میرنیوز
به گزارش ایسنا، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری که در دفتر مدیر حوزه علمیه در قم برگزار شد، عنوان کرد: مهم ترین وظیفه نهاد این است که بتواند منطق و معرفت دینی و فضائل اخلاقی را در دانشگاه ها پر فروغ تر کند.
وی افزود: سیاست گذاری های مجمع تشخیص تا تصمیمات دولت و نهادهای قضایی باید یک پیوست دین و دانش در حوزه و دانشگاه داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه گفت: حضور روحانی در فضای دانشگاهی اگر با ضوابط و شرایط متناسب همگام نباشد، اثرگذار نخواهد بود.
آیت الله اعرافی بیان کرد: ممیزات و خصائص روحانیون در حوزه های عمومی و تخصصی باید به گونه ای باشد که روحانی نه منفعل و نه ذوب شود و نه اینکه بی اثر باشد.
وی ادامه داد: اگر یک روحانی که به دانشگاه می رود، تمدن غرب را نشناسد و نقد درست نداشته باشد، نمی تواند موثر باشد.
امام جمعه قم تاکید کرد: هفته حوزه و دانشگاه نماد همکاری های مشترک بین این دو مرکز بزرگ بوده و ما پیشنهاد میکنیم که دبیرخانه حوزه و دانشگاه تشکیل شود.
آیت الله اعرافی با اشاره به مباحث دین و دانش اضافه کرد: این مباحث در اوایل انقلاب به شکل دیگری دنبال میشد و در حال حاضر تغییراتی در این عرصه ایجاد شده است.
وی یادآور شد: برای آشنایی با نظامات اسلامی طرح جامع اندیشه اسلامی راهاندازیشده که یکی از محورهای تعامل ما با دانشگاه میتواند باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه، آشنایی طلاب با فضای دانشگاهی را ضروری دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ هزار طلبه در حال تحصیل در دانشگاهها داریم و این یک سرمایه بزرگی است که نهاد رهبری در دانشگاه ها میتواند از آن استفاده کند.
آیت الله اعرافی ابراز کرد: در حال حاضر ۵ هزار نفر از افراد طلبه دانشجو هستند و این افراد با مدارک دانشگاهی وارد حوزه علمیه شدهاند؛ این سرمایه می تواند حلقه وصل دانشگاه و حوزه باشد.
وی تصریح کرد: قریب به ۵۰ رشته حوزوی در دانشگاه داریم که ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل و ۹۰ هزار در حال تحصیل در این بخش را داریم.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه نهاد رهبری در دانشگاهها نیاز دارد قدری بین المللی بیندیشد، یادآور شد: تعامل با اندیشه های دیگر و بهرهگیری از تجارب آن ها می تواند بسیار مفید باشد.
آیت الله اعرافی مطرح کرد: حوزه برای نخستین بار در حال حاضر اسناد جامع راهبردی دارد و بر اساس آن یک برنامه پنج ساله در حال آماده سازی است.
وی اضافه کرد: درختواره رشتهای با مشارکت قریب به ۵۰۰ استاد در ماه قبل با ۴۰۰ رشته کامل شد و نهاد رهبری در دانشگاهها می تواند اولویت های خود را در این درختواره پیش ببرد.
امام جمعه قم تاکید کرد: واسپاری امتحانها انجام شده و انجمنهای علمی قم در حال ایجاد شعبه در شهرستان ها هستند، دفاتر نهاد رهبری با استانهای حوزه میتوانند به تفاهم نامه های جدید دست یابند.
آیت الله اعرافی طرح آمایش حوزه را موردتوجه قرار داد و گفت: بیش از ۲۰۰ کارویژه در این طرح پیش بینی شده و بخشی از آن ها مربوط به دانشگاهها است.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در دیدار با آیت الله اعرافی، عنوان کرد: مجموعه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها نماینده حوزههای علمیه در محیط های دانشگاهی است.
وی افزود: ما با شورای عالی انقلاب فرهنگی توافقی داشتیم که اگر حکمی قرار است درباره دانشگاهها داده شود، قبل از آن از ما مشورتی بگیرد تا جریان سوء به راه نیفتد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، گفت: اگر ما طرف مشورت تصمیمات قرار بگیریم، به نوعی می توان در تصمیم گیریها حکمت را هم در نظر گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی یادآور شد: اگر بدنهای از اساتید مومن با مجموعه نهاد رهبری دانشگاهها در ارتباط باشد، بسیاری از موجسازیها در فضای مجازی رخ نخواهد داد، در قضیه بنزین اگر جامعه دانشگاهی به کار ورود می کرد، نیاز به ورود رهبر معظم انقلاب نبود.
وی ادامه داد: اگر نیروهای مستعد و نخبه حوزه وارد فضای دانشگاهی شوند، ثمره بسیار مناسبی خواهد داشت و میتوان از این فرصت به بهترین نحو بهره برد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها،در این دیدار تفاهمنامه همکاری بین حوزههای علمیه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز به امضا رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم