میرنیوز
سید علی اکبر صفوی در گفتگو با خبرنگار مهر وضعیت آموزش عالی ایران در ایام کرونا و سایر کشورهای خارجی که درگیر کرونا هستند را مقایسه کرده و با اشاره به روش هر کدام از کشورها برای حل و فصل این موضوع گفت: همانطور که می دانید آموزش عالی همه دنیا تحت تاثیر کرونا، دچار بحران شده و تقریبا همه در سراسر دنیا در همه کشورهایی که در معرض این بیماری بودند، آموزش های حضوری خود را تعطیل کرده اند.
کشور چین هنوز برای آموزش حضوری اقدام نکرده است
مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: اما اینکه بعد از گذشت یک الی دو ماه از شرایط کرونا، وضعیت آموزش عالی کشورهای دیگر چگونه است من از کشور چین آغاز می کنم، بیماری کرونا از کشور چین و شهر ووهان آغاز شد و این شهر مرکز این بیماری بود و در حال حاضر آمار مبتلای جدیدی طی هفته های گذشته در آن ثبت نشده و به صفر رسیده، ولی هنوز برنامه جدی برای آموزش حضوری را رسما اعلام نکرده اند و بسیار با احتیاط پیش می روند تا بحران دوباره اوج نگیرد.
برگزاری امتحانات از راه دور در کشور انگلستان
وی ادامه داد: کشور انگلستان نیز جزء کشورهایی بود که به شدت تحت تاثیر آلودگی بیماری کرونا قرار داشت و این بیماری در آنجا بسیار شیوع پیدا کرد، آنها نیز همچنان فعالیت خود را به صورت آموزش غیرحضوری ادامه می دهند و برای امتحانات اکثرا پیشنهادشان این است که به صورت از راه دور انجام شود.
صفوی با اشاره به سبک های برگزاری امتحانات گفت: یک سبک برگزاری امتحانات از راه دور این است که سوالات کتاب باز ارائه و برای دانشجو ارسال می کنند و دانشجو یک روز فرصت دارد برای آن زمان گذاشته و آن را پاسخ دهد و یا ارزیابی مستمر انجام داده و یا به آنها پروژه ارائه می دهند. همچنین نرم افزارهایی در اختیار اساتید قرار داده اند که به وسیله آن به راحتی می توانند تشخیص دهند که دانشجو از جایی کپی نکرده باشد.
برگزاری امتحانات در کشور آلمان به صورت آنلاین
وی ادامه داد: در آلمان نیز به همین صورت است منتهی اعلام کرده اند، امتحانات به صورت آنلاین برگزار شود و یا اینکه امتحانات به ترم بعد به تعویق بیفتد و یا به صورت شفاهی از راه دور برگزار شده و یا به دانشجویان پروژه ارائه شود.
برگزاری امتحانات به صورت حضوری در سوئیس تحت تدابیر شدید
مسئول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در کشور سوئیس که آن هم جزو کشورهایی بود که به یک باره مثل آلمان این ویروس در آنجا اوج گرفت روش های برگزاری امتحانات آنلاین بوده است و اعلام شده در ماه های آینده اگر قرار باشد امتحانات حضوری برگزار شود تحت تدابیر خیلی شدید با فاصله گذاری خیلی زیاد و یا به صورت آنلاین برگزار می شود.
برگزاری امتحانات درایران به صورت ترکیبی
صفوی خاطرنشان کرد: کشور ایرلند نیز همین مسیر را پشت سر گذاشته و ما هم در ایران ترکیبی از همین روش ها را پیشنهاد کرده ایم. وزارت علوم به دانشگاه ها اختیارات داده است که برای امتحانات می توانند از ارزیابی مستمر، شفاهی از راه دور و پروژه و اگر خواستند حضوری امتحانات را برگزار کنند می توانند از ظرفیت دانشگاه پیام نور استفاده کنند.
برگزاری کلاس های آزمایشگاهی با ظرفیت پایین
وی ادامه داد: برای کلاس های آزمایشگاهی نیز آن کشورها پیشنهاد داده اند اگر می خواهند کلاس آزمایشگاهی در آینده برگزار شود باید با حتما با ظرفیت بسیار پایین تر برگزار شده و فاصله ها رعایت شود تمام اصول بهداشتی رعایت شود ضمن اینکه اینها اجباری نبوده بلکه اختیاری است و درس ها به ترم بعد منتقل می شود.
صفوی افزود: در مجموع باید گفت روش هایی که ما به کار می بریم بقیه کشورها نیز به کار می برند و تاکید زیاد آنها بر استفاده از ظرفیت آزمون آنلاین، ارزیابی مستمر و پروژه دادن به دانشجو بیشتر استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد