میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فوربز،تب حلزون بیماری است که هر ساله بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در جهان به آن آلوده میشوند و پس از مالاریا، دومین بیماری انگلی ویرانگر اقتصاد اجتماعی محسوب میشود.
شیستوزمیازیس(Schistosomiasis) همچنین موسوم به بیلارزیا، تب حلزون و تب کاتایاما یک بیماری است که از نوعی کرم انگلی به نام کپلک خون(با نام علمی شیستوزوما) ایجاد میشود. این بیماری میتواند باعث عفونت دستگاه ادراری یا دستگاه گوارش شود.
علایم بیماری شامل درد شکمی، اسهال، مدفوع خونی یا خون در ادرار است. افرادی که برای مدت طولانی به این بیماری آلوده باشند به نارساییهای کبدی، نارسایی کلیه، ناباروری یا سرطان مثانه دچار میشوند. این بیماری در کودکان میتواند باعث اختلال در رشد و یادگیری آنها شود. این بیماری در اثر تماس با آب آلوده به انگل منتشر میشود. انگلها نیز از بدن حلزونهای آلودهٔ موجود در آبهای شیرین رها میشوند.
این بیماری به ویژه در بین کودکان کشورهای در حال توسعه شیوع دارد چون احتمال بازی کردن آنها در آبهای آلوده بیشتر است. سایر گروههای پر خطر عبارتند از کشاورزان، ماهیگیران و افرادی که برای انجام کارهای روزمره خود از آب آلوده استفاده میکنند.
در کشورهایی که تب حلزون یافت میشود، گاومیشهایی که عمدتاً از آنها در شالیزارها و شخمزنی مزارع استفاده میشود و از آبهای آلوده تغذیه میکنند و افرادیکه در شالیزرها کار میکنند بسیار در خطر هستند و این اصلیترین راه آلوده شدن انسانها است بنابراین یافتن واکسنی که از انسانها و حیوانات محافظت کند میتواند گامی بزرگ باشد.
آماندا الیسا رویز در این باره گفت: پروژه اصلی من شناسایی نامزدهای جدید برای توسعه واکسن تب حلزون با استفاده از دادههای اپیدمیولوژیک در کنار رویکردهای ایمونولوژیک و بیوشیمیایی است. در انسان، این انگل از نوعی کرم انگلی به نام کپلک خون ایجاد میشود و باعث این بیماری میشود که دارای علائمی از جمله درد شکم ، اسهال ، مدفوع خونی و آسیب به اعضای بدن است.
رویز در ادامه افزود: کار من مشابه ندارد زیرا به دنبال یافتن واکسنی برای نابودی این انگلها در گاومیشها و انسانها هستم.
این تحقیق مطالعات میدانی اپیدمیولوژیک را با آزمایشهای علوم پایه مرتبط میکند و افرادی که بدن آنها مقاومت طبیعی در برابر عفونت انگل دارد را شناسایی کرده و از ایمنی اکتسابی آنها برای شناسایی آنتی ژنهای این انگل که پاسخهای ایمنی محافظت کننده استخراخ میکند، استفاده میکند.
رویز میگوید پس از اینکه فهمید که بسیاری از بیماریهای انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوانات هستند علاقهمند به مطالعه درباره انگل شناسی ملکولی شد.
رویز در ادامه افزود: علاقه من به مطالعه پزشکی گرمسیری و بیماریهای عفونی یکی از انگیزههای من برای مطالعه در این باره بود. پزشکی گرمسیری(Tropical medicine) یکی از تخصصهای پزشکی است که مربوط به مسائل بهداشتی منحصر به مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری است.
رویز گفت: او تحقیقاتش را با رویکرد سلامت جهانی انجام میدهد.
وی در ادامه در این باره گفت: نگاهی به سلامت محیط زیست، سلامت انسان و سلامت حیوانات به عنوان یک زنجیره بهم متصل، این پتانسیل را دارد که در کشورهای جنوب جهانی(Global South) به ویژه در هنگام بررسی تأثیر تغییرات آب و هوا بر روی اکوسیستمها به بررسی عفونتهای نوظهور و ایجاد مکانیسمهای مقاومت آنتیبیوتیکی نیز بپردازیم. اکنون به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ مطالعات و آزمایشات من متوقف شده است اما این به آن معنا نیست که ادامه نمیدهم زیرا انجام این کار هدف من است.
جنوب جهانی اصطلاحی به کار رفته در مطالعات فراملیتی برای اشاره به آنچه که ممکن است "جهان سوم" باشد، یعنی آفریقا و آمریکای لاتین و کشورهای در حال توسعه در آسیا است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصمیمات جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بهبود نظام سنجش و ارزشیابی آموزشی
دانشگاه شهیدبهشتی بدون آزمون دانشجو میپذیرد
رسانه های کانادایی از اوپن ای آی شکایت کردند
پیرصالحی: هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمیشود
توضیح وزیر بهداشت درباره حذف ارز ترجیحی دارو
اجرای بیش از دو هزار پروژه دانشبنیان در وزارت نفت
توضیح وزیر بهداشت درباره حذف ارز ترحیجی دارو
تزریق واکسن روتاویروس هفته جاری آغاز میشود
عضویت استاد دانشگاه تهران در کمیته ملی ایران در شورای جهانی نفت
سلامت روان و جسم مکمل یکدیگر و برای پرورش دانشجو موثر و مفید است
ظفرقندی: شیب نوزادان مبتلا به ایدز در کشور کاهشی است
کاهش انتشار سالانه ۱.۵میلیون تن CO2 با تامین ۱۰ درصد برق صنعتی پاک
دانشآموخته دانشگاه تهران برنده جایزه رساله برتر در زمینه هوش مصنوعی شد
فردا آخرین مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی۱۴۰۳
پشه آئدس میتواند نظام سلامت را فلج کند
هشدار وزارت کار درباره پیام جعلی «اعطای وام ۳۰ میلیون تومانی بدون سود و ضامن»
ابراز نگرانی وزارت بهداشت از شاخص پایین شناسایی افراد مبتلا به HIV
مهلت ثبت نام در آزمون دانشنامه و گواهینامه تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ تمدید شد
باید چگونگی و ابعاد حضور بانوان در دانشگاه تراز مشخص شود
طرح نوآوران ایران در رویداد دانشمندان جوان بریکس شایسته تقدیر شد
کاهش انتشار سالانه ۱.۵ میلیون CO2 با تامین ۱۰ درصد برق صنعتی پاک
نقطه عطف صادرات دانش بنیان با نمایشگاه «ایرانساخت»
برگزاری همایش شوراهای صنفی سراسر کشور با حضور وزیر بهداشت
کسب مدال برنز المپیاد بینالمللی شیمی توسط دانشجوی دانشگاه آزاد بجنورد
پایتختنشینان خون اهدا کنند
سرویس رسانی استارلینک در یک کشور آفریقایی ممنوع شد
وبینار روز جهانی ایدز در تهران برگزار شد
افزایش مرگهای مرتبط با ایدز در غرب اقیانوس آرام
متا ۲۵ هزارمایل کابل نوری زیردریایی می سازد
پیش نویس سند ساماندهی رمزارزها در مرکز ملی فضای مجازی بررسی شد