میرنیوز
علی اکبر صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تامین زیرساختهای الکترونیکی دانشگاهها برای سال تحصیلی جدید گفت: قبل از شیوع بیماری کرونا، یک تعداد محدودی از دانشگاهها آن هم برای ظرفیت حدود ۱۰ درصد فعالیتها از لحاظ درس و دانشجو، زیرساختهای آموزشهای الکترونیکی را داشتند.
وی ادامه داد: اما بعد از اینکه همه دانشگاهها ملزم شدند، دروس را از طریق آموزشهای الکترونیک ارائه دهند، همه ناچار شدند، زیرساختهای لازم را تهیه کنند، حال این زیرساختها را یا خود دانشگاهها گسترش دادند یا از شرکتهایی که این زیرساختها را ارائه میدادند اجاره کرده و برنامههای خود را پیش بردند، بیشتر از ۹۰ درصد دانشگاه در این زمینه موفق عمل کرده و حداقلهای لازم زیرساختهای آموزش الکترونیکی را فراهم کردند.
مسئول کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم افزود: این زیرساختها، زیرساخت فنی هستند اما زیرساخت آموزشی و نیروی انسانی رکن مهمی هستند بر همین اساس ۵۰ الی ۱۰۰ کارگاه آموزشی برگزار شد و بخش زیادی از اساتید و مدیران آموزش دیدند تا زیرساختهای لازم برای ارائه دروس نظری برای بالای ۸۰ الی ۹۰ درصد دانشگاهها فراهم شد.
وی ادامه داد: در ترم گذشته علاوه بر بحث زیرساختهای آموزش الکترونیکی، پهنای باند و هزینه اینترنت برای دانشجویان چالش بود که با ابتکار وزارت ارتباطات تا حدی این چالش حل شد، ولی در سال آینده نیز این چالشها ادامه خواهد داشت برای همین شرکتهای ارائه دهنده اینترنت باید تمهیدات بهتری را برای استفاده کنندگان پیش بینی کنند و یا دولت اعتبارات خاصی را برای این منظور پیش بینی کند.
صفوی خاطرنشان کرد: دانشگاهها در ترم آینده بیشتر باید به تامین ۱۰ تا ۱۵ درصد کسریهایی که وجود دارد، بپردازند به اعتقاد من ۸۰ الی ۹۰ درصد بستر آموزش مجازی برای ترم آینده آماده است و حتی بهتر از ترم قبل است، ترم قبل این بستر به تدریج آماده شد و در حال حاضر این بستر آماده است و مهمتر اینکه در ترم قبل دانشگاهها محتوای الکترونیک نداشتند اما اکنون مطالب ضبط و آماده شده و در اختیار دانشگاهها است. دانشگاهها با زحمت کمتر همان برنامه را با کیفیت بیشتر ارائه میکنند.
وی افزود: در رابطه با بحث آزمونها، امتحان سختی بود که در حال اجرا است و پیش میرود، اما برای درس عملی و کارگاهی نیاز به ابتکار عمل زیادی است اکنون دانشگاهها مشغول کار روی این موضوع هستند.
مسئول کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم افزود: کارگروه آموزشهای الکترونیک نیز کار زیادی انجام داده است بر روی وبسایت (پایگاه اطلاعاتی آموزش عالی الکترونیکی) یک بخشی قرار دارد مربوط به دروس عملی و کارگاهی و یک سند راهنمایی برای این دروس قرار داده شده که دانشگاهها میتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: دانشگاهها باید ترم بعد عملاً محتواهای باکیفیتتر و روشهای تدریس جدیدتر مبتنی بر محتوای موجود و بهرهگیری بهتر برای دروس عملی و کارگاهی را مد نظر قرار دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد