میرنیوز

ساخت ۱۲۰۰ دستگاه ونتیلاتور ظرف ۴۵ روز/ صادرات تجهیزات در انتظار تعیین‌تکلیف وزارت بهداشت

ساخت ۱۲۰۰ دستگاه ونتیلاتور ظرف ۴۵ روز/ صادرات تجهیزات در انتظار تعیین‌تکلیف وزارت بهداشت 2020-06-15T07:49:08+04:30

دکتر احمد بهفر مقدم، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور را می‌توان یکی از مهمترین دستگاه‌های مورد نیاز برای مقابله با کرونا دانست، گفت: شرکت ما به مدت ۱۰ سال است که تولید می‌کند و پس از مواجهه با شیوع ویروس کرونا در کشور، ظرفیت تولید را ۶ برابر کردیم، به گونه‌ای که در موج اول شیوع این ویروس ۱۲۰۰ دستگاه نصب‌شده در مراکز درمانی داریم.

این محقق با بیان اینکه نیاز سالانه بخش دولتی از این دستگاه ۱۵۰۰ تا ۲ هزار دستگاه بوده است، یادآور شد: با شروع این اپیدمی نیاز سالانه ۲ هزار دستگاه، به نیاز ۱۲ هزار دستگاه تبدیل شد که در مدت ۴۵ روز تا ۲ ماه تحویل داده می‌شد. البته این نیاز پایدار نیست و با کاهش این اپیدمی این نیاز کاهش می‌یابد و می‌تواند اقدام به صادرات این محصول کرد.

وی با بیان اینکه در مجموع تاکنون بیش از پنج هزار دستگاه نصب شده در کشور داریم، اظهار کرد: ۱۲۰۰ مورد از دستگاه‌های نصب شده همزمان با شیوع کرونا بوده است و این دستگاه‌ها در چهار مدل ساخته شده و یکی از مدل‌ها متناسب با کرونا است و سایر مدل‌ها کاربردهای دیگری دارند.

بهفر مقدم با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط موجود در دنیا هیچ شرکتی صادرات دستگاه ونتیلاتور ندارد، خاطر نشان کرد: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده این دستگاه در کشور نبودند، کشور در شرایط شیوع کرونا ویروس با بحران جدی مواجه می‌شد؛ بحرانی که باعث شد در اروپا در برخی از اوقات دو تا ۳ بیمار را به یک دستگاه تنفس مصنوعی وصل کنند و برخی از کشورها مانند آمریکا از شرکت‌های تولیدکننده تقاضای تولید دستگاه‌های خانگی ونتیلاتور را داشتند.

وی با بیان اینکه ونتیلاتورهای خانگی یک دهم توانمندی‌های دستگاه کامل تنفس مصنوعی را ندارند، خاطر نشان کرد: ما توانستیم نیاز کشور به این دستگاه را پاسخ دهیم و در این شرایط به صورت روزانه این دستگاه را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه می‌دادیم.

مجری طرح با بیان اینکه نیازهای کشور به این دستگاه در موج اول اپیدمی کرونا ویروس مرتفع شده است، خاطر نشان کرد: برنامه‌های صادراتی ما در اولویت کاری است.

مجری طرح نیاز کشور به این دستگاه را دو هزار دستگاه دانست که هزار دستگاه از این تعداد، فوریت و ضرورت زیادی در کشور بوده است و یادآور شد: تاکنون هزار دستگاه به وزارت بهداشت تحویل داده نشده است؛ ولی آنچه که وظیفه این شرکت دانش‌بنیان بود، تحویل داده شد و منتظر هستیم که وزارت بهداشت تکلیف ما را برای صادرات این محصول روشن کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به صورت محدود و غیر عملیاتی اعلام شده که می‌توانیم ۵۰ درصد از میزان تولید را صادر کنیم، اضافه کرد: این اعلام در حالی است که خط‌کشی برای اندازه‌گیری آن وجود ندارد؛ چرا که دستگاه ونتیلاتور وسیله مصرف روزانه نیست، بلکه بر اساس سفارش مشتریان ساخته می‌شود؛ از این رو لازم است وضعیت صادرات چنین محصولاتی شفاف‌تر شود و وزارت بهداشت تعداد مورد نیاز خود را در این زمینه اعلام کند.

بهفر مقدم، ظرفیت تولید این شرکت دانش‌بنیان را ماهی هزار دستگاه ونتیلاتور عنوان کرد و گفت: این میزان ظرفیت مشروط بر آن است که سفارش‌های این دستگاه را دریافت کرده باشیم. ساختن و انبار کردن دستگاه‌ها، راه اصولی تولید این دستگاه نیست.

وی تولید و انبار کردن این تجهیزات را موجب از بین رفتن رقابت و بالا رفتن هزینه‌های تمام شده محصول دانست و ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا چند هزار سفارش برای خرید این دستگاه از خارج کشور برای ما ارسال شده است و همه این درخواست‌ها را رد کردیم؛ ولی در قبل از شیوع این ویروس موفق به صادرات این تجهیز پزشکی شدیم.

بهفر مقدم با تاکید بر اینکه کلیه محصولات تولیدی این شرکت دارای استاندارد CE‌ اروپا است، اظهار کرد: دستگاه ونتیلاتور را به کشورهای مختلفی از جمله کشورهای اروپای غربی صادر کردیم و پس از این اپیدمی، صادرات شرکت را متوقف کردیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، طراحی و ساخت ماشین‌های بیهوشی را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: دو مدل از این ماشین‌ها را تولید کردیم که در اتاق‌های عمل استفاده می‌شوند و در اتاق‌های عمل کاربرد دارند و تاکنون هزار دستگاه از این ماشین در داخل و خارج کشور به بهره‌برداری رسیده است. این دستگاه نیز دارای استاندارد CE است.

وی ساخت و مونتاژ سی‌تی‌اسکن را از دیگر دستاوردهای این شرکت در شرایط شیوع کرونا دانست و گفت: از سه سال قبل در زمینه تولید دستگاه‌های سی‌تی اسکن فعال شدیم.

بهفر مقدم با تاکید بر اینکه این دستگاه به روش انتقال فناوری تولید شده است، یادآور شد: در حال حاضر دو ماژول از پنج ماژول ویژه سی‌تی‌اسکن را بومی‌کردیم و حدود ۴۵ درصد از ساخت این دستگاه بومی‌سازی شده است و تا پایان سال جاری این درصد افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، در دوران شیوع ویروس کرونا ۱۸ دستگاه سی‌تی‌اسکن تحویل داده شده است.

این فناور در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور اظهار کرد: استثنائا در دوره شیوع کرونا فعالیت‌ها و هماهنگی‌های خوبی میان دستگاه‌ها ایحاد شد، به گونه‌ای که معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، همکاری خوبی با شرکت‌ها داشتند، ضمن این‌که ارتباط ما را با سایر ارگان‌های مرتبط تسهیل کردند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که ما به مواد اولیه نیاز داشتیم، بانک مرکزی همکاری خوبی برای تامین ارز مورد نیاز داشت و گمرک نیز برای ترخیص مواد وارداتی که همیشه تشریفات گمرکی آنها چندین هفته به طول می‌انجامید، در دوره کرونا در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت حداقل بخشی از کالاهای خریداری شده را ترخیص کرد، ولی اعتقاد ما این است که از تجربه کرونا می‌توان استفاده کرد و با اجازه دادن و هماهنگی بیشتر می‌توان از این فرصت‌ها برای ارزآوری استفاده کرد.

بهفرمقدم خاطرنشان کرد: درست است که در شرایط کرونا شأن و منزلت دولتمردان حفظ شد و مجبور نشدند که برای خرید ونتیلاتور به سایر کشورها مراجعه کنند، ولی اگر در قبل از شیوع کرونا توجه و حمایت بیشتری از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شد و زیرساخت‌هایی که همواره به حکم ارتباطات وارداتی و مسائل وارداتی تولیدکننده را اذیت می‌کرد، وجود نداشت، علاوه بر آن‌که منشا درآمدی برای ما بود، می‌توانستیم زیر ساختی را فراهم کنیم که هم نیاز داخل را تامین کنیم و هم در بزنگاه‌ها برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال دولت چین پکیج تجهیزات خود را که حاوی هزار دستگاه ونتیلاتور به ارزش ۲۳۰ میلیون یورو بود، به اسپانیا فروخت و صادر کرد. سوال اینجا است که ما چرا نمی‌توانیم چنین صادراتی داشته باشیم؟ دلیل آن است که زیر ساخت کشور، زیر ساخت صنعتی و تولیدی نیست و این همان چیزی است که مقام معظم رهبری با ادبیات مختلف یاد می‌کنند.

این محقق تاکید کرد: اگر موضوع جهش تولید را سرلوحه فعالیت‌ها قرار دهیم، نه تنها نیازهای کشور مرتفع می‌شود، بلکه ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
2024-11-27T12:00:40+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
2024-11-27T11:47:22+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
2024-11-27T11:47:21+03:30
فرصت مجدد شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید آغا...

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد
2024-11-27T11:34:03+03:30
متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیب‌های جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد.

پای تب دنگی به مجلس باز شد

پای تب دنگی به مجلس باز شد
2024-11-27T11:34:03+03:30
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بهسازی در محیط چابهار مهمترین راهکار برای مقابله با تب دنگی در کشور است.

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها
2024-11-27T11:34:02+03:30
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اولین نشست روسای شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استانها با معاون فرهنگی وزارت علوم برگزار شد.

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
2024-11-27T11:20:41+03:30
رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: حمایت و پشتیبانی بیشتر از اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه مورد تأکید است.

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود
2024-11-27T10:54:00+03:30
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های پژوهشی چندتخصصی» روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌شود.

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی
2024-11-27T10:40:40+03:30
دانشمندان به کمک تصاویر ماهواره‌ای حاصل از هوش مصنوعی موفق به پیش‌بینی سیل و طوفان چند روز پیش از وقوع شده‌اند.

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
2024-11-27T10:27:19+03:30
نشریه The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای
2024-11-27T10:27:18+03:30
دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف پژو...

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند
2024-11-27T10:14:00+03:30
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: سومین گردهمایی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران با رویکرد انگیزه‌بخشی به طلاب استعداد ...

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد

۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
2024-11-27T10:00:38+03:30
دبیر دومین نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این دوره از نمایشگاه میزبان ۵۰ مجموعه مختلف با بیش از ۳۵۰ فرصت شغلی در زمینه‌های سرمایه گذاری، خودروسازی، ...

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی
2024-11-27T09:47:21+03:30
شرکت یوبی‌کیودی پیشرو در فناوری و ساخت نقاط کوانتومی (QD)، قرار است پس از گرفتن این حمایت از سوی پیشگامی دریافت‌های ناخالص آمادگی فناوری (TRGR) از آن برای تو...

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری

جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
2024-11-27T09:47:20+03:30
مدیر عامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: جدیدترین محصول بومی‌سازی شده شرکت با عنوان سیستم بازچرخانی آب خاکستری تا ۶۰ درصد هدر رفت آب ر...

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است

افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
2024-11-27T09:47:19+03:30
سرپرست دانشگاه تهران گفت: همین افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش بدون در نظر گرفتن امکانات دانشگاه‌ها که اخیراً اتفاق افتاد، یکی از دلایل نابسندگی خدمات دانشجویی است.

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد

ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
2024-11-27T09:47:19+03:30
معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از تمدید زمان ثبت نام عمره دانشگاهیان خبرداد و گفت: با توجه به استقبال دانشگاهیان ثبت نام عمره دانشگاهیان ت...

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟

چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد می‌شوند؟
2024-11-27T09:20:39+03:30
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مواد غذایی قاچاق به دلیل فقدان نظارت‌های لازم و عدم شفافیت در مراحل تولید و نگهداری، از نظر این سا...

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید

حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
2024-11-27T09:20:39+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
2024-11-27T09:20:38+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته تا با همراهی نانوکاتالیست‌های کاربردی به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی کند.

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
2024-11-27T08:54:02+03:30
تحقیقات جدید نشان می دهد که چهار سال هورمون درمانی برای کمک به زنان برای مقابله با علائم یائسگی، هیچ آسیبی به مغز، حتی در دراز مدت، وارد نمی کند.

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند

تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
2024-11-27T08:54:01+03:30
شرکت نورالینک قصد دارد در یک آزمایش جدید، تراشه مغزی را برای کنترل یک بازوی روباتیک به کار گیرد.

دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است

دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است
2024-11-27T08:54:01+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان بسیج با همراهی و همکاری خود به دنبال خلق یک اتفاق بزرگ هستند و آن اتفاق بزرگ تقویت مقاومت است.

فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی

فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی
2024-11-27T08:14:03+03:30
ر ئیس نهاد نمایندگی رهبری روال برگزاری جلسات کمیته بررسی صلاحیت روسای دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ملاک های بررسی و صلاحیت روسایی که به کمیته معر...

فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟

فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟
2024-11-27T07:47:18+03:30
برای فضانوردانی که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کار می‌کنند، خبرهای خوبی وجود دارد.

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی
2024-11-27T06:53:59+03:30
محققان دانمارکی گزارش دادند که دوز روزانه ویتامین B۳ باعث کاهش التهاب در ریه های بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می شود.

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!

«سیگار» نقش اول نمایش‌های خانگی!
2024-11-27T05:47:18+03:30
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ درصد از جوانان به دلیل تأثیر تبلیغات و نمایش دخانیات به این رفتار روی ...

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
2024-11-27T05:33:59+03:30
متخصص طب سنتی درخصوص درمان حساسیت فصلی با روش‌های طب سنتی توصیه‌هایی ارائه داد.

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند

نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
2024-11-26T16:40:44+03:30
جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه

حضور ۱۸ شرکت‌ دانش‌بنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای روسیه
2024-11-26T16:14:03+03:30
هیئت تجاری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه صنعت بازی رایانه‌ای مسکو حاضر شدند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)