میرنیوز
به گزارش ایسنا، منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و سی و دومین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، سه موضوع در دستور کار این جلسه قرار داشت،افزود: دستور نخست این جلسه ارائه اولین گزارش ملی عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بود. این صندوق دارای قانون مصوب و بودجه بسیار مناسبی است ولی پیش از این گزارشی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه نشده بود.
وی با بیان اینکه، برخی اعضاء شورا به عملکرد گذشته این صندوق انتقاداتی داشتند، اظهار کرد: در این راستا اصلاحاتی از سوی مجموعه صندوق نوآوری صورت گرفته بود و نخستین گزارش این صندوق به استماع اعضا ستاد رسید.
کبگانیان خاطرنشان کرد: در گزارش ارائه شده امروز که از سوی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ارائه شد مباحثی همچون کاهش تصدی گری دولت و توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان، توسعه کمی و کیفی مدیریت صندوق نوآوری و شکوفایی و اعطای تسهیلات بر اساس اولویتهای نقشه جامع علمی کشور مطرح شد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: پس از ارائه این گزارش، پیشنهاداتی مطرح شد که از آن جمله میتوان به نفوذ فناوری پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان به بنگاههای بزرگ اشاره کرد؛ چرا که بخش مهمی از اقتصاد دانش بنیان با تحول در بنگاههای بزرگ کشور اتفاق میافتد.
کبگانیان افزود: در جلسه امروز از مسوولان صندوق نوآوری درخواست شد که گزارش رسمی خود را براساس اولویتهای نقشه جامع علمی کشور به ویژه میزان اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی ارائه کنند؛ چراکه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور به عنوان یک آسیب جدی،از دغدغهها و نگرانیهای شورای عالی انقلاب فرهنگی است و این مساله باعث تحمیل هزینههای بالایی به خانوادهها و کشور شده است.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با تاکید براینکه، اولویت نخست شورای عالی انقلاب فرهنگی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است، افزود:لذا در انتهای جلسه امروز مقرر شد گزارش صندوق نوآوری با اصلاحاتی که پیشنهاد شد نهایی شده و به عنوان گزارش ملی در صحن شورای انقلاب فرهنگی در حضور روسای سه قوه ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه مسوولان صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در جلسه امروز نکاتی را در خصوص سیاستگذاریها ارائه کردند، اظهار کرد: آنها تاکید داشتند ما مجری و دستگاه اجرایی هستیم و بایستی سیاستهای صندوق از سوی نقشه جامع علمی کشور تعیین شود، لذا پیشنهاد شد که سیاستهای مورد نظرشان را با تعامل با دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی کشور نهایی و برای تصویب آماده کنند.
کبگانیان دستور دوم این جلسه را در زمینه دانشجویان دارای مدرک معادل دانست و ادامه داد: بسیاری از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشور مشکلاتی در خصوص مدارک معادل دارند، و در این راستا گزارشی از سوی وزیر علوم و معاون آموزشی این وزارتخانه ارائه شد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی،دانشگاه فرهنگیان جز موارد استثنا بود که فارغ التحصیلان این دانشگاه میتوانند ادامه تحصیل دهند، و این امر به دلیل اهمیتی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بحث آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان قائل است.
کبگانیان در این باره توضیح داد: به علت ناآگاهی برخی دستگاههای مسوول و برخی شرکت کنندگان تعدادی دیگری از دانشجویان غیر از دانشگاه فرهنگیان وارد مقاطع بالاتر شدهاند و در حال حاضر مشکل قانونی دارند. این موضوع در این جلسه طرح و بررسی شد اما به دلیل تناقضاتی که در آمارهای دارندگان مدرک معادل، ادامه بررسیها به جلسه بعدی موکول شد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم در این خصوص نیاز به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، یادآور شد: بر این اساس وزارت علوم درخواست تسری در رسیدگی به وضعیت دارندگان مدارک معادل غیر از دانشگاه فرهنگیان دارد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: به طور معمول شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عدم تغییر مصوبات خود بنابراین اعضاء جلسه درخواست کردند که اطلاعات بیشتر دریافت شود و فعلا به تصویب نرسیده است؛ چراکه برخی از اعضاء رای خود در این زمینه منوط به دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه آمار دارندگان مدرک معادل کردند.
به گفته وی طبق آئین نامه داخلی ستاد راهبری اجرای نقشه بایستی از تعداد ۱۳ رای ۷ رای موافق داشته باشیم.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به دستور سوم جلسه امروز ستاد گفت: این دستور مربوط به کاری است بین حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانی که بسیار نقش دارد و موسسات خاصی هستند که حوزوی و دانشگاهی هستند و این موسسات دارای اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و پیش از این تصویب شده بود که برای برنامه ریزی های خاص، کمیسیونی برای این موسسات ایجاد شود.
کبگانیان ادامه داد: ایجاد این کمیسیون قبلا به تصویب شورا رسیده بود ولیکن وزیر علوم روی این مسئله سوال داشت که خوشبختانه کار فنی انجام شد و هم مواردی توضیح داده شد و همچنین اصلاحاتی در این مصوبه انجام شد که به تصویب همه اعضاء و حاضران جلسه رسید.
وی اظهارکرد: ایجاد کمیسیونی برای گسترش و برنامهریزی موسسات خاص در ذیل شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز به تصویب شورای راهبری ستاد نقشه جامع علمی کشور رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک