میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، معمولا برای بررسی ابزار دیجیتال، میزان سرعت، وضوح صدا و ظرفیت ذخیره آنها ارزیابی میشود. "هومی میاشیتا"(Homei Miyashita)، پژوهشگر "دانشگاه میجی"(Meiji University) ژاپن، راه دیگری برای این کار دارد. راه حل او این امکان را فراهم میکند که بتوان ابزار را با بررسی مزه آنها ارزیابی کرد.
میاشیتا، یک ابزار دستی موسوم به "Norimaki Synthesizer" ابداع کرده است که صفحهای قابل لیس زدن دارد و پس از قرار گرفتن در دهان میتواند همه احساسات مربوط به طعم غذا را بازسازی کند.
این ابزار که پنج لوله دارد، مبتنی بر الکترولیتهایی است که در پنج نوع ژل قرار گرفتهاند و میتوانند شدت پنج طعم اساسی یعنی ترشی، شوری، تلخی، شیرینی و "اومامی"(umami) را کنترل کنند. اومامی که از واژهای ژاپنی مشتق شده، برای توصیف یک طعم خوش لذت بخش به کار میرود و در حال حاضر از طعمهای اساسی محسوب میشود.
در روند ارزیابی با این ابزار، از روش موسوم به "الکتروفورز"(electrophoresis) استفاده میشود که به حرکت ذرات میکروسکوپی فعال شده با بار الکتریکی گفته میشود. هنگامی که این ابزار به لمس زبان میپردازد، فرد میتواند همه پنج طعم را احساس کند اما هنگامی که بارهای الکتریکی گوناگونی به کار میروند، برخی از طعمها بیش از طعمهای دیگر خود را نشان میدهند.
میاشیتا در این بررسی، ادراک طعم را با ادراک تصاویر روی صفحه نمایش مقایسه کرد. چشمان ما، تصاویر زیبا را روی نمایشگر میبینند اما این تصاویر در حقیقت، مجموعهای از پیکسلهای قرمز، سبز و آبی، در ترکیبها و شدتهای گوناگون هستند که به طور پیوسته حرکت میکنند.
وی افزود: این نمایشگر مانند یک نمایشگر نوری که نور سه رنگ اصلی را برای تولید رنگهای اختیاری به کار میگیرد، میتواند طعمهای اختیاری را با استفاده از طعمهای اصلی تولید کند.
میاشیتا ادامه داد: این ابزار، به کاربران امکان میدهد تا طعم هر نوع خوراکی از آبنبات گرفته تا سوشی را بدون قرار دادن آن خوراکی در دهان تجربه کنند.
Norimaki Synthesizer علاوه بر داشتن جنبه سرگرمی، میتواند ابزار ارزشمندی برای کسانی باشد که میخواهند وزن خود را مدیریت کنند. این افراد میتوانند به راحتی مصرف نمک خود را محدود کنند و یا همراه با مصرف غذای واقعی، این ابزار را به کار بگیرند تا طعم نمک را احساس کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد