میرنیوز

اجرای یک مطالعه پیمایشی درباره وضعیت علم، فناوری و نوآوری در کشور

اجرای یک مطالعه پیمایشی درباره وضعیت علم، فناوری و نوآوری در کشور 2020-06-09T13:21:14+04:30

به گزارش ایسنا، دکتر محمدجواد دهقانی، رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری (RICeST) و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، در نشست ویدئو کنفرانس با مسؤولین مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ضمن خوش‌آمدگویی و تشکر از حضور مهمانان، اظهار کرد: مرکز منطقه‌ای و پایگاه استنادی با توجه به مسئله پاندمی ویروس کرونا و عدم امکان برگزاری جلسات حضوری و همچنین برای تسریع و افزایش حجم تعاملات علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی-پژوهشی در سطح کشور و محیط بین‌الملل و نیز صرفه‌جویی در هزینه‌ها، جلساتی را در قالب ویدئو کنفرانس با هیئت‌ رئیسه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران و کشورهای اسلامی برگزار می‌کند.

وی افزود: در طی این دیدارها ضمن آشنایی با ظرفیت‌ها و نیازهای دو طرف، در خصوص انجام تفاهم‌های لازم برای گسترش سطح همکاری‌ها اقدام به عمل می‌آید. ضمناً در صورتی که پیشتر بین دو طرف تفاهم‌نامه‌ای امضا شده باشد، پیگیری آن تفاهم‌نامه نیز در دستور کار خواهد بود.

دهقانی در ادامه به معرفی فعالیت‌ها و خدمات علمی مرکز منطقه‌ای و پایگاه استنادی در حوزه‌های کلان تامین اطلاعات علمی و نیز مطالعات علم سنجی پرداخت و اظهار کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به عنوان یک نظام استنادی بین‌المللی تعاملات بسیار خوب و گسترده‌ای را در سطح ایران و کشورهای اسلامی برنامه‌ریزی یا عملیاتی کرده است که از آن جمله  می ‌توان به تعاملات متنوع با آیسسکو، سازمان D8، سازمان OIC، کامستک، آسایهل و ... اشاره کرد.

دهقانی، سپس ضمن مروری بر خدمات جدید مرکز منطقه‌ای و ISC به خصوص از آغاز سال ۱۳۹۸ به این سو، به معرفی نماگر کووید-۱۹ (https://maps.isc.gov.ir/covid19/#/world)  پرداخت که مورد استقبال مهمانان قرار گرفت.

وی تاکید کرد: نماگر کووید-۱۹، محصول جدید ISC است که در واکنش به پاندمی کرونا ایجاد شده است.

نمایه‌سازی کل نشریات کیفی جهان از برنامه‌های ISC

دهقانی، سپس به معرفی رتبه‌بندی‌های جهانی (https://wur.isc.gov.ir/) و (https://d8.isc.gov.ir/) که از سوی ISC انجام می‌شود، پرداخت و گفت: رتبه‌بندی D8 نقش بسیار پررنگی در بین دانشگاه‌های کشورهای اسلامی دارد؛ چرا که حدود ۷۵ درصد مقالات دانشگاه‌های کشورهای اسلامی، در هشت کشور عضو D8 (ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه) نمایه می‌شود و این کشورها همچنین در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی نیز نقش بسزایی در سطح کشورهای اسلامی دارند.

وی ادامه داد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در حال گسترش افق دید خود و هرچه بین‌المللی‌تر کردن فعالیت‌ها و خدمات خود است و در یکی دیگر از گام‌های بعدی، نمایه‌سازی کل نشریات کیفی جهان را در برنامه دارد. 

دهقانی افزود: در همین راستا، از آنجا که نشریات کم اعتبار، نامعتبر و جعلی یکی از چالش‌های ارتباط علمی در دنیای امروز است و تاثیر منفی و مستقیمی بر کیفیت پژوهش و مرجعیت علمی کشور دارد، مسئولیت شناسایی نشریات و ناشران کم اعتبار، نامعتبر و جعلی، طبق معیارها و شاخص‌های علمی مصوب از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) واگذار شده است. حساسیت‌های موجود در سطح دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی در خصوص کیفیت تولیدات علمی و اولویت‌های این حوزه در پیشبرد اهداف کلان علم و فناوری، همچنین نقشه جامع علمی کشور از جمله دلایل واگذاری این مسئولیت به ISC بوده است.

وی همچنین افزود: مسئولیت روزآمدسازی و پایش تمام این امور به صورت مداوم بر عهده پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است و نشریات و ناشران باید برای جلوگیری از ورود به فهرست نشریات کم اعتبار، نامعتبر و جعلی، نسبت به رعایت معیارها و ضوابط تعیین شده از سوی ISC اهتمام ورزند که این امر خود باعث ارتقای نشریات داخلی در مقایسه با نشریات دیگر کشورها خواهد شد.

دهقانی گفت: شاخص‌های علمی شناسایی ناشران و نشریات کم اعتبار و نامعتبر با هدف هدایت پژوهشگران به سمت انتشار کارهای علمی در مجلات معتبر بین‌المللی، تهیه شده و در قالب فهرستی در سامانه‌ای مجزا تحت عنوان فهرست نشریات کم اعتبار، جعلی و نامعتبر ارائه شده است (https://jcr.isc.gov.ir/Blacklist.aspx)؛ به طوری که در حال حاضر این فهرست شامل سه هزار و ۱۶۴ نشریه کم اعتبار، نامعتبر یا جعلی است که البته فهرست نشریات به طور مرتب و با ذکر تاریخ به‌روزرسانی می‌شود.  

یک مطالعه پیمایشی درباره وضعیت علم و فناوری و نوآوری اجرایی خواهد شد

دکتر وحید احمدی، رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور این ویدئو کنفرانس مجازی را بستری مناسب برای تعاملات بیشتر ارزیابی کرد و افزود: مرکز تحقیقات با داشتن هفت گروه علمی با عنوان‌های گروه علم و جامعه، گروه ترویج علم، گروه آینده‌اندیشی، گروه اقتصاد علم، گروه علم‌سنجی،  گروه سیاست علم و گروه اخلاق علم و فناوری وظایف مهمی را برعهده دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: شناسایی درخت علم و مطالعه در تعیین سهم مطلوب کشور از آن در آینده؛ تحقیق در بومی‌سازی روش‌های علمی سنجش علم و فناوری و تعیین وضع موجود با استفاده از این روش‌ها؛ مسأله‌شناسی نظام علمی کشور با تمرکز بر حوزه پژوهش و فناوری با رویکرد فرابخشی؛ تصمیم‌سازی، خط‌ مشی‌سازی و تهیه راهبرد و برنامه برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب؛ مطالعه و ارائه روش‌های مناسب ترویج علم در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه علمی؛ انجام تحقیقات بنیادی، توسعه‌ای، کاربردی بر اساس اصل مأموریت‌گرایی و با تمرکز خاص بر زمینه‌های سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی و ... .

احمدی ادامه داد: بر اساس ماده ۳ آیین‌نامه اجرایی نظام پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری کشور (مصوب بیستمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متولی تهیه گزارش پایش و ارزیابی بخش آموزش، پژوهش و فناوری کشور شد که وزیر علوم طی ابلاغی مأموریت اجرای آن را به مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور محول کرد. در این طرح با هدف تحلیل وضعیت علم، فناوری و نوآوری ایران در حوزه‌های پژوهش و فناوری، آموزش عالی و عمومی، روندهای چهار سال گذشته و تحلیل و شناسایی مهم‌ترین چالش‌ها و مسائل فرا روی پژوهش و فناوری، یک مطالعه پیمایشی در خصوص وضعیت علم و فناوری و نوآوری در کشور انجام خواهد شد. بدین منظور در گام اول شاخص‌ها و معیارهای ارزیابی با توافق بین کارفرما و مجری نهایی خواهد شد.

وی افزود: پیرو تفاهم نامه امضا شده بین دو مجموعه، تشکیل کمیته مشترک با اولویت بندی مفاد تفاهم نامه ضروری است و امید است با پیگیری این کمیته مشترک و برگزاری نشست های مجازی در همین خصوص، در سال ۱۳۹۹ دست کم دو بند از این تفاهم نامه عملیاتی سازی شود.

وی همچنین با توجه به پتانسیل ها و ماموریت های گسترده دو مجموعه در سطوح ملی و بین المللی، به همکاری دو مجموعه برای تحلیل گزارش های علم و فناوری تاکید کرد و گفت: مرکز منطقه ای، پایگاه استنادی و مرکز تحقیقات باید از تمام ابزارهایی که در اختیار دارند برای انتقال و تبادل دانش با دنیای علم استفاده کنند.

دکتر منصور حقیقت، معاون پژوهش و فناوری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با توجه به ماموریت‌های ملی و بین‌المللی که دارد، می‌تواند با مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به منظور پیشبرد اهداف کلان سیاست‌گذاری‌های علمی کشور تعاملات علمی بسیار مفیدی داشته باشد.  

دکتر حقیقت با بیان اینکه یکی از مهمترین شاخص‌های علمی کشور معتبر بودن محل انتشار یافته‌های علمی در مجلات بین‌المللی است، گفت: یکی از ماموریت‌ها و وظایف اساسی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ثبت و ارزش‌گذاری کمّی و کیفی و رتبه‌بندی نشریات و سایر تولیدات علمی در زیرمجموعه‌های پایگاه پس از طی مراحل ارزیابی است. سطح‌بندی نشریات، بر مبنای ارزیابی بر اساس ساختار و نیز مبتنی بر داده‌های علم‌سنجی در سه دسته «نشریات اولیه» (Primary List)، «لیست انتظار» (Waiting List)  و «نشریات هسته» (Core Collection) در گروه بررسی‌های استنادی ISC در حال انجام است که پژوهشگران و اعضای هیئت علمی می‌توانند با مراجعه به وبگاه پایگاه استنادی و بخش سامانه نشریات علمی جهان اسلام به نشانی https://jcr.isc.gov.ir/main.aspx از این سامانه استفاده کنند.

وی افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برای تمام دانشگاه‌ها در حال طراحی سامانه‌ای است که در آن اطلاعاتی از قبیل نام اعضای هیئت علمی، مقالات و نمودارهای تحلیلی وضعیت علمی دانشگاه، حوزه‌های موضوعی علمی دانشگاه گنجانده می‌شود. این امر به یکدست شدن و استانداردسازی وابستگی سازمانی کمک فراوانی خواهد کرد.

دکتر محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی، مشاور ریاست و مدیر اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی مرکز منطقه‌ای و ISC در ادامه جلسه گفت: با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا، از بهمن سال ۹۸، مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری پایگاه‌های مقالات فارسی تمام متن خود را به صورت رایگان در اختیار جامعه علمی قرار داده است.

وی در ادامه به بیان چند پیشنهاد به شرح زیر پرداخت: "فعال‌سازی کارگروه عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه"، "همکاری‌های مشترک علمی در تالیف و ترجمه کتاب‌های مطرح در حوزه‌های پرکاربرد آینده (لبه علم)"، "همکاری دو مجموعه برای تهیه شبکه محققان کشور"، "همکاری مشترک در تعاملات بین‌الملل و به خصوص در سطح کشورهای اسلامی"، "همکاری در سیاست‌گذاری‌های علم، پژوهش و فناوری به خصوص در حوزه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و اعتبارسنجی نشریات".

سپس رؤسای دو سازمان در خصوص مسائل مورد علاقه طرفین به بحث و گفت‌وگو پرداختند که پیرو آن نتایج زیر بدست آمد:

· مقرر شد کمیته‌ای مشترک از هر سه مجموعه مرکز منطقه‌ای، پایگاه استنادی و مرکز تحقیقات برای عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه تشکیل و اولویت‌های اجرایی مشخص شود.

· مقرر شد درخصوص انجام طرح‌های پژوهشی و تالیف و ترجمه کتاب‌های مطرح در حوزه‌های پر کاربرد آینده (لبه علم) با مشارکت جامعه علمی، بین سه مجموعه همکاری انجام شود.

· مقرر شد همکاری مشترک در تعاملات بین‌الملل و به خصوص در سطح کشورهای اسلامی صورت پذیرد.

· مقرر شد در سیاست‌گذاری های علم، پژوهش و فناوری به خصوص در حوزه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و اعتبارسنجی نشریات همکاری شود.

بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، این جلسه با هدف عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه بین مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور  که در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸ امضا شده بود، تشکیل شد. در این جلسه، دکتر محمدجواد دهقانی، رییس مرکز منطقه‌ای و سرپرست پایگاه، دکتر حقیقت معاون پژوهش و فناوری پایگاه، دکتر هاجر صفاهیه سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مرکز و دکتر محمد رضا فلاحتی قدیمی فومنی مشاور و مدیر حوزه ریاست و مدیر روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی مرکز منطقه‌ای و ISC حضور داشتند و از طرف مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز دکتر وحید احمدی ریاست مرکز، دکتر اکرم قدیمی معاون پژوهش و فنّاوری، دکتر ناصرعلی عظیمی سرپرست معاونت توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی، دکتر سحر کوثری مدیر پژوهشی و دکتر المیرا جنوی حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)