میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، معمولا برای بررسی ابزار دیجیتال، میزان سرعت، وضوح صدا و ظرفیت ذخیره آنها ارزیابی میشود. "هومی میاشیتا"(Homei Miyashita)، پژوهشگر "دانشگاه میجی"(Meiji University) ژاپن، راه دیگری برای این کار دارد. راه حل او این امکان را فراهم میکند که بتوان ابزار را با بررسی مزه آنها ارزیابی کرد.
میاشیتا، یک ابزار دستی موسوم به "Norimaki Synthesizer" ابداع کرده است که صفحهای قابل لیس زدن دارد و پس از قرار گرفتن در دهان میتواند همه احساسات مربوط به طعم غذا را بازسازی کند.
این ابزار که پنج لوله دارد، مبتنی بر الکترولیتهایی است که در پنج نوع ژل قرار گرفتهاند و میتوانند شدت پنج طعم اساسی یعنی ترشی، شوری، تلخی، شیرینی و "اومامی"(umami) را کنترل کنند. اومامی که از واژهای ژاپنی مشتق شده، برای توصیف یک طعم خوش لذت بخش به کار میرود و در حال حاضر از طعمهای اساسی محسوب میشود.
در روند ارزیابی با این ابزار، از روش موسوم به "الکتروفورز"(electrophoresis) استفاده میشود که به حرکت ذرات میکروسکوپی فعال شده با بار الکتریکی گفته میشود. هنگامی که این ابزار به لمس زبان میپردازد، فرد میتواند همه پنج طعم را احساس کند اما هنگامی که بارهای الکتریکی گوناگونی به کار میروند، برخی از طعمها بیش از طعمهای دیگر خود را نشان میدهند.
میاشیتا در این بررسی، ادراک طعم را با ادراک تصاویر روی صفحه نمایش مقایسه کرد. چشمان ما، تصاویر زیبا را روی نمایشگر میبینند اما این تصاویر در حقیقت، مجموعهای از پیکسلهای قرمز، سبز و آبی، در ترکیبها و شدتهای گوناگون هستند که به طور پیوسته حرکت میکنند.
وی افزود: این نمایشگر مانند یک نمایشگر نوری که نور سه رنگ اصلی را برای تولید رنگهای اختیاری به کار میگیرد، میتواند طعمهای اختیاری را با استفاده از طعمهای اصلی تولید کند.
میاشیتا ادامه داد: این ابزار، به کاربران امکان میدهد تا طعم هر نوع خوراکی از آبنبات گرفته تا سوشی را بدون قرار دادن آن خوراکی در دهان تجربه کنند.
Norimaki Synthesizer علاوه بر داشتن جنبه سرگرمی، میتواند ابزار ارزشمندی برای کسانی باشد که میخواهند وزن خود را مدیریت کنند. این افراد میتوانند به راحتی مصرف نمک خود را محدود کنند و یا همراه با مصرف غذای واقعی، این ابزار را به کار بگیرند تا طعم نمک را احساس کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا