میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست مشترک معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی، سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حجتالاسلام علی تقوی معاون فرهنگی، سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دکتر حسن زائریلطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، حجتالاسلام مهدی مستاجران مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و سایر مدیران در این نشست حضور داشتند.
با همکاری مشترک و اثربخش، دانشجویانی خردورز و آگاه تربیت می شوند
دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در راستای اهداف مشترکی در تلاش هستند که سطح اندیشه و آگاهی دانشجویان علوم پزشکی را رشد داده و به سوی فرهنگ متعالی برگرفته از معارف تابناک قرآن کریم و سیره ائمه اطهار علیهمالسلام سوق دهند و در این مسیر برنامهها و فعالیتهای مشترکی دارند.
لاری با تأکید بر اینکه ما هیچگاه نگاه سیاسی به موضوعات نداریم، تصریح کرد: دو مجموعه فعال فرهنگی درون دانشگاه ( معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری) در تلاش هستند با همکاری مشترک و اثربخش، دانشجویانی خردورز و آگاه تربیت کنند تا در آینده نسلی که مسئولیتهای خطیری نظیر مدیریت سلامت آحاد مردم کشور را بر عهده میگیرند، انسانی کامل و در تراز انقلاب اسلامی باشند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، افزود: همه ما مشاهده کردیم در ایام شیوع کرونا در کشور دانشجویان دستیار و کارورز به خاطر ماهیت کاریشان جان خود را در کف دست گذاشتند و در مراکز درمانی مشغول به فعالیت شدند و خم به ابرو نیاوردند. خوشبختانه در این ایام دانشگاههای علوم پزشکی توانستند فعالیتهای خود را به بستر مجازی منتقل کنند و فعالیتهای مختلف از ورزشی تا قرآنی را در فضای مجازی دنبال کنند.
وی برضرورت توجه به نظرات دانشجویان در تصمیمگیریهای کلان تأکید کرد و گفت: نسل امروز حقوق و قوانین را به خوبی میشناسد و اگر ما در برنامهریزیها و فعالیتها رأی و نظرات آنها را در نظر نگیریم محکوم به شکست خواهیم بود. هرچه دانشجو به مباحث ورود کند و در قالبهای قانونی به انجام فعالیت بپردازد، شرایط بهتر خواهد شد؛ چرا که فعالیتهای قانونی قابل رصد است و شخص میتواند مطابق شرایط قانونی فعالیت کند.
سخنگوی وزارت بهداشت تضاربآرا را عامل پویایی دانشگاهها دانست و گفت: اعطای مجوز به تشکلهای دانشجویی و مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی و دیگر نهادهای دانشجویی قانونمند عامل پویایی و شور و شعف در بین دانشجویان میشود. امیدواریم با همکاری مشترک دو نهاد فعال در حوزه فرهنگ در دانشگاهها بتوانیم کارها و فعالیتهای ماندگار انجام دهیم.
به دنبال فعالیت مشترک با معاونت فرهنگی و دانشجویی هستیم
حجتالاسلام علی تقوی با تشکر از فعالیتهای جهادی صورت گرفته در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فعالیتهای این معاونت متنوع و اثربخش است و میتواند جای خود را به خوبی در بین دانشجویان باز کند. اعتقاد دارم دانشگاه ظرفیت خوب و مناسبی دارد که گاه از این ظرفیت غفلت میشود. باید توجه داشته باشیم تا برنامهها و فعالیتهای ما متناسب با مطالبات دانشجویان باشد.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید بر فعالیتهای تازه و نو گفت: در بسیاری از مواقع قالبهای تکراری باعث میشود تا میزان مشارکت دانشجویان کاهش پیدا کند. اگر قالبهای تازه برگزینیم میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم. انتقال مفاهیم دینی نیز نیازمند تیزهوشی و هوش هیجانی است و ما در نهاد نهمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برای ارتقای سطح کار هدفگذاری کردیم تا کارها را تخصصیتر دنبال کنیم.
وی افزود: تلاش داریم تا مراکز خیریه را به صورت شبکه واحد درآوریم و در دو سطح مدیریتی و اجرایی به آن توجه داشته باشیم و از ظرفیت خیرین و دانشجویان در بخش اجرایی بهره بگیریم. به واقع به دنبال فعالیت مشترک با معاونت فرهنگی و دانشجویی هستیم و قصد همافزایی در فعالیتهای این دو دستگاه داریم.
امر اجتماعی بر امر معرفتی مقدم است
حجتالاسلام مهدی مستاجران مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این نشست گفت: نگاه ما در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بر تخصصی شدن امور است تا ضمن در نظر گرفتن تنوع دانشگاهها بتوانیم فعالیتهای اثربخشی را داشته باشیم. هرچه تعامل در بخش ستاد بیشتر باشد دفاتر نیز موفقتر عمل میکنند.
وی افزود: به عنوان مثال نحوه ورود روحانیون در بیمارستان از موضوعات مورد توجه ماست که یک سال به صورت پژوهش بر آن تمرکز کردیم. نگاه ما این است که امر اجتماعی بر امر معرفتی مقدم است. سیره و سنت اهل بین نیز به همین گونه است و افراد بعد از امر اجتماعی معرفت ما را میپذیرند.
افزایش میزان مشارکت در برنامههای فرهنگی
حسن زائریلطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت نیز در این نشست گزارشی از فعالیتهای اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت ارائه داد و گفت: این مجموعه در زمینه تشکلهای اسلامی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، فعالیتهای جهادی، دبیرخانه انطباق و ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی فعالیت و مشارکت دارد تا بتواند به توسعه و تعمیق فرهنگ ایرانی اسلامی و افزایش میزان مشارکت دانشجویان، کارکنان و اساتید در نهادهای فرهنگی بپردازد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۶۶ تشکل سیاسی در دانشگاههای علوم پزشکی داریم. همچنین ۱ هزار و ۲۱۳ نشریه داریم که حدود ۸۰۰ نشریه از این بین فعال هستند. سامانه رتبهبندی نشریات دانشجویی، جشنواره تیتر ۱۲ با شعار «مسئولیت اجتماعی دانشگاه، نقادی منصفانه و آزادانه» و خانه نشریات دانشجویی نیز از جمله فعالیتهای در حال انجام در این حوزه است. خانه نشریات یک نهاد صنفی است که در ده منطقه در سراسر کشور نماینده دارد و فعالیتهای خوبی را در موضوعات آموزشی و توانمدسازی دنبال میکند.
زائریلطف در خصوص تعداد کانونهای فرهنگی فعال در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: در حال حاضر ۷۱۰ کانون فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت دارند که کانون ادبی، اخلاق پزشکی، قرآن و عترت، فعالیتهای جهادی، سلامت، فعالیتهای مجازی و مطالعاتی، کانون گردشگری، اقوام و محیطزیست، موسیقی، مذهبی و .. را شامل میشود.
وی درباره اهم فعالیتهای مجمع ادبی خاطرنشان کرد: با دریافت مجوز این مجمع اتفاقات خوبی در این حوزه افتاد. دومین دوره آموزشی اتفاق، شب شعر «خط سرخ شیدایی»، شبهای شعر قرنطینه بخشی از فعالیتهای این مجمع بود.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: مجمع هلال احمر در آذرماه سال گذشته موفق به اخذ مجوز رسمی شد و عقد تفاهمنامه با سازمان جوانان هلال احمر را از جمله اقدامات خوب چند ماهه گذشته برشمرد.
وی گفت: تفاهمنامه مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، پویش اهدای خون «قرار مهربانی»، کارگاهمجازی مجمع تخصصی هلال احمر وزارت بهداشت و مسابقه اینستاگرامی، تقدیر و تشکر از ۱۹ معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی بخشی از فعالیتهای این مجمع است.
زائریلطف ضمن اشاره به برگزاری«اولین همایش اخلاق حرفهای کشوری دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور» در هفتههای اخیر گفت: ۸۴۴ انجمن علمی ثبت شده که از این بین ۷۳۸ انجمن فعال هستند و به صورتهای مختلف از جمله دانشکدهای، رشتهای، بینرشتهای و خاص فعالیت میکنند.
پویشهای مختلف در جهت مقابله با ویروس کرونا، اردوها و فعالیتهای جهادی، جشنواره سیمرغ، پویش «بهار همدلی» و مشارکت با کمیته امداد امام خمینی(ره) از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
ارتباط فعالیتهای تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز
سقط جنین جنایت است
معاونت علمی و فناوری پشتیبان قاطع اجرای سند رمز ارز بانک مرکزی
ضرورت توجه به حوزه علوم پایه در سیاستگذاریهای کلان
بازنگری در برنامه «غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
دعوت از ایدهپردازان برای حل ناترازیها در کشور
آخرین تلاشهای تیک تاک برای ماندن در آمریکا
حمایت از تولید داخلی و حل بحران نقدینگی، اولویتهای اصلی سازمان غذا و دارو است
سند ساماندهی رمزارزها به دنبال تسهیل فعالیت و جلوگیری از اعمال سلیقه است
همایش علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار میشود
فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند
سیمایی صراف: بخشی از نامطلوبی وضعیت علمی محصول مشکلات اقتصادی است
میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی؛ راههای پیشگیری از سوختگی
محقق حوزه انرژیهای تجدیدپذیر جزو برترین پژوهشگران کشور قرار گرفت
سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه هوش مصنوعی معاونت علمی
مشوقهایی برای جذب طلاب به حوزه ایجاد شود
بازنگری در برنامه غنیسازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟
تحقیقات پایان سیاست فیلترینگ را نشان داده است
رشتهها و پژوهشهای علوم انسانی باید آسیب شناسی شود
برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با ارائه بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی
نقش جشنواره فارابی در معرفی نظریههای برجسته علوم انسانی
معرفی برگزیدگان جشنواره فارابی؛ اعطای جایزه صلح به استاد آمریکایی
پهپادهای چینی مجهز به لیزر فلز بر می شوند
دانشگاهها در حل مسائلی مثل آلودگی هوا فعالتر باشند
ثبتنام آزمون ورودی جامعهالزهرا (س) آغاز شد
برگزیدگان جشنواره فارابی تقدیر شدند
کدام دانشجویان میتوانند در کنکور ۱۴۰۴ ثبت نام کنند
حال ناخوش توریسم سلامت ایران؛ ارزآوری هر گردشگر معادل ۵۰ بشکه نفت!
گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاهها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان