میرنیوز

سامانه متمرکز آموزش مجازی برای همه دانشگاهها اتلاف منابع است

سامانه متمرکز آموزش مجازی برای همه دانشگاهها اتلاف منابع است 2020-06-28T14:41:08+04:30

علی اکبر صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تقویت زیرساخت‌ها آموزشی مجازی در سال تحصیلی جدید توسط وزارتین علوم و بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات و به اشتراک گذاشتن متون، دروس و محتوای پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی توسط این دو وزارتخانه در یک بستر مشترک گفت: اصولا بحث تقویت زیر ساخت‌ها و همکاری  وزارت ارتباطات در راستای بهبود بسترهای اجرای آموزش‌های الکترونیکی و نیز تقویت ارتباطات بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بحث بسیار مهم و ارزشمندی است اما دقت نظر و شناخت کافی از راه ها و ابزارها هم بحثی ضروری است زیرا هر گونه برداشت نامناسب از این نیازها می تواند موجب اتلاف هزینه و سوء مدیریت تلقی شود.

ضرورت وجود یک شبکه ارتباطی مشترک بین مراکز علمی و پژوهشی کشور

مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم گفت: بحث داشتن یک شبکه ارتباطی مشترک بین مراکز علمی و پژوهشی کشور یک حرف ارزشمند و کارشناسی است و این از نزدیک به دو دهه قبل با نام «شبکه علمی» کشور با کمی تفاوت در کاربرد ها و مفاهیم مطرح بوده است و امروز هم یک امر ضروری است. اهمیت این موضوع و لزوم پیگیری تحقق کامل چنین شبکه ای بین مراکز علمی و تحقیقاتی بسیار مفید و شدنی است و گامهای مهم قبلی هم برداشته شده است.

وی ادامه داد: اگر وزارت ارتباطات و وزارت علوم و وزارت بهداشت با جدیت و طی یک هماهنگی جدی آن را محقق سازند کار بزرگی انجام خواهد گرفت و این از نظر اینجانب و کارگروه یک امر شدنی است و انشالله که محقق شود (بدور از حرکات شعارگونه). این موضوع از طرف کارگروه قبلا طی نامه ای به وزارت علوم اطلاع داده شده است.

صفوی خاطرنشان کرد: بحث همکاری های بین مراکز آموزشی در موضوع آموزش الکترونیکی نیز یک امر مهم و ارزشمند است و از نظر اینجانب و کارگروه آموزش الکترونیکی وزارت علوم کاملا مثبت تلقی شده و توصیه هم می شود. اما این همکاری باید دقیقا تفسیر شود تا موجب سوء تفاهم نشود. برای فهم بهتر مطلب توضیحات بیشتری می دهم. اول آنکه از دو دهه قبل هم بین مراکز ارائه کننده آموزشهای الکترونیکی و متخصصین مربوطه در دانشگاههای کشور (چه وزارت علوم و چه وزارت بهداشت و چه آموزش و پرورش) همکاری‌های وجود داشته است.

اندازه فعالیت‌های وزارت بهداشت با  وزارت علوم قابل مقایسه نیست

مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم افزود: مثلا تبادل تجربه و ارائه سخنرانی و حضور مشترک در انجمن یادگیری الکترونیکی کشور یا حضور مشترک در کنفرانس‌ها و نشست های تخصصی بوده و هست. البته اندازه فعالیت‌های مثلا وزارت بهداشت با اندازه فعالیت‌های و گستردگی آن در وزارت علوم اصلا قابل مقایسه نیست. بعنوان مثال بطور تقریبی مجموع دانشجویان حوزه وزارت بهداشت حدود ده درصد مجومه دانشجویان وزارت علوم هستند. با همین شکل و با نسبت بسیار شدیدتر تعداد مراکز علمی تحت پوشش وزارت علوم در مقایسه با وزارت بهداشت است.

سرعت عمل و درصد پوشش آموزش الکترونیکی در مراکز وزارت علوم سریع تر است

وی با بیان اینکه از طرفی فضا و نیازهای ابزاری در وزارت بهداشت درصد قابل توجهی تفاوت جدی با وزارت علوم دارد افزود: به همین دلیل سرعت عمل و درصد پوشش آموزش الکترونیکی در مراکز تحت پوشش وزارت علوم بسیار سریعتر و بزرگتر آنست که در وزارت بهداشت انجام شده است. لذا اساسا مقایسه یا امثال آن بین این دو حوزه تقریبا بی معنی است.

صفوی ادامه داد: البته انشالله بزودی در تابستان امسال امیدواریم بتوانیم همایشی برای تبادل تجربیات بیشتر بین همه فعالان و مراکز علمی کشور در حوزه آموزش الکترونیکی را برگزار کنیم و در آن بهتر و دقیق تر ابعاد مسائل می تواند کارشناسی شود و راهنمایی ها و انتقال تجارب صورت پذیرد.

ایجاد سامانه مدیریتی متمرکز برای درس‌های الکترونیکی همه دانشگاه ها غیرکارشناسی است

مسئول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم خاطرنشان کرد: بعضا ممکن است ذکر شود خوب است همه دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور از سامانه مدیریتی متمرکز برای درس‌های الکترونیکی استفاده کنند و یا خوبست چنین چیزی درست کنیم و همه موظف شوند روی آن دروس خود را قرار دهند. چنین چیزی اگر مطرح شود ذاتا حرفی غیر کارشناسی است و تقریبا چیزی جز اتلاف منابع و سردرگمی ایجاد نخواهد کرد و هرگز هم به نتیجه نمی رسد.

وی ادامه داد: این را با دو دهه تجربه در آموزش الکترونیکی کشور عرض می کنم و نظر کارگروه هم همین است. تجربه دنیا هم همین است. این موضوع بدلایل متعدد مردود است. دلایل مربوطه از بحث استقلال و تنوع فعالیت‌های دانشگاه گرفته تا حرکت غلط به سمت تمرکز را شامل می شود که به همین دلیل بی جهت این بحث را ادامه نمی دهم.

صفوی یادآورشد: البته اینکه یک دانشگاهی با ماهیت و مدیریت متمرکز مثل پیام نور یا فنی حرفه ای از چنین رویکردی برای شعبات خود استفاده کند می تواند منطقی باشد و بحثی هم نیست ولی دانشگاههای با مدیریت ها و جایگاهها و ماموریتهای مختلف را بخواهیم یکجا ببینیم حرف نابجایی است.   اما آیا این به معنی آنست که دانشگاههای مختلف نمی توانند بیش از گذشته با هم همکاری و مشارکت داشته باشند؟ خیر اصلا به این معنی نیست. اتفاقا برعکس  میزان همکاری بین مراکز علمی مختلف  چند صد درصد هم می تواند افزایش یابد و این شامل تبادل محتوای الکترونیکی، کمک به یکدیگر در برخی زیر ساختها و حتی گسترش فعالیتهای بین المللی مشترک می شود.

وی افزود: اما همه اینها با پیدا کردن مراکز همراستا و یا با ماموریت مشابه و در یک فضای کاملا کارشناسی و داوطلبانه معنی می دهد. عین تجربه را در دنیا هم  اتفاق افتاده است. در بسیاری از کشور ها و حتی در همکاری‌های بین المللی دانشگاه‌های کشورهای مختلف، یک روش همکاری در ارائه دروس برای یکدیگر یا ارائه دوره مرکب از محتواها و همکاری‌های اساتید و دانشگاههای مختلف در حال گسترش است. نمونه هایی از این اقدامات را متخصصین با نام Coursera  (https://www.coursera.org/)  و edX  (https://www.edx.org/)  می شناسند.

صفوی با بیان اینکه بنظر می رسد اگر بخش‌های خصوصی بتوانند بدون تحمیل هزینه ملی و با جلب نظر دانشگاه‌ها چنین زیر ساختهایی را برای همکاری های ملی و بین المللی فراهم کنند اثرات خوبی خواهد داشت افزود:  البته همین هم بارها مطرح بوده است لینک جلب رضایت و هماهنگی و سرمایه گذاری و ریسک های مرتبط با آن با پیچیدگیهایی مطرح است که امید است با توجه افزایش انگیزه ها شرایط بهتری حاکم شود. بنظر می رشد در شرایط فعلی اقدامات مثبتی در حال شکل گیری باشد. در این راستا خوبست وزارت علوم و سازمانهای مرتبط از نظر قوانین و مقررات بستر سازی های لازم  را فراهم کنند.

وی تاکید کرد: در دنیای امروز فناوری ابزار متمرکز مطرح نیست اما استانداردها و ویژگی‌های قابل همکاری و بسط و اشتراک گذاری محتوا و دانش در محیط های مختلف مطرح است. خوشبختانه تقریبا در تمام محتوا های تولید شده این تطابق و قابلیت استفاده و انتقال وجود دارد و ابزارهایی هم برای تسهیل آن وجود دارد. لذا مشکلی از این نظر نیست. این موضع حتی از دیدگاه امنیتی و پدافند غیر عامل هم محکوم است که نباید همه ارتباطات و ابزارهای با یک اقدام قابل اختلال و متوقف شدن باشند.

به گزارش مهر، اخیرا معاونت آموزشی وزارت بهداشت در بخشنامه‌ای خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی درباره زمان آغاز سال تحصیلی آینده دانشگاه علوم پزشکی آورده است، وزارتین علوم و بهداشت موظف هستند تا از ابتدای سال تحصیلی جدید با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تقویت و بهره‌گیری بهینه از زیرساخت‌ها، امکانات شبکه‌ای، سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای لازم برای آموزش و پژوهش از راه دور و به اشتراک گذاشتن متون، دروس و محتوای پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در یک بستر مشترک اقدام کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:21+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
2024-11-25T11:27:20+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل کمبود پزشک متخصص را بی ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی دانست.

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
2024-11-25T11:27:20+03:30
محققان چینی یک اسلحه خودکار برای پهپاد ابداع کرده اند و به این ترتیب فناوری جنگ افزاری های بی سرنشین را توسعه داده اند.

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
2024-11-25T11:27:19+03:30
در نخستین نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه‌های جدیدی برای بهبود خدمات تغذیه دانشگاه معرفی شد تا رضایت دانشجویان افزایش یابد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:01+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:00:43+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان
2024-11-25T10:47:22+03:30
به تازگی نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک پوشش قند مانند روی نانوذرات داروی ضدسرطان را بهبود بخشید.

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
2024-11-25T10:47:22+03:30
«گروه اطلاعات تهدید گوگل» (Google’s Threat Intelligence Group)  شبکه ای از شرکت های مرتبط با چین را از نتیجه جستجوهایش حذف کرده زیرا سرویس ها و وب سایت های ا...

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
2024-11-25T10:47:21+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای این که مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قا...

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
2024-11-25T10:47:21+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، بر لزوم تقویت هویت جمعی و نوآوری در اتحادیه‌ها تأکید کرد و خواستار برگزاری جلسات منظم و کارآمد برای افزایش تأثیرگذاری آ...

بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان

بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
2024-11-25T10:47:20+03:30
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی در ۱۲ استان کشور در حال انجام است.

تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن

تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
2024-11-25T10:34:01+03:30
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن خبر داد.

راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد

راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
2024-11-25T10:20:44+03:30
شرکت راکت لب بامداد امروز پرتاب فضایی انجام داد و به این ترتیب تعداد ماهواره هایی که شرکت به مدار زمین فرستاده از مرز ۲۰۰ دستگاه گذشت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)