میرنیوز
به گزارش ایسنا، حسین بهاروند در دومین روز از هفتمین نشست برنامه "تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی" با بیان اینکه شیوع کرونا ویروس در دنیا نگرانیهای جهانی را باعث شد، اظهار کرد: دلیل اصلی بستری بیماران در بخشهای عمومی و ICU بیمارستانها، ناتوانی تنفسی مبتلایان است و در حال حاضر درمانی برای این بیماری وجود ندارد.
وی با اشاره به رد برخی از داروهای پیشنهادی برای درمان مبتلایان به کووید-۱۹، خاطر نشان کرد: از این رو از رویکرد سلولهای بنیادی استفاده کردیم چون این سلولها توانایی دارند که در سیستم ایمنی بدن سازگاری ایجاد کنند.
بهاروند، با بیان اینکه در این مطالعات از سلولهای مزانشیمال استفاده شد، اظهار کرد: این سلولها ضد باکتری و ضد ویروس و قادر به ترمیم بافتها هستند. این سلولها پس از چند دقیقه از تزریق وریدی فعالیت خود را آغاز میکنند و سلولها را به ریه می رسانند.
این محقق پژوهشگاه رویان با بیان اینکه از سلولهای بنیادی مزانشیمال تاکنون برای درمان بیماریهای حاد ریه استفاده شده است، ادامه داد: اخیرا دو گزارش از محققان چینی در زمینه موثر بودن سلول درمانی برای مبتلایان به کووید-۱۹ منتشر شده است از این رو با توجه به قابلیت این نوع سلولهای بنیادی برای درمان بیماری کووید-۱۹ استفاده کردیم.
بهاروند با بیان اینکه برای اجرای این طرح مجوزهای کمیته اخلاق پزشکی را دریافت کردیم، یادآور شد: با دریافت این مجوز وارد کارآزماییهای بالینی شدیم و از این روش برای درمان بیماران مبتلا با علایمی چون کاهش سطح اکسیژن و بستری در ICU بیمارستانهای مسیح دانشوری و شریعتی بهره بردیم.
وی سن بیماران را ۱۸ تا ۷۰ سال دانست و ادامه داد: پس از تزریق سلولهای مزانشیمال مشاهده کردیم همه بیماران مداخله درمانی را تحمل کردند ضمن آنکه واکنشهای آلرژیک شدید در آنها مشاهده نکردیم.
مجری طرح با بیان اینکه ۲۴ ساعت پس از اولین تزریق در هیچ بیماری سکته قلبی مشاهده نشد، افزود: بعد از تزریق این سلولها میزان اکسیژن خون بیماران افزایش یافت و نتایج به دست آمده نشان داد که از ۱۱ بیمار مورد کارآزمایی بالینی، ۶ نفر آنها بهبود یافتند.
وی با اشاره به برخی از دستاوردهای این پروژه گفت: یکی از بیماران بعد از تزریق دوم دچار ایست قلبی ولی پس از ۱۶ روز از بیمارستان مرخص شد.
بهاروند اضافه کرد: یکی از بیماران که به نوع حاد کووید-۱۹ مبتلا بود پس از تزریق ۲۴ روز زنده ماند و پس از آن فوت کرد و بیمار دیگر در روز نهم تزریق درگذشت که دلیل آن از کار افتادن برخی از اعضای بدن وی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه همه افرادی که در این طرح تحقیقاتی فوت کردند به دلیل تزریق سلولهای مزانشیمال نبوده بلکه به دلیل سایر بیماری ها بوده است، خاطر نشان کرد: این طرح محدودیتهایی دارد که از آن جمله می توان به نبود گروه کنترل اشاره کرد تا بتوانیم تفاوت این روش درمانی را با سایر روشها مقایسه کنیم.
بهاروند خاطر نشان کرد: لازم است ما برای بهینه سازی تزریق، تلاش بیشتری برای تزریق ۶۰۰ میلیون تزریق سلولهای مزانشیمی داشته باشیم؛ چرا که این روش می تواند برای درمان بیماران حاد و نه حیاتی کووید-۱۹ باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما ادعا نمی کنیم که این روش، راهکار مناسبی برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس است، یادآور شد: ولی می توانیم بگوییم این روش، روشی ایمنی برای درمان این بیماری به شمار می رود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است