میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه بزرگ توسط دانشمندان مواد غذایی در دانشگاه "کالیفرنیا دیویس" نشان داده است که شیر غیر پاستوریزه که معمولاً به عنوان شیر خام شناخته میشود، دارای مقادیر زیادی از ژنهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک است که در دمای اتاق میتواند موجب تولید مثل خیلی سریع باکتریهای خطرناک شود.
محققان ۲۰۳۴ نمونه شیر جمع آوری شده از فروشگاهها را در پنج ایالت ایالات متحده بررسی کردند و چهار نوع از روشهای فرآوری شیر شامل کاملاً غیر پاستوریزه، پاستوریزه شده در دمای پایین، پاستوریزه شده با درجه حرارت بالا در زمان کوتاه(HTST) و فوق پاستوریزه(UHT) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج اولیه نشان داد که نمونه شیر خام در مقایسه با سایر شیرهای فرآوری شده حاوی مقادیر قابل توجه و بالاتری از باکتریهای زنده است. با این وجود، سطح این باکتریها تا زمانی که شیر در یخچال نگه داشته شود، پایدار میماند.
محققان مواد ژنتیکی موجود در نمونههای شیر را بررسی کرده و دریافتند که شیر خام حاوی ژنهای مقاوم به ضدمیکروب(ARG) بسیار چشمگیری نسبت به شیر پاستوریزه است. این دومین مطالعه است که اخیرا برای شناسایی مقادیر ARG در نمونههای شیر خام انجام شده است، اما نگران کنندهتر این بود که محققان در این مطالعه دریافتند وقتی شیر خام در دمای اتاق قرار میگیرد، این باکتریهای خطرناک به سرعت ظاهر و تکثیر میشوند.
"میشل جی راسل" میکروبیولوژیست و مسئول این مطالعه توضیح داد: مطالعه ما نشان میدهد که رها کردن شیر خام در دمای اتاق میتواند سبب رشد چشمگیر این باکتریها شود که بسیار خطرناک است.
محققان میگویند: نوشیدن چنین شیری میتواند تمام دستگاه گوارش ما را با این ژنها پر کند. ما دیگر در دنیای عاری از آنتی بیوتیکها زندگی نمیکنیم. این ژنها در همه جا وجود دارند و ما باید هر کاری را که لازم است انجام دهیم تا این جریان را در بدن خود متوقف کنیم.
"جینشین لیو" نویسنده اصلی این تحقیق میگوید: حجم زیادی از "باکتریهای مفید" در نمونههای شیر خام یافت نشد. این یافته تا حدودی بر خلاف این تصور رایج است که شیر غیر پاستوریزه حاوی مقادیر زیادی از باکتریهای اسید لاکتیک مفید است که در فرآیند پاستوریزه کردن از بین میروند.
وی افزود: ما نمیخواهیم مردم را بترسانیم، بلکه میخواهیم آنها را آموزش دهیم. اگر میخواهید نوشیدن شیر خام را ادامه دهید، آن را در یخچال نگه دارید تا خطر این باکتریهای دارای ژنهای مقاوم به آنتی بیوتیک به حداقل برسد.
این مطالعه در مجله Microbiome منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا