میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی کبیر امروز در نشست خبری مجازی درباره بیست و یکمین همایش آموزش علوم پزشکی گفت: بیست و یکمین همایش آموزش علوم پزشکی همراه با سیزدهمین جشنواره شهید مطهری و جشنواره ایده های نوین دانشجویی از 20 تا 23 تیرماه به صورت تمام مجازی برگزار می شود.
وی افزود: این همایش بزرگترین همایش علوم پزشکی کشور است و محور اصلی آن افق های تحول و نوآوری در سده پیش رو است.
قائم مقام مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یادآور شد: رویدادهای مختلف، همایش اصلی، صبحانه کاری، سخنرانی های کلیدی، ارائه تجربیات طرح و تحول آموزش پزشکی، پایان نامه های برتر، ارائه پوسترهای تماتیک، کلینیک مشاوره، مناظره، میزگرد و ارائه فرآیندهای برتر از جمله رویدادهای این همایش است.
وی گفت: فرآیندهای برتر آموزشی جشنواره شهید مطهری روز جمعه 20 تیر معرفی می شوند و پایان نامه های برگزیده و ایده های برتر دانشجویی در جلسه ای با حضور معاونت آموزشی وزارتب بهداشت معرفی و تقدیر می شود و نشستی با حضور دانشجویان و معاون آموزشی برگزار می شود.
کبیر در پاسخ به این پرسش که آیا میزان پزشک در کشور با جمعیت همخوانی دارد و کمبود پزشک داریم یا خیر، گفت: شاخص های کشور ما در نسبت پزشک بر جمعیت شاخص مناسبی است و ما در کشور توانسته ایم از تخصص های مختلف استفاده کنیم و حتی بحث فارغ التحصیل کردن زودتر گروه علوم پزشکی برای برطرف کردن نیاز کشور در شرایط کرونا هم مورد بحث قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در همایش آموزش علوم پزشکی بحث های علمی آموزش در گروه علوم پزشکی بحث می شود و روش های نوین آموزش و آزمون از سوی اساتید داخلی و بین المللی بحث می شود. همایش پخش زنده خواهیم داشت و با توجه به پیش رویداد انجام شده، همزمان تعدادی از همکاران در همایش فعال هستند.
قائم مقام مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی درباره جشنواره شهید مطهری اظهار داشت: سیزدهمین جشنواره شهید مطهری امسال 16 برگزیده است. هر ساله در هر حیطه یک تا سه برگزیده و چند قابل تقدیر وجود دارد که امسال تنها در یک حیطه رتبه سوم داریم و سایر حیطه ها برگزیدگان اول تا سوم دارند و در نهایت 16 فرآیند برگزیده شده اند. ضمن اینکه امسال افزایش 2 برابری در جشنواره ایده های نوآورانه دانشجویی داشتیم.
وی درباره استاد برتر علوم پزشکی کشور گفت: شخصی که انتخاب شده است قدمت زیادی در آموزش دارد و از نسل اولی های آموزش پزشکی است. این استاد برتر عصر روز شنبه 21 تیرماه در حضور وزیر بهداشت معرفی می شود.
کبیر درباره مرجعیت علمی ایران در علوم پزشکی خاطرنشان کرد: بحث های مرحعیت علمی بحث های مشترک میان آموزش و پژوهش است. ما اکنون 50 قطب علمی علوم پزشکی در کشور داریم و برخی از از آنها مرجع بین المللی هستند و در ژورنال های بین المللی از اساتید ایرانی دعوت می شود اما این شاخص ها کمتر در رتبه بندی بین المللی دیده می شود. ایران از نظر جایگاه علمی از آنچه که در برنامه پیش بینی شده است جلوتر است و ما چند سال زودتر به افقی که در 1402 درنظر گرفته شده بود رسیده ایم. البته نباید به آن بسنده کنیم.
وی درباره آموزش مجازی در دوران کرونا گفت: در مدیریت های مختلف وزارت بهداشت راجع به ابعاد مختلف آموزش بحث می شود که یکی از بسته های تحول، مجازی سازی آموزش است و 5 سال است که بر روی آن کار می شود و پیش بینی شده بود که 20 درصد آموزش پزشکی باید از سوی دانشگاه ها مجازی سازی شود. علت هم این است که هم باید زیرساخت آماده شود و بخش عمده آموزش پزشکی باید حضوری باشد.
قائم مقام مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی اضافه کرد: ما باید از شرایطی که کرونا ایجاد کرد درس بگیریم و به بقای بهتر فکر کنیم و با اهتمامی که 20 هزار عضو هیات علمی علوم پزشکی داشتند ترم تحصیلی به خوبی به شکل مجازی پیش رفت. در همایش آموزش علوم پزشکی نیز در قالب کارگروه هایی به موضوع آموزش مجازی در دوران کرونا می پردازیم.
وی درباره فرآیند تغییر سنجش و ارزیابی برای گروه علوم پزشکی گفت: کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است و ما تنها به مرحله سنجش عملکرد دانشجویان در دانشگاه ها اکتفا نکرده ایم و حتی در کارگروه های مرتبط با کنکور نیز این موضوع را بررسی کرده ایم.
کبیر گفت: اینکه تمام سنجش و ارزیابی دانشجو فقط به پایان ترم محدود نباشد و ما نگرش دانشجو را در طول ترم ارزیابی کنیم. آزمون هم جزئی از آموزش باشد، نگاه های نوین به بحث ارزشیابی و در قالب کارهای کلاسی باشد، فرصت جبران و اصلاح به دانشجو و استاد بدهد و سایر موارد به عدالت آموزشی نزدیک تر است و در نهایت باید توانمندی دانشجو در طول ترم و به روش های مختلف ارزیابی شود. بسیاری از مواقع این نمرات در سال های بعد تاثیرگذار است و روش های سنتی دیگر جوابگو نیست.
منبع : خبرگزاری مهر
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)