میرنیوز
به گزارش ایسنا، کسانی که از دیدن مناظر برفی برای تعطیلات لذت میبرند قطعا با دیدن این تصویر خوشحال میشوند اما نمیتوان برای تعطیلات به این مکان رفت زیرا امکان حیات در آنجا وجود ندارد.
مأموریت اکتشاف فضا مدارگرد مارس اکسپرس نتیجه تلاش ماموریت اکتشاف فضایی آژانس فضایی اروپا است. قسمت دیگر این پروژه "بیگل ۲ "(Beagle ۲) بود که قرار بود اکتشافات سطحی را اخترزیستشناسی و ژئوشیمی انجام دهد اما موفق نشد. "بیگل ۲ "(Beagle ۲) یک مریخ نورد بریتانیایی است که به وسیله ماموریت ۲۰۰۳ مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا به مدار مریخ منتقل شد. این یک ماموریت شکست خورده اخترزیستشناسی است که میتوانست چگونگی زندگی در گذشته مریخ را در سطح کم عمق آن بررسی کند.
این فضاپیما با موفقیت در ۱۹ دسامبر ۲۰۰۳ از مارس اکسپرس برای فرود بر روی سطح مریخ جدا شد با این حال، در زمان انتظار هیچگونه تماس یا خبری از فرود بر روی مریخ برقرار نشد. در فوریه ۲۰۰۴، پس از تلاشهای متعدد برای تماس با این فضاپیما، آژانس فضایی اروپا این ماموریت را از دسترفته اعلام کرد.
سرنوشت "بیگل ۲ "به صورت یک معما باقیمانده بود، تا این که در ژانویه ۲۰۱۵ آن را دست نخورده در سطح مریخ و در یک سری از نگارههای دوربین "هایرایز"(HiRISE) مدارگرد شناسایی مریخ ناسا پیدا کردند. نگارهها نشان میدهند که دو عدد از چهار پنل خورشیدی فضاپیما موفق به باز شدن و استقرار در جای پیشبینیشده نشدند و این باعث پوشیده ماندن آنتن ارتباطات فضاپیما شده است. نام بیگل ۲ از کشتی" اچاماس بیگل"، همان کشتی که توسط "چارلز داروین" استفاده شده، اقتباس شده است. این ماه پانزدهمین سالگرد ورود مدارگرد مارس اکسپرس به مدار است. دوربین استریو با وضوح بالای مارس اکسپرس (HRSC) تصاویر زیبایی از دهانه کارالیوف(Korolev) ثبت کرده است.
کارالیوف(Korolev) یک دهانه برخوردی در مریخ است که به نام سرگئی کارالیوف، فضانورد شوروی سابق نامگذاری شده است. پهنای این دهانه، ۸۲ کیلومتر و ضخامت یخ آن ۱.۸ کیلومتر است. بنابر گزارش سایت آژانس فضایی اروپا این نمای دهانه کارالیوف شامل پنج "نوار یا لایه" مختلف است که برای ایجاد یک تصویر واحد ترکیب شدهاند و هر نوار در یک مدار متفاوت جمع شده است.
این دهانه نه با برف بلکه با یخ پوشیده شده است. این دهانه گنبدی شکل فرو رفته، یک یخچال طبیعی را تشکیل میدهد و به همین دلیل در حدود ۵۲۸ مایل مربع یخ غیرقطبی در مریخ تشکیل شده است. مقادیر کوچک یخ و آب در داخل و اطراف لبه دهانه در قالب لایههای نازک یخ زدگی وجود دارد.
این حضور همیشگی یخ در این دهانه به دلیل یک پدیده شناخته شده به عنوان "cold trap" است که از کف دهانه آغاز شده و به صورت عمودی تا دو کیلومتری زیر لبه آن قرار دارد. "cold trap" یک مفهوم در علوم سیارهای است که منطقهای را که به اندازه کافی یخ زده است توصیف میکند. "cold trap" ها میتوانند بر روی سطوح اجسام بیهوازی یا در لایههای بالا یک فضای "آدیاباتیک" وجود داشته باشند. فرایند "آدیاباتیک" فرایندی است که در طول مدت زمان انجام واکنش، گرما بین سیستم و محیط مبادله نمیشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک