میرنیوز
به گزارش ایسنا، پپتیدهای زیست فعال به عنوان پروتئینهای هیدرولیزشدهای تعریف میشوند که پس از ورود و جذب در بدن، توانایی تحریک فعالیتهای مطلوب را دارند. محققان در پژوهشی بهینهیابی فرآیند تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات هسته پرتقال توسط آنزیم پپسین را بررسی کردهاند.
در این پژوهش که توسط سیده نرگس مظلومی، دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، علیرضا صادقی ماهونک، استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، محمد قربانی، دانشیار علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و غلامرضا هوشمند استادیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده، آمده است:«فعالیتهای بیولوژیکی ناشی از پپتیدهای زیستفعال، شامل فعالیت ایمنیزایی، آنتیاکسیدانی، ضددیابتی، ضد فشارخون، ضدمیکروبی، ضد ترومبوتیک، چلاتهکنندگی فلزات( نظیر آهن) و قدرت اتصالدهندگی به مواد معدنی هستند.»
در این مقاله درباره نحوه انجام پژوهش بیان شده است:« مواد اولیه تهیه شده این تحقیق ( هسته پرتقال)، از شرکت تعاونی کشاورزی باغداران مرکبات رامسر تهیه شد. تمام مواد شیمیایی به کار برده شده در این پژوهش از درجه آزمایشگاهی برخوردار بودند.»
محققان ابتدا آرد چربیگیری شدهی هسته پرتقال را آمادهسازی و سپس کنسانتره پروتئینی هسته پرتقال جهت تولید پروتئین هیدرولیزشده را تولید کردند. آنها پس از تهیه پروتئین هیدرولیز شده، فرآیند دستیابی به تیمار با بیشترین قدرت ضداکسیدانی را بهینهیابی کردند و در نهایت فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیری شد.
نویسندگان این مقاله میگویند:« نتایج حاصل نشان داد که آنزیم پپسین منجر به هضم شدن باندهای پپتیدی از طریق شکستن پیوند میان اسیدهای آمینه آبگریز مانند لوسین و اسیدهای آمینه آروماتیک مانند فنیل آلانین، تریپتوفان و تیروزین با سایر اسیدهای آمینه میشود و اعتقاد بر این است که گروه فنیل در انتهای باقیمانده زنجیره پپتیدی دارای قابلیت مهار رادیکال و خاصیت ضداکسیدانی است.»
در این مقاله آمده است:« تحقیق حاضر نشان داد که از طریق بهینه کردن شرایط هیدرولیز امکان تولید پپتیدهای با قدرت آنتیاکسیدانی بالا و قابل استفاده در مواد غذایی وجود دارد و نیز ضایعات صنعت تولید آب میوه پرتقال به عنوان یک محصول در دسترس، به صورت یک منبع پروتئینی جدید جهت تولید پروتئین هیدرولیز شده مورد استفاده قرار میگیرد و با در نظر گرفتن فعالیت آنتیاکسیدانی بالقوه در هسته پرتقال میتوان از آن به جای آنتیاکسیدانهای سنتزی و سایر نگهدارندههای شیمیایی جهت به تاخیر انداختن اکسیداسیون استفاده کرد.»
محققان از این پژوهش نتیجهگیری کردند که پروتئین هیدرولیز شده حاصل از هسته پرتقال میتواند در فرمولاسیون مواد غذایی به عنوان افزودنی طبیعی با قابلیت آنتیاکسیدانی و نیز استفاده به عنوان دارو قابلیت کاربرد داشته باشد.
این پژوهش در اولین شمارهی پانزدهمین سال مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران که متعلق به انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور است منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور