میرنیوز
به گزارش ایسنا، پیرو تعاملات قبلی با حوزه برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی گروه دی-هشت و پس از معرفی محصول جدید ISC با نام «نماگر کووید-19»، دی-هشت از فعالیتهای انجام گرفته در ISC به خصوص نماگر یاد شده استقبال کرد و بلافاصله ISC به عنوان یکی از اعضای کارگروه نظارت بر عملیاتیسازی مصوبات D-8 HSP معرفی شد.
دکتر فلاحتی در معرفی این کارگروه گفت: در این کارگروه نمایندگانی از حوزه بهداشت و درمان کشورهای دی-هشت (ایران، مالزی، اندونزی، ...) حضور دارند و هدف آن پیگیری مصوبات برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی گروه دی-هشت میباشد. از این رو، حضور ISC در این کارگروه دستاوردی بزرگ برای این مجموعه محسوب میشود. در حقیقت، ISC تنها عضو خارج از حوزه بهداشت و درمان است که به خاطر محصولات مرتبط (نماگر کووید-19) و نیز پتانسیل و زیرساخت لازم برای تعاملات بیشتر، مورد توجه حوزه برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی گروه دی-هشت قرار گرفته است.
وی در خصوص مباحث مطرح شده در این کارگروه گفت: این نخستین جلسه کارگروه بود و سه هدف اصلی را در دستور کار خود داشت: اولین مورد، انتخاب رئیس کارگروه بود که پس از مشخص شدن داوطلبان و رایگیری دکتر سلامت، مشاور عالی وزیر بهداشت، فناوری و جهانی سازی وزارت بهداشت کشور اندونزی به عنوان رئیس کارگروه انتخاب شد. دبیر جلسه نیز نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
مشاور ریاست و مدیر اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بینالمللی ISCادامه داد: پس از انجام انتخابات، کارگروه فعالیت رسمی خود را آغاز کرد بدین ترتیب که نمایندگان کارگروه تلاش کردند برای رصد تأثیر کووید-19 بر ابعاد مختلف زندگی مردم در کشورهای عضو، شاخصها و سنجههایی را پیشنهاد کنند. در این خصوص، با توجه به گستره آثار کووید-19 در زندگی جوامع مختلف، ضرورت قابل استخراج بودن آمار و اطلاعات سنجهها و نیز تفاوتهای ساختاری کشورهای مختلف حوزه دی-هشت، مقرر شد اعضا شاخصها و سنجههای پیشنهادی خود را تهیه و برای ریاست کارگروه ارسال دارند تا در مرحله بعد از میان آنها موارد قابل اندازهگیری و مشترک بین کشورهای دی-هشت مشخص و برای تأیید نهایی به حوزه برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی ارسال شود.
به گفته وی، موضوع زمانبندی جلسات آتی مطرح و پس از استماع دیدگاههای مختلف و عدم امکان جمعبندی مقرر شد جلسه دیگری در تاریخ 17 تیر 1399 برگزار و فاصله زمانی جلسات (دوهفتگی، ماهیانه یا دوماهانه) مصوب شود. نکته دیگر مطرح شده در این جلسه نحوه ارسال گزارشها از کشورهای عضو به دی-هشت پس از تعیین شاخصها و سنجهها بود که در این مورد نیز شیوههای مختلف ارسال گزارش و دوره زمانی آن مورد بحث قرار گرفت. همچنین راهکارهای جذب اعتبار و نیز همکاری بین کشورها برای تأمین موارد و اقلام لازم برای مقابله با کووید-19 بررسی شد.
دکتر فلاحتی ادامه داد: در ادامه این نشست، ISC ضمن استفاده از فرصت پیشآمده، دو پیشنهاد را مطرح کرد که به شدت مورد استقبال اعضا قرار گرفت و مقرر شد این دو پیشنهاد طی روزهای آینده پیگیری شود.
مشاور ریاست و مدیر اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بینالمللی ISC در تشریح این دو پیشنهاد گفت: در بحث چگونگی تولید و ارائه گزارشهای دورهایِ وضعیت مقابله با کووید-19 در کشورهای عضو، ISC پیشنهاد کرد به جای نگارش گزارشها به صورت مکتوب و توسط نماینده هر کشور، ISC مجموعهای محدود از شاخصها و سنجههای قابل اندازهگیری و مورد تأیید دی-هشت را دریافت کند و با تعیین یک تیم کاری شاخصهای جدید را به نماگر کووید-19 اضافه نماید. همچنین برای تأمین اطلاعات مورد نیاز برای این شاخصها، از طریق دی-هشت مرکز یا مراکز هدف در هر کشور با دریافت کد کاربری امکان بارگذاری مستمر دادههای مربوط به کشور خود را در این نماگر داشته باشند. بدیهی است ISC نظارت بر این فرایند را برعهده خواهد داشت.
دکتر فلاحتی در بیان اهمیت این برنامه گفت: بدین ترتیب مشکل عدم یکدستی در گزارشهای کشورها حل شده و گزارشها به جای انتشار در بازههای زمانی دو یا چندماهه، به صورت لحظهای از طریق نماگر کووید-19 قابل استخراج خواهد بود. مسلماً مسئله کووید-19 یک بحران جهانی است و ارائه گزارشها به صورت برخط و لحظهای یک مزیت اشکار است.
وی در خصوص پیشنهاد دوم مطرح شده گفت: به اعضای کارگروه اطلاعرسانی شد که علاوه بر ISC، مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری نیز آماده همکاری است و با توجه به اینکه یکی از وظایف مهم این مرکز تولید پایگاهها و منابع اطلاعات علمی است، پیشنهاد شد برای تسهیل تعامل و ارتباط بین تولیدکنندگان و متقاضیان اقلام مرتبط با کووید-19 (نظیر ماسک، ونتیلاتور، موارد ضدعفونیکننده و ...)، مرکز منطقهای در تعامل با حوزه برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی گروه دی-هشت، یک پایگاه اطلاعاتی را با هدف درج اطلاعات شرکتهای مرتبط تولید نماید تا در این بستر عرضه و تقاضای کالاهای مورد نیاز برای مقابله با کووید-19 با سهولت بیشتری انجام شود. در این پایگاه اطلاعات هر شرکت شامل کالاهای تولیدی، اطلاعات تماس، ... درج میشود و از این رو میتواند ارتباط بیشتری را برای تولید و مصرفکنندگان این کالاها در حوزه دی-هشت ایجاد نماید.
به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، در پایان، رئیس کارگروه و همچنین اعضا از هر دو پیشنهاد استقبال کردند و مقرر شد ISC طی روزهای آتی برای بررسی چگونگی عملیاتیسازی این دو پیشنهاد به رایزنی خود با کارگروه ادامه دهد. همچنین اعضا از حضور موثر ISC در نشست قبلی و کارگروه حاضر تشکر کردند و ابراز امیدواری کردند ISC همچنان به تعامل و همکاری خود با حوزه برنامه سلامت و ایمنی اجتماعی دی-هشت ادامه دهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد