میرنیوز

جزئیات روش‌های برگزاری آزمون غیرحضوری دانشگاه‌ها/ میزان تقلب دانشجویان کاهش می‌یابد

جزئیات روش‌های برگزاری آزمون غیرحضوری دانشگاه‌ها/ میزان تقلب دانشجویان کاهش می‌یابد 2020-06-06T08:31:17+04:30

سید علی اکبر صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روش های برگزاری امتحانات الکترونیکی و کاهش درصد تقلب دراین آزمون ها گفت: امروز دغدغه های برگزاری آزمون و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو و اعتبار سنجی آنها و از طرف دیگر کاهش احتمال تقلب مورد توجه همه دانشگاهیان است.

هیچ کسی ادعا نمی کند که در امتحانات حضوری تقلب نیست
وی با بیان اینکه آیا در امتحانات حضوری کسی هست که ادعا کند که تقلب صورت نمی گیرد؟ افزود: هیچ کسی نمی تواند این ادعا را داشته باشد، من به عنوان استادی که حداقل بیش از بیست سال در دانشگاه تدریس کرده ام عرض می کنم هر سال یک تا دو مورد تقلب از دانشجویان گرفته ام، حال چه تعداد از همکاران ما همین تعداد را نگرفته یا بیشتر گرفته اند و چه درصدی را ما متوجه نمی شویم، لذا از فارغ اتحصیلان وقتی می پرسید، تعریف می کنند که چندین بار این کار را انجام داده‌اند و کسی متوجه نشده است.

در تمام روش های امتحانی کم و بیش تقلب صورت می گیرد
مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: پس اینکه ما فکر کنیم با برگزاری آزمون حضوری، خیالمان راحت است که تقلب صورت نمی گیرد، جای سوال دارد، پس از امروز ما راجع به اینکه اصلا تقلب نمی شود صحبت نمی کنیم در مورد کاهش احتمال تقلب صحبت می کنیم، یعنی معتقد هستیم در تمام روش ها کم و بیش تقلب صورت می گیرد اما با چه روش هایی می توانیم احتمال آن را کم تر کنیم؟، پس هیچ روشی که بگوییم در آن تقلب نمی شود و روش ارزیابی خوبی است نداریم.

فعالیت های د انشجویان در سیستم آنلاین بیشتر نظارت می شود
وی ادامه داد: در فرایند الکترونیکی، روش های ارزیابی فعالیت‌های دانشجویان بسیار بیشتر از روش‌های حضوری قابل اجرا است و کاملا ثبت و ضبط می شود، اینکه دانشجو چند بار به درس مراجعه کرده و اینکه آیا درس دیگری را دیده و یا چند بار برخی از سوالات را پاسخ داده است، سیستم خود چک می کند و فعالیت های دانشجویان در سیستم آنلاین بیشتر نظارت می شود.

صفوی خاطرنشان کرد: حال اگر در سیستم آنلاین، استاد فرایند ارزشیابی ترکیبی را لحاظ کرده و از ابتدا به دانشجو تکلیف دهد که در آموزش حضوری هم ارائه می شود، چون تکلیف ها آنلاین است، امکان صحت سنجی که از منابع دیگر کپی نکرده باشد، هم زیاد است.

مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: بخش دوم روش آزمون شفاهی است با امکان تصویری که وجود دارد رودررو با دانشجو صحبت کرده و سوال پرسیده می شود، دانشجو نیز جواب می دهد. روش بعدی برگزاری تعدادی امتحان کوتاه و ۴ گزینه ای است که استاد می تواند متناسب با زمان سوال ارائه دهد به عنوان مثال برای هر سئوال ۸ ثانیه زمان تعیین کند و با این روش احتمال تقلب بسیار کم می شود.

وی ادامه داد: روش دیگر به این صورت است که به عنوان مثال، ۴۰ سوال طراحی شده به سیستم های آنلاین ارائه می شود، سیستم ۴۰ سوال را به صورت تصادفی با شماره های متفاوت به دانشجویان ارائه می دهد، و زمانی که پاسخ صحیح را هم به سیستم بدهیم، به محض اینکه پاسخ درست ارائه شود، اعلام می کند که کدام دانشجو پاسخ صحیح داده است و کار ما ساده می شود.
صفوی افزود:  یعنی به راحتی می توان ۴۰ سوال را با ترکیب و دسته بندی مختلف به دانشجو ارائه داد، حتی اگر دانشجویان کنار دست هم باشند نیز نمی توانند تقلب کنند، پس این ابزار الکترونیکی بخشی از زحمت ما را حل می کند، یعنی با توزیع سوالات مشابه به صورت تصادفی بین دانشجویان، احتمال تقلب کاهش  می یابد.

مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: پس زمانی که سوالات ۴ گزینه ای با زمان محدود ارائه شود، دانشجو فرصت نمی کند تقلب کند، و امکان خبر دادن به یکدیگر با موبایل هم نیست چون سوال ها با شماره های متفاوت ارائه می شود.

وی افزود: روش دیگر اینکه تمام سوال ها یکجا ارائه نمی شود، به عنوان مثال سوال یک در یک زمان مشخص ارائه شده و پس از پاسخ دادن دانشجو از صفحه رفته و دیگر باز نمی گردد بعد سوال های دیگر نیز به همین صورت بوده این روش هم به شدت احتمال تقلب را کاهش می دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: یک روش دیگر اینکه می توانیم ۲۰ سوال داشته و به صورت تصادفی توسط سیستم به دانشجویان ارائه دهیم که این باعث می شود دانشجویان برخی سوالات را داشته و برخی دیگر سوالات را نداشته باشند، پس بازم هم امکان تقلب بسیار کاهش می یابد.

کاهش بسیار زیاد درصد تقلب در آزمون های غیرحضوری
صفوی تاکید کرد: بنابراین درصد تقلب در روش های آزمون های  ۴ گزینه ای با زمان محدود، سوال های تصادفی و کنترل زمان به شدت کاهش می یابد.

وی ادامه داد: در روش آنلاین حتی این امکان وجود دارد که وقتی دانشجو پشت سیستم خود نشسته است بعد از ارائه سوالات، سیستم وی قفل شود و نتواند وارد صفحه دیگری شود شاید بگویید، از گوشی همراه استفاده می  کند، اما نمی خواهیم کار را پیچیده کنیم.

مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم به روش های دیگر آنلاین همزمان اشاره کرد و افزود: در این روش به دانشجو گفته می شود دوربین موبایل را در جایی که استاد می گوید قرار  داده و کنار آن دانشجو شروع به پاسخگویی سئوالات کند و استاد همه چیز را مشاهده می کند و با تمام شدن آزمون به دانشجو فرصت داده می شود از صفحه خود در ۱۰ ثانیه عکس گرفته و ارسال کند. این حالت کاملا تشریحی بوده، دانشجو را هم می توان مشاهده کرد.

وی ادامه داد: یک روش دیگر که در دنیا برگزار می شود این است که آزمون را به صورت غیر حضوری برگزار می کنند، اما بعد استاد با یک سوم دانشجویان تماس گرفته در مورد جواب سوال ها می پرسد و چک ثانویه تصادفی انجام می دهد یعنی ارزیابی می کند که دانشجو خود جواب داده یا از جای دیگر برداشته است.

برگزاری تنها یک امتحان آخر ترم گزینه خوبی برای ارزیابی نیست
مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم تاکید کرد: در مجموع می توان گفت فرایند ارزشیابی خوب این است که از چند روش انجام شود و صرف یک امتحان آخر ترم گزینه خوبی نیست، ابزارهای آنلاین این امکان را می دهد که در طول ترم چندین امتحان کوتاه و نیز پروژه توسط دانشجو ارائه شود و یا به صورت شفاهی سئوال هایی پرسیده شود.

فرهنگ تقلب در امتحانات کشور ما بالا است
صفوی تاکید کرد: متاسفانه فرهنگ تقلب در کشور ما بسیار بالا است در برخی کشورهای دیگر دنیا هم این موارد بسیار است ولی در برخی کشورها این میزان به شدت کم تر است و آن دو ریشه دارد، ریشه اول از آموزشی است که از اول به دانشجویان ارائه می شود که موفقیت از مسیر تقلب نیست و ریشه دوم در تنبیه است.

وی افزود: در دانشگاه های خارجی تمرین و تکلیف ارائه می شود و اگر تقلب شود، دانشجو حتی ممکن است اخراج شود ولی تنبیه های ما خیلی کوچک است. در فرهنگ اداری و سازمانی ما تخلف ها مجازات کافی لازم را ندارد. ورود به دانشگاه های سخت و خروج راحت است ولی دانشگاه های خارج ورود راحت و خروج سخت تر است. باید فرهنگ سازی کرده و تنبیه ها را جدی بگیریم.

مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم خاطرنشان کرد: مقررات می گوید، اگر تقلب دانشجو در یک درس محرز شد، نمره ۲۵ صدم در کارنامه دانشجو درج شود. ولی در خیلی موارد مراقب و استاد ممکن است به دلیل دل رحمی آن را گزارش نکنند و یا برای ضربه نخوردن معدل به وی نمره ۹ داده می شود. برخی مواقع شورایی که در مورد محرز بودن آن می خواهد اعلام نظر کند، عنوان می کند، موضوع چندان محرز نشده است.

وی تاکید کرد: ما باید  دراین خصوص یک نگاه بلند مدت داشته باشیم، چون ویروس کرونا فردا نمی رود، آینده آموزش ها در جهان به کمک این روش ها گسترش می یابد و باید همه روش ها و ارزشیابی و قوانین و مقررات ما متناسب با آن متحول شود.

مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم خاطرنشان کرد: کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم چندین کارگاه در خصوص این  روش ها برگزار کرده است و راجع به مفاهیم ارزشیابی تدریجی در بخشنامه های وزارت علوم ذکر شده، همچنین چندین جلسه روی آیین نامه مقررات کار شده است. بنابراین قوانین و پیشنهادات آموزشی متناسب با بحث آموزش عالی باید توسعه یابد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:21+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
2024-11-25T11:27:20+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل کمبود پزشک متخصص را بی ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی دانست.

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
2024-11-25T11:27:20+03:30
محققان چینی یک اسلحه خودکار برای پهپاد ابداع کرده اند و به این ترتیب فناوری جنگ افزاری های بی سرنشین را توسعه داده اند.

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
2024-11-25T11:27:19+03:30
در نخستین نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه‌های جدیدی برای بهبود خدمات تغذیه دانشگاه معرفی شد تا رضایت دانشجویان افزایش یابد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:01+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:00:43+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان
2024-11-25T10:47:22+03:30
به تازگی نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک پوشش قند مانند روی نانوذرات داروی ضدسرطان را بهبود بخشید.

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
2024-11-25T10:47:22+03:30
«گروه اطلاعات تهدید گوگل» (Google’s Threat Intelligence Group)  شبکه ای از شرکت های مرتبط با چین را از نتیجه جستجوهایش حذف کرده زیرا سرویس ها و وب سایت های ا...

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
2024-11-25T10:47:21+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای این که مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قا...

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
2024-11-25T10:47:21+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، بر لزوم تقویت هویت جمعی و نوآوری در اتحادیه‌ها تأکید کرد و خواستار برگزاری جلسات منظم و کارآمد برای افزایش تأثیرگذاری آ...

بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان

بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
2024-11-25T10:47:20+03:30
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی در ۱۲ استان کشور در حال انجام است.

تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن

تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
2024-11-25T10:34:01+03:30
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن خبر داد.

راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد

راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
2024-11-25T10:20:44+03:30
شرکت راکت لب بامداد امروز پرتاب فضایی انجام داد و به این ترتیب تعداد ماهواره هایی که شرکت به مدار زمین فرستاده از مرز ۲۰۰ دستگاه گذشت.

انعقاد توافق‌نامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی

انعقاد توافق‌نامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
2024-11-25T10:07:22+03:30
در راستای اجرای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه، توافق نامه‌ای میان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و یک شرکت فولادی منعق...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)