میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، یک گروه بینالمللی از دانشمندان، نوع جدیدی از سلولهای ایمنی حاوی آنتیژن را کشف کردهاند. این سلولها که از خانواده بزرگ "سلول دندریتیک"(dendritic cells) هستند، نقش مهمی در ارائه آنتیژن به سلولهای ایمنی دیگر هنگام بروز عفونتهای ویروسی تنفسی دارند و شاید بتوانند این موضوع را توضیح دهند که چگونه پلاسما، به تقویت واکنشهای ایمنی در بیماران مبتلا به عفونت ویروسی کمک میکند.
التهاب و مصونیت ایمنی
هنگامی که بدن با عفونت روبرو میشود، با التهاب و تب واکنش نشان میدهد. بروز تب و التهاب نشان میدهد که سیستم ایمنی در حال انجام دادن کار خود است و بسیاری از سلولها را مانند سربازان ارتش، به فعالیت ترغیب میکند تا با ارائه آنتیژنی که توسط سلولهای ایمنی منتشر میشود، سلولهای عفونی شده را از بین ببرند.
چند نوع سلول دندریتیک در بدن وجود دارند که کار انتشار آنتیژن را انجام میدهند. نخستین نوع از سلولهای دندریتیک، بدن را برای یافتن مهاجمان خطرناک بررسی میکنند؛ حتی اگر هیچ عفونتی وجود نداشته باشد. هنگامی که التهاب ناشی از عفونت پیش میآید، گروه دیگری از سلولهای دندریتیک، از مونوسیتهای التهابی منتشر میشوند. از آنجا که سلولهای دندریتیک نشات گرفته از مونوسیتها به سادگی از خون انسان به دست میآیند، این سلولها همیشه به عنوان سلولهای مهمی در ارائه آنتیژن شناخته شدهاند. در هر حال، آزمایشهای بالینی که با استفاده از سلولهای دندریتیک حاصل از مونوسیتها در حوزه درمان سرطان انجام شدهاند، ناامیدکننده بودهاند.
این پژوهش جدید نشان میدهد که سلولهای دندریتیک حاصل از مونوسیتها، سلولهای ضعیفی در ارائه آنتیژن هستند اما اشتباها دارای این عملکرد معرفی شدهاند.
دانشمندان، موشهای مبتلا به عفونت تنفسی ویروسی را مورد بررسی قرار دادند تا سلولهای حاصل از مونوسیتها را از دیگر سلولهای دندریتیک هنگام واکنش آنها به عفونت جدا کنند. آنها دریافتند که سلولهای دندریتیک حاصل از مونوسیتها وجود دارند اما آنتیژنها را ارائه نمیدهند.
"بارت لمبرت"(Bart Lambrecht)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این کشف غافلگیرکنندهای برای ما بود زیرا ما فکر میکردیم که سلولهای حاصل از مونوسیت، سلولهایی عالی در ارائه آنتیژن به خصوص هنگام بروز التهاب هستند. اکنون ما دریافتیم که نوع جدیدی از سلولهای دندریتیک وجود دارند که این کار را انجام میدهند. این کشف، اطلاعات ما را در مورد سیستم ایمنی تغییر میدهد و نقش مهمی در درک عفونتهای تنفسی ویروسی و دیگر بیماریهای التهابی دارد.
"مارتین گولیامز"(Martin Guilliams)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این کار مدیون تلاشهای بیوقفه یک گروه بزرگ است و نهایتا توانست رمز پیچیده سلولهای دندریتیک را آشکار کند. اکنون یافتههای پژوهشی دو دهه اخیر، بیشتر معنا مییابند.
"شارلوت اسکات"(Charlotte Scott)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در این پژوهش توانستهایم همه یافتههای چند سال اخیر را مورد بررسی قرار دهیم و سلولهای جدیدی را شناسایی کنیم.
این پژوهش، در مجله "Immunity" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی