میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حداد عادل در جلسه یکصد و هشتادم شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه کتاب، اولین ظهور عملی تحول در فضای دانشگاهی است و تصویب برنامه در شورا به تنهایی تحول محسوب نمیشود، گفت: درخواست ما از سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت)، این است که سرعت بیشتری به چاپ کتاب های شورای تحول در سازمان سمت داده شود.
وی همچنین با بیان اینکه تاریخ نگاری از علوم بسیار قدیمی است گفت: ما امروز در انقلاب اسلامی نیاز شدید به تاریخ نگاری انقلاب داریم اما متاسفانه در این زمینه دستمان تهی است. حتی کتاب درخوری که با انضباط دانشگاهی ما تطبیق داشته که بتوان از آن برای تدریس در دانشگاهها استفاده کنیم وجود ندارد و در رابطه با تاریخ انقلاب کم کار شده است.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: اعضای جلسه در خصوص ضرورت تأسیس این رشته اتفاق نظر دارند اما لازم است مجالی ایجاد شود که تضارب آرا و افکار سر این برنامه صورت گیرد تا کار انسجام لازم را به دست آورد.
حداد در پایان گفت: یک جلسه هم اندیشی در محل دبیرخانه با حضور اعضای کارگروه و تعدادی از اساتید فلسفه و تاریخ و همچنین اساتید حوزه برگزار شود و بحث و بررسی لازم صورت گیرد تا از این تضارب آرا نتیجه بهتری حاصل شود.
در ادامه دکتر الویری رئیس کارگروه علوم تاریخی به ارائه گزارشی از بررسی سرفصل دوره دکتری فلسفه تاریخ پرداخت و گفت: رشته فلسفه تاریخ نخستین گام جدی کارگروه برای برنامه بلند مدت خود است که میکوشد با تربیت گروهی برگزیده از نخبگان، ریلگذاری لازم برای تولید تاریخ دانش بومی را بدور از شتابزدگیها و شعارزدگیها انجام برساند.
دکتر الویری گفت: هدف از راه اندازی این رشته تربیت دانش آموختگانی است با اندوختهای در خور از معارف اسلامی و آشنایی تخصصی با دانش فلسفه علم تاریخ که توان فهم نظریهها و یافتههای علمی موجود و نقد آنها و آموزش یا پژوهش در زمینه دیدگاههای دین بنیاد در گستره سنت اسلامی را داشته باشند.
وی در مورد نحوه جذب دانشجو در رشته فلسفه علم تاریخ گفت: داوطلبان باید داری پایه ده حوزه و نیز مدرک سطح سه در یکی از رشتههای مرتبط با تاریخ در موسسات و مراکز حوزوی یا کارشناسی ارشد در یکی از رشتههای تاریخ از دانشگاههای کشور را داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین الویری ادامه داد: با توجه به دشواری کار مقرر شد فعلاً ارائه این رشته در دانشگاه باقرالعلوم (ع) باشد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای شورای تحول به اظهارنظر درباره کلیت دوره دکتری فلسفه تاریخ پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: غالب بودن ماهیت فلسفی رشته به وجه تاریخی آن، بین رشتهای بودن فلسفه تاریخ، ارائه این رشته در دانشگاههایی که دپارتمان تاریخ و فلسفه دارند، عدم تمایز بین دو گرایش و قابل تلفیق بودن دو گرایش فلسفه نظری تاریخ و فلسفه علم تاریخ با همدیگر.
از دیگر پیشنهادات ارایه شده در این جلسه میتوان به برداشتن محدویت برای داوطلبان ورود به این رشته، تصویب رشته به صورت عام و انحصار نداشتن در دانشگاه باقرالعلوم، نقش داشتن اساتید فلسفه در تدوین اشاره کرد.
حاکم بودن نگاه غربی در دروس و لزوم تصحیح آن، مشخص نمودن مبانی فلسفی و اجتماعی این برنامه، عدم نیاز به گرایش با توجه به تازه تأسیس بودن این رشته، استناد به منابع انگلیسی و بسنده نکردن به منابع فارسی و از دیگر پیشنهادات ارایه شده بود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه بررسی کلیات سرفصل دوره دکتری فلسفه تاریخ به جلسه آینده موکول شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد