینی اداره هواشناسی، احتمالا دمای هوا از حد متوسط ۲۷ و نیم درجه سانتیگراد بیشتر خواهد بود، بنابراین آتش سوزیهای خطرناک همچنان ادامه خواهد یافت که موجب افزایش نگرانیها شده است.
متاسفانه هوای آلوده و ذرات معلق در هوای استرالیا به آسمان سایر کشورها نیز وارد شده از جمله به آسمان کشور شیلی در فاصله ۱۱۰۰۰ کیلومتری.
پایش ماهواره ای آتش سوزی گسترده در استرالیا
سازمان فضایی ایران، با استفاده از داده های دریافتی از ماهواره های سنجش از دور، تصاویر مربوط به این آتش سوزی را منتشر کرده است.
بسیاری از ماهواره ها از جمله ماهواره های ناسا و سایر آژانس های فضایی، این آتش سوزی هولناک را پایش کرده اند.
نقشه زیر که حاصل از تصاویر ماهواره Terra، است، بازتابش تشعشات طول موج بلند ناشی از انتشار گرمای حاصل از ابرها و سطح زمین را نشان می دهد.
ماهواره Aqua تصویر این آتش سوزی را که در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۱۹ رخ داده به تصویر کشیده است.
دود حاصل از آتش سوزی پارک های ملی لامینگتون و جنگل های بارانی گوندوانا، در تصویر ماهواره ای Suomi NPP دیده می شود.
تصویر ماهواره ای Suomi NPP در باند مادون قرمز از آتش سوزی های اخیر در نیوساوت ولز؛ دود غلیظ بر فراز دریای تاسمان در جنوب شرقی استرالیا را نشان می دهد.
ماهواره Terra که در سال ۱۹۹۹ به مدار زمین پرتاب شده است، همچنان زمین را پایش کرده و چگونگی تغییرات کره زمین با گذشت زمان را به تصویر می کشد، از جمله آتش سوری در شرق استرالیا.
تصویر زیر از داده های ماهواره ای لندست ۸ سنجنده OLI - ۲۴ جولای ۲۰۱۹ از جنوب شرق استرالیا به دست آمده است.
تصویر ماهواره ای لندست ۸ سنجنده OLI از همان منطقه در اول ژانویه ۲۰۲۰ از جنوب شرق استرالیا.
تصویر ماهواره ای Terra سنجنده مادیس (۴ ژانویه ۲۰۲۰) از دود غلیط به رنگ قهوه ای روشن و ابرهای پیروومولونیمبوس با رنگ سفید که براثر همرفت و گرمای ناشی از آتش سوزی ایجاد شده اند.
هر سال میزان و شدت آتش سوزی ها در کره زمین به علت تغییرات آب و هوایی و دخالت های بشری، زیاد و زیادتر می شود. علاوه بر آتش سوزی پوشش های گیاهی به عنوان سرمایه بشری در این منطقه و تاثیر آن بر زندگی انسان های ساکن آنجا، حدود نیم میلیارد از حیوانات بومی که فقط در این سرزمین زندگی می کرده اند از جمله کانگروها و دو سوم کوالاها از بین رفته اند. همه در تلاشند که این آتش سوزی را خاموش کنند ولی زور انسان به خشم طبیعت نمی رسد و جهان با سرعت به سمت ناپایداری اکوسیستمی پیش می رود.
البته از ششم ژانویه بارش باران در نوار ساحلی شرقی استرالیا آغاز شده که تا حدودی از بحران موجود کم کرده ولی همچنان آسمان منطقه، دودآلود و خطرناک است. پیش بینی میشود، میزان بارش باران در نواحی شرق استرالیا که از بی آبی رنج میبرد، همچنان از حد متوسط کمتر باشد.
بنابر پیش بینی اداره هواشناسی استرالیا، فصل بهار امسال یکی از ۵ بهاری خواهد بود که کمترین میزان بارندگی و خشکی هوا را تاکنون داشته است.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم