میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی در گفتگوی تلفنی با اقتای شیر علی اف وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: از دولت جمهوری آذربایجان که در اوج شیوع کرونا در ایران کمکهایی به ما داشتند، تشکر میکنم و ما مشتاقیم که روابط دو کشور همسایه که مراودات و مشترکات زیادی از دیرباز داشته اند، گسترش پیدا کند.
وی افزود: آماده ایم که تجارب موفق ایران در مبارزه با کرونا را به آذربایجان انتقال دهیم و از تجارب این کشور نیز استفاده کنیم. به همین خاطر دکتر اسدی لاری مدیرکل امور بین الملل وزارت بهداشت به عنوان نماینده وزارت بهداشت در این زمینه، آماده انتقال تجربیات است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ایران تجارب ارزندهای در راه مبارزه با کرونا به دست آورد و در کمتر از ۵۰ روز، میزان مرگ و میر و بستری در بیمارستانها با اقداماتی که انجام شد، کاهش قابل توجهی یافت. همچنین با غربالگری ۷۸ میلیون نفر در مرحله اول و ۲۲ میلیون نفر در مرحله دوم توانستیم موارد جدید سرپایی بیشتری را در کشور شناسایی و از هجوم به بیمارستانها جلوگیری کنیم.
نمکی تصریح کرد: ایران توانست با هزینه بسیار اندک، دستاوردهای بسیار بزرگی را به دست آورد. این در حالی است که در شرایط سخت تحریمهای ظالمانه آمریکا هم قرار داریم. در شرایط کنونی، ۷۵ پروتکل تشخیصی و درمانی با استفاده از ظرفیت دانشمندان و متخصصان ایران بررسی و اجرا شد و پروژههای تحقیقاتی زیادی در حوزه کرونا از جمله ساخت واکسن در حال انجام است.
وی یادآور شد: با تدوین پروتکلهای فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند، توانستیم علاوه بر کاهش موارد مرگ و میر، رونق اقتصادی را به کشور بازگردانیم و حاضریم که این تجارب را در اختیار جمهوری آذربایجان قرار دهیم و از تجارب ارزشمند اساتید و دانشمندان آذری استفاده کنیم.
وزیر بهداشت یادآور شد: به لطف خدا در عرض کمتر از دو ماه از یک کشور وارد کننده به یک کشور تولید کننده و سپس صادر کننده در حوزه ماسک، لباسهای محافظتی، کیتهای تشخیصی و محلولهای ضدعفونی کننده تبدیل شدیم و در حال حاضر ونتیلاتور مورد نیاز را در کشور میسازیم.
نمکی افزود: خوشحالیم که جمهوری آذربایجان پیشرفتهایی در بیماریابی و افزایش آزمایشهای تشخیصی در جهت سلامتی بیشتر مردمانش داشته و اطمینان داریم که این کشور در کنترل و مهار کووید ۱۹ موفق خواهد بود و امیدواریم که با همکاریهای نزدیک دو کشور در زمینه مدیریت کرونا، دستاوردهای منطقهای قابل توجهی داشته باشیم.
ایران دستاوردهای زیادی در مبارزه با کرونا داشته است
اوقتای شیر علی اف وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان نیز گفت: میدانیم که حجم جمعیت و متخصصان ایران زیاد است و ایران دستاوردهای زیادی در مبارزه با کرونا داشته است. پیشنهاد ما این است که جلسات مشترکی بین متخصصان و اپیدمیولوژیست های دو کشور برای تبادل اطلاعات مداوم در زمینه مدیریت کرونا برگزار شود.
وی یادآور شد: خیلی خوشحالیم که ما و ایران برای مبارزه با کرونا، هم قدم در یک راه هستیم و در آذربایجان البته نه اندازه ایران اما روزانه ۵ تا ۶ هزار آزمایش تشخیصی روزانه انجام میشود و تعداد مبتلایان در کشور ما، کاهش قابل توجهی داشته است.
وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان یادآور شد: اخیراً اجلاس کشورهای عدم تعهد برگزار شد و جمهوری آذربایجان ریاست این دوره از اجلاس را بر عهده داشت و موضع گیری رسمی ما این بود که در شرایط پاندمی کرونا، اعمال تحریمهای جدید، غیر قابل قبول است.
شیر علی اف تصریح کرد: در خصوص دستاوردهای ارزشمند ایران در مقابله با کرونا اطلاع داریم که متخصصان و کادر بهداشتی و درمانی ایران، چه اقدامات مناسبی انجام دادند و اطمینان داریم که ایران از این مرحله نیز همانگونه که توانسته در موقعیتهای سختتر، مردم خود را به ساحل امن بکشاند، با موفقیت عبور میکند. بنابراین آماده ایم که حداقل هر هفته یکبار شاهد انتقال اطلاعات و اشتراک گذاری تجارب بین دو کشور باشیم.
منبع : خبرگزاری مهر
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد میشوند؟
حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است
فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی
فضانوردی به مغز آسیب میرساند؟
مکملی برای درمان موثر بیماریهای ریوی
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه