میرنیوز

تاثیر "آموزش آنلاین"بر سیستم آموزشی دوران پساکرونا

تاثیر "آموزش آنلاین"بر سیستم آموزشی دوران پساکرونا 2020-06-14T07:06:39+04:30

دکتر سحر کوثری در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر اقتصادی تعطیلی مراکز آموزشی گفت: به نظر می‌آید در حال حاضر برای پاسخ به این سوال که تعطیلی مراکز آموزشی چه تاثیری بر اقتصاد گذاشته است زود باشد، زیرا ما به یک زمان منطقی نیاز داریم تا پاسخ دقیقی به این سوال بدهیم. اما می‌شود پیش‌بینی‌هایی داشت از این جهت که طیف‌های مختلفی از دانشگاه‌ها وجود دارند، دانشگاه‌های نسل اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم . در این جا می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که خلاء حضور دانشگاه‌هایی که ارتباط بهتری با صنعت و ارتباط بیشتری با جامعه و چالش‌های موجود در جامعه داشتند، بیشتر احساس خواهد شد.

وی افزود: شرایط فعلی واحدهای تحقیق و توسعه صنایع مختلف در جهان بستگی به این دارد که واقعا در آن کشور  تا چه میزان ارتباط درست، رسمی و موثری میان دانشگاه و صنعت برقرار شده است و چه قدر تحقیق و توسعه دانشگاه و صنعت مکمل یکدیگر هستند، چه قدر تسهیم دانش میان آن‌ها رخ می‌دهد و چه سطحی از انتشار دانش میان صنعت و دانشگاه اتفاق می‌افتد.

به گفته وی، سئوالاتی مانند این که چه نوعی از دانشگاه‌ها بیشتر به سمت این سطح از همکاری‌ها و تعاملات می‌روند نیز مهم است. این‌ها سئوالاتی است که می‌تواند مبنای پژوهش‌های آتی قرار بگیرد. به نظر می‌رسد دانشگاه‌هایی که نقش‌آفرینی بیشتری در صنعت و جامعه داشته‌اند مسلما الان هم خلاء تعطیلی آن‌ها بیشتر حس می‌شود و کشورهایی که در آن‌ها دانشگاه‌ها بیشتر در فضای صنعت و جامعه نقش داشته‌اند، با شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها، اقتصاد و جامعه آن‌ها از کمرنگ شدن نقش دانشگاه‌ها بیشتر آسیب دیده است. شاید هنوز قضاوت دقیق درباره این موضوع سخت باشد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور درباره تاثیر تعطیلی دانشگاه‌ها در دوران شیوع کرونا بر اقتصاد ایران گفت: ما دانشگاهی مانند "استنفورد" و "سیلیکون ولی" را نداریم. این دو مرکز علمی در هم تنیده شده‌اند. در این حالت است که صنعت، دانشگاه، کسب‌وکارها، استارتاپ‌ها، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران خطرپذیر در یک اکوسیستم بالغ وجود دارند. براساس تعریف اکوسیستم اگر هرکدام از این اعضا را یک گره در نظر بگیریم، در صورتی که یکی از این گره‌ها وظیفه خود را انجام ندهد، کل زیست‌بوم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.  این اعضا، ایجاد ارزش‌های مشترک می‌کنند. کشوری که در آن  دانشگاهی مانند استنفورد و زیست‌بوم کارآفرینی‌ همچون "سیلیکون ولی" وجود دارد قطعا بیشتر تاثیر می‌پذیرد تا جایی که این روابط و تعاملات میان بازیگران وجود نداشته است.

کوثری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آموزش‌های مجازی مراکز آموزش عالی در دوران شیوع کرونا گفت: ما در  سطح ملی و گسترده تجربه آموزش آنلاین را نداشتیم و در واقع شیوع کرونا به طور ناخواسته ما را در یک فضای پایلوت آموزش آنلاین قرار داد بدون این که ما پیش‌بینی‌های لازم و آمادگی مدیریت بحران را داشته باشیم. می‌دانیم که این آموزش آنلاین، مبتنی بر زمان و مکان نیست و حتی ما مشاهده می‌کنیم که با آموزش مجازی، بسیاری از سنت‌های ما در آموزش تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی افزود: شاید بسیاری از استادان یا آموزگاران به دلیل عدم انطباق با فناوری، کمتر در عرصه آموزش‌های آنلاین حضور پیدا می‌کنند یا رغبت به حضور در چنین کلاس‌هایی ندارند. بنابراین اگر بخواهیم ببینیم آموزش آنلاین چه تاثیراتی را در آینده‌ای که ما آموزش حضوری را خواهیم داشت، می گذارد باید به چند مورد توجه کرد. ما وقتی می‌گوییم آموزش آنلاین مبتنی بر زمان و مکان نیست یعنی با گسترش آموزش آنلاین، در واقع نظم‌پذیری تحت تاثیر قرار گرفته است. آموزش سنتی نظم و نظام خاصی دارد. زمان، مکان، استاد و ارزشیابی‌ها مکتوب و معین است. ما قطعا وقتی در یک بازه‌ زمانی میان مدت، آموزش‌پذیران را در این فضا قرار بدهیم، در آینده که بخواهند دوباره در یک فضای سنتی قرار بگیرند همه‌ این عوامل بر روی آموزش و یادگیری آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

این محقق آینده پژوهی با بیان این که «در حال حاضر شاهد یک تغییر نسل در آموزش‌های آنلاین هستیم» گفت: بسیاری از اساتید باسابقه ما چندان تمایلی به برگزاری کلاس‌های مجازی ندارند و بیشتر استادان جوان‌تر به کلاس‌های مجازی عادت کرده‌اند. به هر حال آن‌ها شاید پویایی و شادابی بیشتری دارند و شاید این در فضای سنتی یادگیرندگان را تحت تاثیر قرار بدهد. در دوران شیوع کرونا، بچه‌ها با یک لپ‌تاپ در یک فضای راحت وارد کلاس می‌شوند و انضباطی را که قبلا رعایت می کردند اکنون رعایت نمی‌کنند. این ممکن است آموزش سنتی ما را تحت تاثیر قرار دهد. به نظر می‌رسد این ها مواردی است که در آینده آموزش ما تاثیر بگذارد. 

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر، ارزیابی میزان یادگیری دانش‌آموزان و دانشجویان است. به هر حال ما در یک فضای پایلوت قرار گرفتیم و نمی‌دانیم دانش‌آموزان پایه‌های مختلف چه کیفیتی از آموزش را تجربه کرده‌اند آیا از کیفیت آموزش حضوری برخوردار بوده‌اند؟ وقتی یک سری از مباحث به طور دقیق به بچه‌ها منتقل نشده و ما شاید ضعف ارزیابی هم داشته باشیم این ضعف پایه به پایه‌های بعد منتقل می‌شود. یعنی اگر آموزش ما در حال حاضر از کیفیت لازم برخوردار نبوده باشد تاثیر آن را در دوران پساکرونا مشاهده خواهیم کرد.

کوثری درباره احتمال کاهش کیفیت یادگیری دانش‌آموزان در آموزش مجازی گفت: نمی‌توان گفت که این کیفیت نامناسبی که ممکن است برخی از دانش‌آموزان آن را تجربه کنند، ضعف آموزش مجازی است؛ زیرا در بحث آموزش مجازی زمان و مرزی وجود ندارد؛ یعنی دانش‌آموزی که الان در خانه‌ی خود نشسته است می‌تواند از کلاس‌های درس سراسر کشور یا حتی کشورهای دیگر استفاده کند و ما نمی‌توانیم بگوییم یکی از نتایج آموزش آنلاین، کاهش کیفیت آموزش است، بلکه می‌تواند اثربخشی بالایی داشته باشد که این موضوع تا حدی وابسته به ویژگی­های  افراد و متاثر از مولفه های فرهنگی  است . ما در یک فضای پایلوت قرار گرفتیم و قبلا چندان چنین فضایی را تجربه نکرده بودیم این موضوع ممکن است بر روی کیفیت آموزش تاثیر بگذارد.

وی درباره شرایط دانشگاه‌های کشور در راه‌اندازی سامانه‌های آموزش مجازی گفت: بسیاری از دانشگاه‌های ما، در سطح کاربرد فناوری، اپلیکیشن‌ها را نداشتند و از شرکت‌های خصوصی استفاده کردند. اما اگر دانشگاه زیرساخت لازم را نداشته باشد، حتی اگر اپلیکیشن را هم فراهم کند نمی‌تواند از آن به خوبی بهره‌برداری کند. تصور کنید که دانشگاه زیرساخت لازم را نداشته باشد و اپلیکیشنی را خریداری کند که آن اپلیکیشن امکان بهره‌برداری از چندین کلاس مجازی همزمان را به دانشگاه بدهد اما دانشگاه پهنای باند لازم را فراهم نکرده باشد در نتیجه به رغم امکان بهره‌برداری، قادر نیست از کلاس‌های آنلاین به صورت موازی استفاده کند. بنابراین بحث استفاده از فناوری و زیرساخت‌های دانشگاه دو موضوع جدا از هم هستند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی درباره انطباق آموزش مجازی با فناوری گفت: ما در حال حاضر می‌بینیم بسیاری از افرادی که درگیر آموزش و پژوهش هستند با فناوری‌های مرتبط با این دو حوزه چندان آشنا نیستند و این یک خلائی است که کاملا احساس می‌شود.

این محقق آینده‌پژوهی درباره آن چه که نظام آموزشی می‌تواند در مواجهه با بحران به دانشجویان آموزش دهد گفت:  بحث دیگری که وجود دارد مدیریت بحران و حفظ کیفیت زندگی و مدیریت استرس است. باید به دانش‌آموزان و دانشجویان این مباحث نرم و مدیریتی منتقل شود تا در شرایط بحران بتوانند استرس خود را مدیریت و کیفیت زندگی خود را حفظ کنند.

کوثری در ادامه با اشاره به لزوم همراهی آموزش عالی با حلقه‌ی سیاستگذاری چالش‌های بحران کرونا گفت: موضوع دیگری هم که باید در سطح کلان به آن توجه شود بحث حکمرانی آموزش عالی و همراهی آموزش عالی با حلقه‌ی سیاستگذاری چالش‌های بحران کرونا است که البته این همراهی باید دو طرفه باشد؛ یعنی هم حلقه سیاستگذاری مواجهه با شیوع بحران کرونا باید به بازیگران اصلی نظام آموزش عالی توجه کند و هم آن‌ها باید سعی کنند با این موضوع به صورت فعال مواجه شوند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، در پاسخ به پرسشی درباره پیش‌بینی وقوع پاندمی در پژوهش‌ها و لزوم آماده‌سازی برای رویارویی با چنین شرایطی گفت: الان صرف نظر از اینکه ما پیش‌بینی چنین شگفتی‌سازهایی را کرده ایم یا نه؛ عملکرد و اقدام فعلی ما نشانگر این است که ما تا چه اندازه رسالت خود را به خوبی انجام داده ایم  وآیا ما الان توانستیم به موقع و به هنگام وظایفمان  را به نحو رضایت‌بخشی انجام دهیم یا نه. آیا ما توانستیم آموزش آنلاین را از همان ابتدا مدیریت کنیم و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم؟ آیا ما زیر ساخت های مناسب را پیش‌بینی کرده بودیم؟

وی ادامه داد: آیا ما نرم افزارهای مناسب را توسعه داده بودیم؟ آیا ما به واقع شبکه اینترنت خانگی را به اندازه کافی تقویت کرده بودیم؟ آیا ما درباره فناوری‌های این حوزه مانند 5Gفناوری هوش مصنوعی و رایانش ابری فکر کرده بودیم؟ ما در حوزه فناوری به ویژه فناوری های حوزه آی تی و آی سی تی برنامه ریزی کرده بودیم و مباحثی مانند E Learning را درک کرده بودیم البته نه به این وضوح که تصور کرده باشیم ویروسی خواهد آمد و این ویروس تبعاتی خواهد داشت که ما را به یک فضای پایلوت پرتاب می کند اما به دلیل اینکه توسعه این فناوری ها تاثیرات دیگری مانند کاهش آلودگی هوا خواهد داشت، به محیط زیست کمتر آسیب می‌زند، صرفه اقتصادی دارد ، جهانی شدن را توسعه می‌دهد و موجب افزایش تعاملات بین المللی می‌شود. از این منظر، در بحث توسعه فناوری و توسعه زیرساخت، فعالیت‌های زیادی داشتیم حتی E Learning، E Government و E Health به عنوان یکی از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته بود. این موضوع، نشان می‌دهد که ما به این موضوع فکر کرده بودیم اما شاید از آنجایی که در این فضا قرار نگرفته بودیم ضرورت سرعت بخشیدن و تسریع آن را احساس نکرده بودیم. با شیوع کرونا احتمالا در آینده تمرکز و بودجه‌ای بیشتری به مباحث ذکر شده اختصاص یابد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)