میرنیوز
به گزارش ایسنا، سرطان یکی از مهمترین مشکلات و بیماری شایع جوامع بشری است. مطابق بررسیهای انجام شده سرطان پستان، سومین سرطان شایع در جهان و یکی از اصلیترین علل مرگ و میر زنان است. شیمیدرمانی یکی از اصلیترین، قدیمیترین و رایجترین درمان های سرطان است. این درمان میتواند عوارض جسمانی شامل اسهال، کاهش فشار خون، خوابآلودگی، خستگی، درد، تهوع و استفراغ به همراه داشته باشد. از میان این عوارض، تهوع و استفراغ شایعترین عوارض جانبی این داروهاست که تقریبا ۴۰ تا ۸۰ درصد بیماران، آن را تجربه میکنند.
محققان در پژوهشی با عنوان" تأثیر مکیدن یخ حاوی آب ساده بر تهوع و استفراغ حین شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پستان" این موضوع را بررسی کردهاند.
در این پژوهش که توسط محمد حدادی، جواد گنجلو، حمیدرضا هاشمیفرد، یاسر تبرایی و حمید رباط سرپوشی از گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، مرکز آموزشی و پژوهشی درمانی بیمارستان واسعی و دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران انجام شده، آمده است:« با توجه به تاثیر محدود و عوارض خطرناک داروهای ضدتهوع رایج یکی از اقدامات اساسی و کمخطر استفاده از طب مکمل و جایگزین است. یخ درمانی یکی از روشهای طب مکمل است.»
در بخش دیگری از این مقاله آمده است:« یخ درمانی بر این نظریه استوار است که سرما با ایجاد انقباض عروقی موجب میشود مخاط کمتر در معرض عوامل سمی قرار گیرند. در نتیجه سرمای حاصل از یخ، موجب انقباض عروقی در قسمتهای محیطی دستگاه گوارش( مری و معده) میشود و ورود مواد شیمیدرمانی به این نواحی را کاهش میدهد و موجب کاهش تحریکات سیستم گوارش میشود و میزان تهوع و استفراغ را کاهش میدهد.»
براساس آن چه در این مقاله آمده، این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی است. تعداد ۶۰ بیمار از میان مبتلایان به سرطان پستان که به انکولوژی بیمارستان امید مشهد از شهریور تا آبان ۱۳۹۴ مراجعه کرده بودند، به صورتی که در رژیم درمانی همه بیماران آدریامایسین و سیکلوفسفامید(داروهای ضد سرطان) وجود داشت، انتخاب شدند. بیماران مراجعهکننده به روش تصادفی به دو گروه کنترل(مصرف ۳۰ سیسی آب ساده) و گروه آزمایش(مصرف یخ حاوی آب ساده) تقسیم شدند.
در این مقاله آمده است:« آزمایش در هر دو گروه از پنج دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی تا اتمام دریافت داروهای شیمیدرمانی در همان نوبت شیمی درمانی برای بیماران انجام شد. در گروه کنترل، علاوه بر اقدامات روتین بخش(گرانسترون، دگزامتازون) به بیماران ۳۰ سیسی آب معمولی داده شد تا از پنج دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و در طول شیمیدرمانی آن میزان آب را مصرف کنند و در انتهای شیمی درمانی میزان تهوع و استفراغ بررسی شد.»
نویسندگان این مقاله میگویند:« در گروه آزمایش علاوه بر انجام اقدامات روتین بخش (گرانسترون، دگزامتازون) تعداد ۳۰ قطعه کوچک یخ به اندازه ۱*۱ حاوی یک سیسی آب هر پنج دقیقه و از پنج دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و در طول مدت شیمی درمانی به بیماران داده شد. در انتهای شیمی درمانی میزان تهوع و استفراغ هر دو گروه ثبت شد. در پایان، اطلاعات به دست آمده در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد و با استفاده از نسخه ۱۶ نرمافزار SPSS و آزمون تیتست تجزیه و تحلیل شد.»
در این پژوهش آمده است:« با توجه به نتایج مطالعه، استفاده از یخ حاوی آب ساده به عنوان یک روش غیرتهاجمی، ساده، ارزان و بدون عوارض جانبی در کنار دارودرمانی در جهت بهبود تهوع بیماران سرطانی توصیه میشود. درمورد تاثیر یخ حاوی آب ساده بر روی استفراغ، میانگین استفراغ در گروه آزمایش(یخ حاوی آب ساده) کمتر از میانگین استفراغ در گروه کنترل است، ولی از نظر آماری این تفاوت در میانگینها معنیدار نبود که تاثیر نداشتن یخ حاوی آب ساده بر استفراغ را نشان میدهد.»
این پژوهش در سومین شمارهی دورهی نهم مجله طب مکمل دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فضانوردی به مغز آسیب میرساند؟
مکملی برای درمان موثر بیماریهای ریوی
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر