میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی وفناوری، در حال حاضر آلودگی آبهای موجود زندگی میلیونها نفر از ساکنان زمین را به خطر انداخته است. پس حذف آنها اهمیت بسیاری دارد. محققان کشور با انجام یک طرح پژوهشی راهکاری برای حذف آلودگیهای شناور ارائه دادند. آنها در این طرح از بطریهای بازیافتی استفاده و به کمک آن یک فتوکالیست تولید کردند.
آب یکی از اساسیترین عناصر زیستی است. بنابراین حذف آلودگیهای نامطلوب از آب برای افزایش هر چه بیشتر ذخیرههای آبی قابل مصرف جزء نگرانیهای مهم است. گرچه برخی از این آلودگیها ممکن است به صورت طبیعی در محیط زیست تصفیه شوند؛ اما بسیاری از آنها سمی هستند و به صورت طبیعی تصفیه نمیشوند.
سنتز فوتوکاتالیستهای شناور با استفاده از بطریهای نوشیدنی بازیافت شده برای تصفیه لکههای نفتی با استفاده از نور خورشید یکی از این راهکارها است که توسط محققان دانشگاه صنعتی سهند ارائه شد.
آنها در این پژوهش یک فتوکاتالیست شناور فعال و پایدار برای از بین بردن لکههای نفتی شناور روی آب دریا ارائه دادند. در کنار آن استفاده از بطریهای نوشیدنی PET بازیافتی در ساختار فوتوکاتالیستهای شناور و کمک به حفظ محیط زیست و ایجاد ارزش افزوده نیز مورد توجه قرار گرفت. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی نیز از این پژوهشگران حمایت کرد تا روند انجام تحقیقات سرعت گیرد.
اصلاح و آمادهسازی پایه پلیمری بازیافتی برای اتصال بهتر فوتوکاتالیست نیمه رسانا و بازده بهتر حذف آلودگیها نیز در این طرح مورد توجه است. افزایش بازدهی فوتوکاتالیستی با حساس کردن فوتوکاتالیست به نور خورشید از دیگر اهداف این طرح خواهد بود. توجه به ویژگیهای هیدرودینامیکی و شناوری فوتوکاتالیستها نیز که در کارهای بسیار کمی به آن اشاره شده است در این طرح مورد مطالعه قرار میگیرد.
این پژوهش یک طرح محیط زیستی است و در مواقعی که هر گونه آلودگی آلی بر روی سطح دریا انتشار یابد قابل استفاده است. البته برای تصفیه فاضلابهای صنعتی مانند فاضلاب دارویی و رنگی که آلودگی به صورت شناور روی فاضلاب میماند نیز کاربرد دارد.
این آلودگیها میتوانند برای مدت طولانی در محیط باقی بمانند و اثرات زیانباری روی انسان و اکوسیستم ایجاد کنند. بنابراین لازم است که روشهای مؤثر، مطمئن، و قابل قبولی برای تصفیه این آلودگیها معرفی شود.
در سالهای اخیر راهکارهای زیادی برای حذف این آلودگیها از آب آشامیدنی و فاضلاب مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. روشهایی از قبیل جذب سطحی، اکسیداسیون شیمیایی، تخلیه توسط هوا یا تصفیه بیولوژیکی از جمله این روشها هستند که نقاط ضعف و مزیتهای خود را دارند.
سال ۲۰۱۰ انفجار یک چاه نفتی دریایی در خلیج مکزیک منجر به نشت نفت به مقدار زیاد روی آب دریا شد. این حادثه علاوه بر اتلاف ۱۲۵ میلیون گالن نفت منجر به عواقب زیست محیطی فراوانی شد که هیچ کدام قابل جبران نیستند. آثار آلودگی نفتی در دریا انواع مختلفی دارد که یکی از آنها خفگی موجودات زنده ناشی از پوشش لکه نفتی و مسمومیت حاصل از نفت است. پس محققان با راهکارهای فناورانه به جنگ این آلودگیها رفتند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد