میرنیوز
منصور غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ساماندهی آموزش عالی با بیان اینکه ساماندهی آموزش عالی، یک بخش مهم در طرح آمایش آموزش عالی است، گفت: در یک دوره ای تعداد زیادی، مراکز و موسسات آموزش عالی شکل گرفت و با توجه به جمعیت زیاد داوطلبان ورود به دانشگاه ها، این مراکز در کشور مستقر شدند.
تعداد زیاد موسسات نظارت را تضعیف کرده بود
وی ادامه داد: تعداد زیاد و سرعت تشکیل این مراکز، نظارت ها را تضعیف کرده بود، بنابراین وزارت علوم در یک دوره ای به ویژه در سال های اخیر تلاش کرد این نظارت ها را قوی تر و موثرتر انجام دهد و از طرف دیگر کاهش تعداد داوطلبان دانشگاهی به این مسئله کمک کرد.
الزام وزارت علوم به تجمیع، ادغام و انحلال موسسات
وزیر علوم با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر اسفند سال ۹۴ مصوبه ای تصویب کرد، افزود: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم موظف شد در جهت ساماندهی واحدها و مراکز دانشگاهی در حوزه آموزش عالی چند اقدام مانند منطقه بندی، کیفی سازی، مامورویت گرا کردن از طریق «تجمیع موسسات موجود، ادغام و حتی انحلال» را انجام دهد.
تمرکز وزارت علوم بر روی طرح ساماندهی
غلامی خاطرنشان کرد: وزارت علوم در دو سال گذشته به صورت متمرکز بر روی این طرح کار کرده است یعنی از سال ۹۵ کار شروع شده و یک سری مقدمات آماده شده بود، اما به دلیل طولانی شدن فرایند بررسی آن، در دو سال گذشته به طور متمرکز کار بر روی آن انجام شد.
اجرای طرح ساماندهی موسسات در دانشگاه های علمی کاربردی و پیام نور
وی ادامه داد: اکنون یک بخشی از طرح تحت عنوان پیشنهاد ساماندهی موسسات آموزش عالی اجرایی شده و یک بخش دیگر هم آماده برای اجرا است این ساماندهی در دانشگاه جامع علمی کاربردی اجرایی شده و در دانشگاه پیام نور نیز تقریبا اجرایی شده و اواخر آن است.
مجوز پذیرش دانشجو در برخی رشته ها از دانشگاه پیام نور سلب شد
وزیر علوم در پاسخ به این سئوال که آیا با اجرای این طرح در دانشگاه پیام نور ، مراکز دانشگاه تجمیع شده و دانشجویان کاهش خواهند یافت، افزود: تعداد دانشجویان کاهش یافته، تجمیع و ادغام مراکز نیز در حال انجام است، چون ماموریت آنها براساس قانون برنامه ششم تغییر کرده است به عنوان مثال دانشگاه پیام نور بعد از ساماندهی، اجازه پذیرش در برخی از رشته ها را که در حال حاضر دارد، دیگر نخواهد داشت.
ساماندهی دانشگاه های دولتی هم مشخص شده است
وی ادامه داد: ساماندهی دانشگاههای دولتی نیز در این طرح مشخص شده همچنین در جلسه شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور مطرح و مورد تایید قرار گرفته است. در واقع عملا فرایندی که طی می کند به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید و در حال هماهنگی هستیم تا برای اجرا آن را ابلاغ کنیم.
هیچ موسسه دولتی در طرح ساماندهی منحل نمی شود
وی ادامه داد: حاصل این طرح این شد که هیچ موسسه ای از موسسات دولتی در طرح فعلی ساماندهی آموزش عالی منحل نمی شوند. در عوض برخی از آنها ادغام شده و تعدادی تجمیع می شوند.
کاهش تعداد دانشگاه ها به صورت عنوانی
وزیر علوم یاد آورشد: تعداد دانشگاه ها به صورت فیزیکی کاهش نمی یابد، بلکه دانشگاه ها به صورت عنوانی کاهش می یابند و باید تاکید کرد که هیچ شهری مرکز آموزش عالی خود را از دست نمی دهد. به عنوان مثال در حال حاضر دانشگاهی داریم با تعداد کم تر از ۱۰ عضو هیات علمی. در تابلوی دانشگاه عنوان می شود که این دانشگاهها به پردیس یک دانشگاه بزرگ نزدیک استان خود تبدیل می شوند.
وی با ذکر مثالی از پردیس دانشگاه تهران ادامه داد: به عنوان مثال دانشگاه تهران چندین پردیس دارد، یک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در استان البرز دارد که خود یک دانشگاه بزرگ است، یک پردیس ابوریحان در پاکدشت داشته و یک پردیس فارابی نیز در قم دارد که همه دانشگاههای بزرگ هستند اینها خود را پردیس دانشگاه تهران می دانند. چرا؟ چون اعضای هیات علمی، دانشجویان، اساتید و فارغ التحصیلان آن از عنوان یک دانشگاه بزرگ استفاده می کنند و ذیل یک مدیریت جامع علمی قوی مدیریت می شوند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و مراکز کوچک هم در شهرستان ها و استان ها با این طرح ذیل یک مدیریت قوی تر و بزرگ تر مورد حمایت بهتر قرار می گیرند، یعنی یک مرکز آموزش عالی کوچک وقتی ذیل تابلوی یک دانشگاه بزرگ قرار می گیرد، مسئولیت کیفی آن برعهده آن دانشگاه بزرگ قرار می گیرد و آن دانشگاه بزرگ هیات علمی، آزمایشگاه و منابع مالی آن دانشگاه کوچک را تقویت می کند.
«ایجاد شبکه علمی استانی و کشوری»
غلامی خاطرنشان کرد: لذا عملا کیفی سازی در این طرح که من آن را «ایجاد شبکه علمی استانی و بعد کشوری» نام گذاری کرده ام، رخ می دهد؛ در ماموریت گرایی در داخل استان ها هم، چون مراکز آموزش عالی کوچک به پردیس یک یا دو دانشگاه موجود در استان تبدیل می شوند، اگر بخواهند در یک رشته مشخص دانشجو پذیرش کنند، برحسب ظرفیت و جمعیت، بین خود تقسیم می کنند.
هیچ مرکزی در هیچ شهری تعطیل نمی شود
وزیر علوم دوباره تاکید کرد: در این طرح تعطیلی هیچ مرکزی در هیچ شهری را از دانشگاه و مراکز دولتی مستقل نداریم و دانشگاه های پیام نور، فنی و حرفه ای و جامع علمی کاربردی جدا از دانشگاه های دیگر در درون خود در حال ساماندهی هستند، ساماندهی دانشگاه علمی کاربردی تمام شده، دانشگاه فنی و حرفه ای مشکلی ندارد و دانشگاه پیام نور هم مراحل آخر را طی می کند و طرح ساماندهی آن بزودی برای اجرا ابلاغ می شود.
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند