میرنیوز
به گزارش ایسنا، حسین بهاروند در دومین روز از هفتمین نشست برنامه "تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی" با بیان اینکه شیوع کرونا ویروس در دنیا نگرانیهای جهانی را باعث شد، اظهار کرد: دلیل اصلی بستری بیماران در بخشهای عمومی و ICU بیمارستانها، ناتوانی تنفسی مبتلایان است و در حال حاضر درمانی برای این بیماری وجود ندارد.
وی با اشاره به رد برخی از داروهای پیشنهادی برای درمان مبتلایان به کووید-۱۹، خاطر نشان کرد: از این رو از رویکرد سلولهای بنیادی استفاده کردیم چون این سلولها توانایی دارند که در سیستم ایمنی بدن سازگاری ایجاد کنند.
بهاروند، با بیان اینکه در این مطالعات از سلولهای مزانشیمال استفاده شد، اظهار کرد: این سلولها ضد باکتری و ضد ویروس و قادر به ترمیم بافتها هستند. این سلولها پس از چند دقیقه از تزریق وریدی فعالیت خود را آغاز میکنند و سلولها را به ریه می رسانند.
این محقق پژوهشگاه رویان با بیان اینکه از سلولهای بنیادی مزانشیمال تاکنون برای درمان بیماریهای حاد ریه استفاده شده است، ادامه داد: اخیرا دو گزارش از محققان چینی در زمینه موثر بودن سلول درمانی برای مبتلایان به کووید-۱۹ منتشر شده است از این رو با توجه به قابلیت این نوع سلولهای بنیادی برای درمان بیماری کووید-۱۹ استفاده کردیم.
بهاروند با بیان اینکه برای اجرای این طرح مجوزهای کمیته اخلاق پزشکی را دریافت کردیم، یادآور شد: با دریافت این مجوز وارد کارآزماییهای بالینی شدیم و از این روش برای درمان بیماران مبتلا با علایمی چون کاهش سطح اکسیژن و بستری در ICU بیمارستانهای مسیح دانشوری و شریعتی بهره بردیم.
وی سن بیماران را ۱۸ تا ۷۰ سال دانست و ادامه داد: پس از تزریق سلولهای مزانشیمال مشاهده کردیم همه بیماران مداخله درمانی را تحمل کردند ضمن آنکه واکنشهای آلرژیک شدید در آنها مشاهده نکردیم.
مجری طرح با بیان اینکه ۲۴ ساعت پس از اولین تزریق در هیچ بیماری سکته قلبی مشاهده نشد، افزود: بعد از تزریق این سلولها میزان اکسیژن خون بیماران افزایش یافت و نتایج به دست آمده نشان داد که از ۱۱ بیمار مورد کارآزمایی بالینی، ۶ نفر آنها بهبود یافتند.
وی با اشاره به برخی از دستاوردهای این پروژه گفت: یکی از بیماران بعد از تزریق دوم دچار ایست قلبی ولی پس از ۱۶ روز از بیمارستان مرخص شد.
بهاروند اضافه کرد: یکی از بیماران که به نوع حاد کووید-۱۹ مبتلا بود پس از تزریق ۲۴ روز زنده ماند و پس از آن فوت کرد و بیمار دیگر در روز نهم تزریق درگذشت که دلیل آن از کار افتادن برخی از اعضای بدن وی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه همه افرادی که در این طرح تحقیقاتی فوت کردند به دلیل تزریق سلولهای مزانشیمال نبوده بلکه به دلیل سایر بیماری ها بوده است، خاطر نشان کرد: این طرح محدودیتهایی دارد که از آن جمله می توان به نبود گروه کنترل اشاره کرد تا بتوانیم تفاوت این روش درمانی را با سایر روشها مقایسه کنیم.
بهاروند خاطر نشان کرد: لازم است ما برای بهینه سازی تزریق، تلاش بیشتری برای تزریق ۶۰۰ میلیون تزریق سلولهای مزانشیمی داشته باشیم؛ چرا که این روش می تواند برای درمان بیماران حاد و نه حیاتی کووید-۱۹ باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما ادعا نمی کنیم که این روش، راهکار مناسبی برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس است، یادآور شد: ولی می توانیم بگوییم این روش، روشی ایمنی برای درمان این بیماری به شمار می رود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم