میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر حق دوست در اختتامیه سیزدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و بیست و یکمین همایش آموزش پزشکی که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با تاکید براینکه آموزش علوم پزشکی در این روزها همراه با نوآوری و تحقیق و به روز ترین فرآیندها است، تاکید کرد: این روزها باهوشترین جوانان کشور با کنکور وارد دانشگاههای علوم پزشکی میشوند و همین آموزش موثر بوده که در شرایط کرونا اقتدار آفرین بوده است و جزو موفقترین حیطههای آموزشی کشور است به طوری که این آموزش تا حدی موثر است که بسیاری از ایرانیان از خارج از کشور برای دریافت خدمات سلامت به ایران مراجعه میکنند.
وی در ادامه خاطرهای از زندگی تلخ دانشجوی کرمانی که بعد از اعتیاد در رشته پزشکی پذیرفته شد، تصریح کرد: اگر معلمی، استاد دانشگاهی و دانشجویی این سختیها را درک نکند و نداند چه وظیفهای دارد نمی تواند به مردم کمک کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: هیات علمی واقعی کسی است که معنای پاسخگوی اجتماعی را درک کند. پاسخگویی اجتماعی را باید به عنوان رکن اول آموزش پزشکی قرار دهیم. مبادا استادی ببیند که که دانشجویش افت تحصیلی پیدا کرده و یا سیگاری شده یا افسرده شده و بی تفاوت باشد. این وظیفه ما استادان است که به این موضوعات توجه کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به نقش دانشگاههای علوم پزشکی در تربیت دانشجویان اشاره کرد و گفت: نباید کور و بدون نقشه راه حرکت کنیم. فکر نکنیم با افزایش تعداد مقالات و رشتهها و دانشکدهها وظیفه خودمان را انجام دادهایم بلکه باید بدانیم که به کجا می خواهیم برسیم. حتی اگر همه دانشگاهها هم وجود نداشته باشند باید بدانیم که حرکت علمی کشور ادامه دارد. اما خیلی زود ممکن است به جایی برسیم که دانشجویی نباشد که بیاید سر کلاس.
حقدوست افزود: نباید خودمان را به خواب بزنیم. در بسیاری از رشتههای غیر علوم پزشکی، در خیلی از رشتههای علوم پزشکی و حتی در برخی رشتههای دستیاری کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت پر میشود بنابراین هر دانشگاه علوم پزشکی باید نقشه راه خود را ترسیم کند.
او تاکید کرد: ما باید نقشه آمایش سرزمین را جدی بگیریم و نقشه راه اختصاصی را تدوین کنیم. اگر توانستیم مشخص کنیم که هر دانشکده و دانشگاهی به کجا میخواهد برسد آن وقت زمان مناسبی برای توسعه است. ضمن اینکه عینک توسعه کمی را باید از چشم برداریم. تا کی میتوانیم مرکز تحقیقاتی چهار نفره و گروه آموزشی سه نفره ایجاد کنیم؟
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: زمانی میتوانیم بگوییم همگرایی ایجاد شده که در یک گروه آموزشی و یک مرکز تحقیقاتی چندین نفر همکاری کنند.
وی با بیان اینکه بحث جدایی وزارت علوم و وزارت بهداشت مطرح نیست، گفت: در یک دانشگاه علوم پزشکی نیز که از نظر فیزیکی دانشکدهها در یک مکان قرار دارند علوم پایهایها و بالینیها با همدیگر گفتمان عملی ندارند، پس نشان میدهد که درد جای دیگری است. همچنین باید دنبال توسعه هدفمند باشیم. دیگر توسعه کمی مطرح نیست و زمانی می توانیم مطمئن باشیم که برای چه و در چه جهتی گام بر میداریم که آموزش و دانشگاه ما هدفمند و دغدغه مند باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد