میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد آذری جهرمی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در دولت دوازدهم به صورت جدی پیگیری شد، اظهار داشت: آینده اقتصاد دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال در حرکت است و نوآوری، خلاقیت و استفاده از نیروهای جوان و نخبه جایگاه ویژه ای در این اقتصاد خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیت بزرگ ایران برای تحقق اقتصاد دیجیتال تاکید کرد: ایران با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت و نیروی انسانی توانمند، مستعد یک جهش بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
وزیر ارتباطات با اشاره به لایه های مختلف اقتصاد دیجیتال گفت: لایه اول مربوط به هسته اقتصاد دیجیتال است این لایه بیشتر به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعالیت اپراتورهای مخابراتی و ارتباطی، تولید و صادرات نرم افزار، سخت افزار، تولیدات داخلی و بازرگانی این تولیدات و بخش خدمات حوزه ICT ربط پیدا می کند. اما در لایه دوم اقتصاد پلتفرمی و در لایه سوم دیجیتالی شدن فرآیندها را خواهیم داشت.
وی با اشاره به رشد بازار ICT کشور برای حرکت به سمت اقتصاد دیجیتالی افزود: سال ۱۳۹۵ سهم اقتصاد بخش تلکام (هسته اقتصاد دیجیتال) به تنهایی در تولید ناخالص داخلی ۱.۷۵ درصد بود که امسال این سهم به ۲.۵ درصد رسیده است.
آذری جهرمی با بیان اینکه سیاست مهم وزارت ارتباطات در رشد بازار اپراتورهای ارتباطی، تثبیت و کنترل قیمت ها و استراتژی توسعه بازار بوده است، تصریح کرد: حجم بازار حوزه تلکام (CT ) در ابتدای دولت یازدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان و در ابتدای دولت دوازدهم ۳۶ هزار میلیارد تومان بوده است که امسال به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وزیر ارتباطات گفت: در ابتدای دولت یازدهم تنها ۵ میلیون نفر به اینترنت دسترسی داشته اند که این عدد در ابتدای دولت دوازدهم به ۳۶ میلیون نفر و هم اکنون به ۷۰ میلیون نفر رسیده است.
وی ادامه داد: رشد و توسعه خوبی در حوزه ۳G و ۴G در کشور اتفاق افتاده، به نحوی که ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۷ درصد روستاها به این فناوری متصل شدند و این عدد تا پایان امسال در روستاهای بالای ۲۰ خانوار به ۱۰۰ درصد می رسد.
آذری جهرمی با بیان اینکه سهم بخش خدمات حوزه ICT حدود ۴ دهم درصد بوده که هم اکنون به ۸ دهم درصد رسیده است، گفت: استارتآپ ها در این رسته قرار می گیرند که در طول ۲.۵ سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده اند. هرچند استارتآپ ها به اندازه حوزه مخابراتی بزرگ نشده اند ولی ضریب و نمودار رشدشان به سمت بالا است.
وی افزود: هم اکنون ۵ هزار استارتآپ در سامانه نوآفرین سازمان فناوری اطلاعات ثبت و در حال فعالیت اقتصادی هستند؛ این کسب و کارها ضمن ایجاد اشتغال بستر خدمات را در حوزه های مختلف برای مردم فراهم می کنند.
وزیر ارتباطات مجموع اندازه هسته اقتصاد دیجیتال در ایران را ۴ درصد و اندازه اقتصاد دیجیتال در لایه دوم و سوم را در مجموع ۲.۵ درصد عنوان کرد و گفت: مجموع اندازه اقتصاد دیجیتال کشور ۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است. این درحالی است که هم اکنون متوسط هسته اقتصاد دیجیتال در دنیا ۴.۵ درصد است و آمریکا و چین به ترتیب با داشتن سهم ۶ و ۶.۹ درصد به واسطه تولید تجهیزات سخت افزاری، رتبه های بالایی دارند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد