میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر برجعلی ضمن بیان این مطلب در خصوص اهمیت تاب آوری جامعه در شرایط کنونی شیوع کرونا ویروس اشاره کرد و گفت: اگر نگوییم در شرایط بحرانی قرار داریم می توانیم بگوییم شرایطی سختی است. ما باید تاب آوریمان را بالا ببریم. بنابراین والدین در این شرایط نقش بنیادی در حفظ سلامت روانی، تربیتی و حمایتی از فرزندان دارند.
وی افزود: ما امروزه نیازمند به داشتن روحیه تاب آوری هستیم، در واقع روحیه مانند ظرفیتی میماند که اگر کسی در آن افت کند، حرکت نخواهد کرد. شما ماشینی را در نظر بگیرید استعداد دارد و میتواند ما را به مقصد برساند اما اگر بنزین نداشته باشد، حرکت نخواهد کرد. بنابراین روحیه و تاب آوری ما نیازمند روحیه است. ضمن اینکه ما روحیه را از بعد وجودی والدین و اطرافیانمان میگیریم. تحقیقات نشان میدهد خشم یا تنفر در انسان دیرتر رفع میشود اما شادی یک لحظه میآید و زود هم از دست میرود و لذا حفظش بسیار مشکل است.
رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: از آنجایی که ما بیشتر در معرض اطلاعات و اخبار ناگوار هستیم بر این اساس احساسات روانی ما بیشتر ترک برمیدارد، آسیبپذیریاش بیشتر میشود. به همین خاطر لازم است ما عوامل تابآوری را بیشتر بشناسیم که چگونه میشود که روحیه فرزندانمان را حفظ کنیم.
برجعلی افزود: یک مسالهای که وجود دارد خوشبینی فعال است. ما یک خوشبینی داریم که خوشخیالی است، یعنی با توهم زندگی کردن. همچنین یک خوشبینی فعال هم داریم. ضمن اینکه پشت آن یک نگرش مثبت است، عمل هم است. ما این خوشبینی فعال را به عنوان عامل بسیار مهم در خلق میدانیم. به این معنا که ضمن اینکه چشمانداز مناسبی برای فرزندانمان فراهم میکنیم، باید بتوانیم آنها را به گونهای به عمل دعوت کنیم. به عبارتی اگر بخواهیم امروز تابآوری فرزندانمان را بالا ببریم نیازمند این هستیم آنها را به یک خوشبینی فعال دعوت کنیم.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد وقتی شما عمل میکنید، در واقع رشد میکنید. اما وقتی نگرش افراد تغییر کند ولی عملکردشان رشد نکند، موفق نخواهندشد.
به گفته وی، خانوادههای ما نیازمند شکوفا ساختن خوشبینی فعال در فرزندان هستند. یعنی باید چنین به آنها تلقین کنند که باید آینده را بسازند. آینده ساختنی است مانند اقتصاد، عمل ویژگی انسانسازی دارد و تسهیلکنندگی رفتارها است.
برجعلی تاکید کرد: بحران افسردگی در شرایط کرونایی برجعلی در خصوص بحران افسردگی در شرایط کرونایی گفت: امروز ما در یک شرایط کرونایی هستیم. کم حوصلگیهای ما یک هشدار است. اگر ما هشدار درد را بشنویم و توجه کنیم، میتوانیم روزمرگیهای خود را تغییر دهیم اما اگر به این هشدارها توجهی نکنیم این بیحوصلگیها تمام وجود ما را فرا میگیرد و ممکن است ما را دچار افسردگی کند. اگر چه بیحوصلگی امر بدی نیست، یک نشانه است و نشانه این امر که من یک کار هدفمند انجام نمیدهم. پس باید تغییر رویه بدهم و زندگی روزمره را به گونهای تنظیم کنم که از آن لذت ببرم. بیحوصلگی آغاز افسردگی است.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط کرونایی چیزی که میتواند شیوع پیدا کند احساس غم و افسردگی است. به این دلیل که ارتباطات محدود است و بیشتر نوع ارتباطات مجازی شده است. ارتباط فیزیکی افراد محدود است و این امر ممکن است ما را به لایههای پنهان ببرد که موجب افسردگی است.
برجعلی سخنانش ادامه داد: ما باید نگاه فرایندی به زندگی داشته باشیم و چنین نگاهی را در فرزندانمان تقویت کنیم. ما باید مانند اسکیبازی باشیم که وقتی در دامنه کوه قرار میگیرد چگونه با پستی و بلندی کوه کنار می آید. زندگی هم اینگونه است. باید مثل اسکی باز بود و رفتارهای منعطف داشت. این رفتارها نیازمند تربیت است. پس خوشبینی فعال یعنی نگرش مثبت و عمل را باید کنار هم داشته باشیم.
وی یادآور شد: ما باید به فرزندانمان جرات تصمیمگیری بدهیم تا آزمون و خطا کنند. چنین امری به تاب آوری فرزندانمان بسیار کمک میکند. جرات ورزی در ایجاد خلق مثبت و امیدواری بسیار نقش دارد. محافظه کاری، ترس، وحشت و نگرانی و… همه اعتماد به نفس را پایین آورده و تابآوری را پایین میآورند. چشم انداز را مسدود میکند. باید جرات ورزی را در فرزندان زیاد کرد و قدرت تصمیمگیری بدانها داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: خانوادههای ما امروزه هم از درون و هم از بیرون احساس فشار میکنند. فشار درون از بابت فرزندان و آینده آنها و فشار از بیرون ناشی از فشار زندگی و اقتصادی است. همه این موارد تابآوری خانواده را کاهش میدهند و خود پدر و مادر نیز نیازمند تاب آوری میشوند.
به گفته وی، نباید خانواده ها خسته و بی حوصله باشند و لذا باید تاب آوری خود را بالا ببرند. پس با عمل قاطع، جرات ورزی را بالا ببریم. همچنین تابآوری نیازمند پشتکاری است. یعنی باید به فرزندان خود یاد دهیم خسته نشوند. ما عمری قرار است زندگی کنیم لذا باید فعالیتهایی را در یک پروسه بگذاریم. ایجاد خلق مثبت نیاز به استمرار دارد. پس یکی از کارهایی که میتواند خلق فرزندان را بهتر کند، یاددادن آنها به پشتکار است.
لزوم حمایت عاطفی و اجتماعی از فرزندان
برجعلی با تاکید بر لزوم حمایت عاطفی و اجتماعی از فرزندان گفت: والدین باید بر اساس نیاز فرزندان رفتار کنند نه بر اساس توقعات آنها. عشق بدون قید و شرط همین است. یعنی نه بر اساس انتظارات خود بلکه بر اساس نیازهای فرزند باید رفتار کرد. والدین تعاملی کسانی هستند که احساسات، رفتارها و ادراکات فرزندان را از ظاهر فرزندان خود تشخیص میدهند. این والدین مسالهمدار رفتار میکنند و خود را جایگزین فرزندان خود میکنند تا شرایط را درک کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، وی در پایان اظهار کرد: نگاه صفر و یک را از فرزندان بگیرید. نگاه صفر و یک یعنی نگاه آمیخته با افسردگی. یعنی به زندگی نگاه اعشاری داشته باشید. ما باید نگاه اعشاری به فرزندان خود منتقل کنیم؛نگاهی مبنی بر اینکه زندگی ادامه دارد. نگاه به زندگی به عنوان فرایندی امیدواری و انعطافپذیری و در نهایت تابآوری به همراه میآورد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند