میرنیوز
محمدعلی صحرائیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بعد از شروع کرونا و ثبت اولین نمونه ابتلاء به کرونا در کشور گروههای ویژه درمانی در همه دانشگاهها مشغول به کار شدند و با توجه به اینکه کرونا از همان آغاز مسئلهای بود که سوالات زیادی را در کل دنیا مطرح کرده بود و کشورها پاسخ جدی برای آن نداشتند، روند استراتژی مقابله با کرونا، داروهای مؤثر بر کرونا و میزان مقاومت ویروس به عنوان پژوهشهای جدی این حوزه مطرح شد.
وی افزود: از آنجا که سیستمهای تحقیقاتی تمام تلاش شأن این است که تحقیقات کاربردی و مسئله محور باشند، بعد از مسئله کرونا، سیستمهای تحقیقاتی فعال شدند و پروپوزالهای تحقیقاتی بسیاری به معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: به همین منظور برای تسریع در تحقیقات، در این معاونت یک پنجره جدید برای گرنت تحقیقاتی کرونا ایجاد کردیم تا بتوانیم پیشنهادات تحقیقاتی مرتبط را با کرونا به سرعت بررسی کنیم. محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران از اساتید تا کادر دانشگاه ۴۰۰ طرح ارائه کردند که از این میان ۳۰۰ طرح به تصویب رسید.
تصویب ۳۰۰ طرح حوزه کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران
وی گفت: همه محققان، داوران و کمیته اخلاق وقت ویژه ای را برای بررسی پیشنهادات تحقیقاتی صرف کردند. از این ۳۰۰ طرح به تصویب رسیده تعداد ۵۲ طرح از اساتیدی بود که برای اولین بار در حوزه پژوهش وارد شده بودند و علت آن احساس مسئولیت محققان در زمانه کرونا بود.
صحرائیان خاطرنشان کرد: از ۳۰۰ طرحی که تصویب شد تعداد ۴۰ طرح کارآزمایی بالینی بودند. این کارآزمایی های بالینی به این منظور انجام میشود که داروهایی که مؤثر بر کرونا هستند بررسی میشوند که کدام بر کاهش بستری، میزان پیشگیری و درمان بیماریها مؤثر هستند. این کارآزمایی ها در حال انجام هستند و مقالات این تحقیقات به ترتیب در حال چاپ هستند.
وی گفت: علاوه بر پژوهش تحقیقات، بولتنهای آموزشی برای متخصصان، برای مردم و برای سیاستگذاران از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد. خیلی از یافتهها پیش از انتشار به صورت عمومی در اختیار سیاستگذاران قرار گرفت که بتوانند تصمیمات صحیحتری در حوزه مقابله با کرونا بگیرند.
تلاش برای ساخت واکسن کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حوزه فناوری هم شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه کرونا فعال شدند. به ویژه به صورت اختصاصی در حوزه تولید واکسن، تولید برخی از داروها که اثرات آنها در برخی مطالعات به نتیجه رسیده بود و تجهیزات پزشکی، این دانش بنیانها فعال شدند.
وی گفت: با حمایت ویژه از شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای تولیدی در حوزه ماسک، تولیدات خود را از روزی ۶ هزار ماسک به ۶۰ هزار ماسک رساندند. تنها یکی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید ماسک خود را به ۱۰ برابر تولید روزانه افزایش داد. این شرکت حتی به تهیه مواد اولیه و پارچه مورد نیاز برای تولید ماسک به سایر شرکتهای تولیدی کمک کرد.
تولید کیتهای تشخیص سریع سرولوژی
صحرائیان اضافه کرد: در زمینه کیتهای آزمایشگاهی، شرکتهای دانش بنیان علوم پزشکی تهران شروع به تولید کیتهای تشخیص سریع سرولوژی کردند که این کیتها در مرحله بررسی هستند و میزان حساسیت و اختصاصی بودن آن به طور ویژه در دست بررسی است.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشگاه همچنین در حوزه تولید مواد ضدعفونی کننده نیز فعال شدند. برخی از مراکز تحقیقاتی دانشگاه بخشی از فضای کاری خود را برای تولید مواد ضدعفونی کننده برای انسان، محیط و سایر بخشها اختصاص دادند.
استفاده از سلولهای بنیادی در کاهش شدت بیماری کرونا
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشنهادهایی برای استفاده از سلولهای بنیادی جهت کاهش مرگ و میر و کاهش شدت بیماری کرونا انجام شد. البته با وجود کم بودن حجم نمونه، پاسخ مثبت بوده اما در انتظار سایر مراحل این تحقیق هستیم.
وی یادآور شد: صندوق تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شرکتهای دانش بنیان وامهایی برای توسعه فناوری مقابله با کرونا اعطا کرد.
صحرائیان اضافه کرد: همچنین همکاری خوبی را با دانشکده برق دانشگاه تهران شروع کردیم. در واقع از فناوریهای حوزه فنی برای حوزه سلامت استفاده شد.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد