میرنیوز
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» سامانهای است که مخاطبان خبرگزاری فارس میتوانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزهها را مطرح کنند تا خبرنگاران خبرگزاری فارس این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.
مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «دانشجویان برای گرایشهای رشته تحصیلی خود توجیه نیستند » را مطرح کرده و از خبرگزاری فارس خواستار گفتوگو با مسؤولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری فارس برحسب وفای به عهد این موضوع را پیگیری کردند.
خبرنگار فارس این مطالبه را از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی پیگیری کرده است.
سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: قبل از اینکه دانشجو وارد دانشگاه شود باید برای رشته و گرایش تحصیلی خود توجیه شود.
*نقش مهم مشاورههای تحصیلی و مدارس در کمک به افراد برای گرایش تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه
وی با بیان اینکه مشاورههای تحصیلی و مدارس نقش بسزایی در کمک به افراد برای گرایش تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه دارند، گفت: متأسفانه در جامعه ما فضای ورود به دانشگاه آلوده و غیرکارشناسی است و صرفاً هدف قبول شدن در کنکور و دانشگاه است؛ بدون اینکه مشخص شود چرا به دانشگاه میرویم و چرا باید در یک رشته ادامه تحصیل دهیم و چرا فقط به یک دانشگاه خاص ورود پیدا کنیم؟ اگر این چراها پاسخ داده شود خیلی از مشکلات که در دانشگاه وجود دارد حل میشود.
میرزاده یادآور شد: اگر برای دانشجو خیلی از مسائل در مورد گرایش تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه حل شود، در زمان ورود به دانشگاه از استرس، مشکلات روحی و روانی و فکر کردن به تغییر رشته و ناامیدی و بیهدف زندگی کردن برای دانشجو و خانواده آنها وجود ندارد.
*رسانهها نقش بسزایی در کمک به دانشجویان در انتخاب گرایش تحصیلی دارند
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه علاوه بر مدارس و مشاورههای تحصیلی نقش رسانهها در کمک به انتخاب رشته و گرایش تحصیلی اهمیت دارد ، یادآور شد: به عنوان مثال در تلویزیون برای دانشجویان در مورد کنکور و آزمون برنامههای زیادی ساخته میشود اما بهتر این رسانهها در مورد فواید مکانهای غیر دانشگاهی هم در رسانه ها صحبت به میان بیاورند و گفته شود افرادی در آنجا هستند که از استعداد بالایی برخوردارند و تأثیرگذاری زیادی دارند.
میرزاده با اشاره به اینکه رسانهها و آموزش و پرورش در بخش آموزش دادن و مشاورهدهی قبل از دانشگاه در مورد گرایش تحصیلی باید فعال باشند، تصریح کرد: رسانهها در مورد اینکه در دانشگاهها چه رشتهای تحصیل شود که با علائق، استعدادها، آمایش سرزمینی، شهر، جامعه و اهداف فرد هماهنگ باشد تاثیرگذارند.
وی یادآور شد: وقتی دانشجو وارد دانشگاه شد هر چند دیر است اما مراکز مشاوره در اینجا نیز تأثیر دارند. آزمون ، حضور و غیاب ، آموزش و درس و کلاس یک بخش است و بخش مهمتر این است که اساتید راهنما و مدیران گروه و کارشناسانی که برای ترم اولیها مشخص میشوند، قاعدتاً فقط انتخاب درس و تعیین برنامه هفتگی برای آنها در اولویت نباشد. اصل مطلب این است که مشکلات دانشجو مشخص شود و قوانین مقررات حاکم در مورد رشته و دانشگاه مورد نظر را برای دانشجویان توضیح و واکاوری کنند.
*دغدغه گرایش تحصیلی باید قبل از ورود به دانشگاه حل شود
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد:دغدغه گرایش تحصیلی باید قبل از ورود به دانشگاه حل شود، اما بعد از ورود به دانشگاه نیز مشاوران، استاد راهنماها، مدیران گروه، نقش مهمی دارند و وظیفه آنها باید بیشتر از این باشد که اکنون در جامعه وجود دارد. رسانهها نیز میتوانند مؤثر باشند تا پناهگاهی برای دانشجو وجود داشته باشد که در مواقع ضروری پاسخگوی سؤالات و مشکلات آنها باشند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند