میرنیوز
علی ابراهیمی سراجی در گفتگو با خبرنگار مهر تیرماه اظهار داشت: در کل ۴ نوع خورشید گرفتگی کلی، جزئی، حلقوی و مرکب داریم که به طور متوسط گرفت کلی هر ۳۶۰ سال یکبار در یک نقطه رخ میدهد.
وی افزود: در خورشید گرفتگی کلی، تمام قرص خورشید توسط ماه پوشیده میشود و شبی مینیاتوری خواهیم داشت. در خورشید گرفتگی حلقوی ماه نمیتواند قرص خورشید را به صورت کامل بپوشاند و حلقه ای از آتش بر گرد ماه باقی میماند. همچنین در خورشید گرفتگی مرکب که نادرتر است، به علت کرویت زمین، ابتدا و انتهای مسیر کسوف حلقوی و در مرکز مسیر به صورت کلی اتفاق میافتد و در خورشید گرفتگی جزئی نیز فقط نیم سایه ماه به زمین میرسد ولی در سه نوع اول نیز مناطق واقع در نیم سایه شاهد خورشیدگرفتگی جزئی خواهند بود.
کارشناس نجوم خاطر نشان کرد: در خورشید گرفتگی حلقوی، حرکت سایه باریک ماه مانند نواری باریک خواهد بود و همواره از کشورهای مختلفی عبور میکند؛ آخرین بار در ۲۰ مرداد ۱۳۷۸ نوار سایه وارد ایران شد و تا ۳۰ اسفند ۱۴۱۲ وارد کشورمان نمیشود. ولی در کسوف ۱ تیر ۱۳۹۹ نوار گرفتگی حلقوی از روی دریای عمان و نزدیک به ساحل ایران عبور میکند و شاهد کسوف جزئی عمیق در جنوب شرقی ایران خواهیم بود.
به گفته کارشناس نجوم، به طور متوسط هر ۲.۵ سال یک بار میتوانیم شاهد خورشیدگرفتگی جزئی باشیم، ولی تعداد خورشید گرفتگیهای جزئی در دهه ۸۰ از دهه ۹۰ بیشتر بوده است.
ابراهیمی سراجی در خصوص خورشید گرفتگی تیرماه امسال که به صورت حلقوی رخ میدهد ادامه داد: کسوف اول تیرماه در دنیا به صورت حلقوی روی خواهد داد و از کشورهای آفریقایی از جمله سودان، کنگو، اتیوپی وارد آسیا و کشورهای یمن، عربستان، عمان و سپس وارد دریای عمان میشود و سپس به سمت پاکستان و هند میرود.
نقشه خورشید گرفتگی جزئی یکم تیرماه
کارشناس نجوم با بیان اینکه مرکز این گرفتگی در هند است، بیان کرد: در منطقهای نزدیک به تبت مرکز خورشیدگرفتگی حلقوی به مدت ۳۴ ثانیه خواهد بود. پس از هند، نوار گرفتگی به سمت چین و تایوان رفته و سپس وارد اقیانوس آرام میشود و با غروب خورشید در نزدیکی «گوام» از سطح زمین جدا میشود.
وی با اشاره به بهترین مکان رصدی خورشید گرفتگی حلقوی در ایران گفت: استانهای سمت جنوب شرقی کشور همچون سیستان و بلوچستان بیشتر و بهتر میتوانند شاهد گرفت یکم تیرماه باشند و قدر گرفتگی در این استانها بیشتر است یعنی خورشید گرفتگی طولانیتری را میتوانند رصد کنند.
ابراهیمی سراجی تاکید کرد: بهترین نقطه رصد خورشید گرفتگی روستای «پسابندر» با قدر ۹۸.۲ درصد است و هر چقدر به سمت روستای بورآلان در استان آذربایجان غربی برویم قدر خورشیدگرفتگی کاهش و به ۴۰ درصد خواهد رسید.
زمان رصد خورشید گرفتگی در تهران
وی با اشاره به ساعت رصد خورشید گرفتگی یکم تیرماه گفت: این خورشید گرفتگی در تهران در ساعت ۰۹:۰۴:۳۶ شروع میشود و در ساعت ۱۰:۱۶:۴۰ به اوج رسیده و در ساعت ۱۱:۳۸:۰۱ به پایان میرسد. قدر پوشیدگی در تهران ۵۸.۲ درصد است و زمان کمتری در تهران نسبت به جنوب کشور قابل رصد است.
وی با تاکید براینکه مشخصههای خورشید گرفتگی جزئی یکم تیرماه در استانها و نقشه این رویداد در کل کشور را بدست آوردیم، گفت: در این نقشه و جدول زمان، مکان و … جزئیات این خورشید گرفتگی حلقوی را مشخص کرده ایم.
این کارشناس نجوم با اشاره به شرایط رصد خورشید گرفتگی حلقوی گفت: این خورشید گرفتگی با چشم غیرمسلح دیده میشود ولی برای رصد نیاز به ابزارهای محافظتی چشم وجود دارد، فیلترهای مخصوص، عینکهای رصدی که از فروشگاههای نجومی قابل تهیه هستند برای رؤیت این خورشید گرفتگی نیاز است.
ابراهیمی سراجی خاطر نشان کرد: خورشید گرفتگی حلقوی در حالتی است که ماه از زمین دورتر است و شرایطی را ایجاد میکند که حلقه ای از خورشید به دور ماه باقی بماند؛ رؤیت این حلقه از خورشید بسیار جذاب است که فرصت مناسبی برای عکاسی و مطالعه بر روی عوارض سطحی لبه ماه خواهد بود.
منبع : خبرگزاری مهر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
کره جنوبی روبات دوست ترین کشور دنیاست
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد