میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، یک مطالعه جدید نشان داده است که بیماران مبتلا به کروناویروس جدید که به تازگی بهبود یافته و مرخص شدهاند، آنتی بادیهای اختصاصی ویروس و سلولهای T تولید میکنند.
هنوز معلوم نیست که چرا پاسخهای ایمنی به طور کلی در بیماران متفاوت است. به گفته دانشمندان، این تنوع ممکن است با مقادیر اولیه ویروسی که وارد بدن بیماران شده، حالات جسمی و وضعیت سلامتی آنها یا میکروبیوتا یا ریزاندامگان همزیست آنها مشخص شود.
سایر سؤالات مطرح شده شامل این است که آیا این پاسخهای ایمنی در برابر قرار گرفتن مجدد در معرض کروناویروس جدید ایمن هستند و دقیقاً کدام انواع از سلولهای T با آلودگی به ویروس فعال میشوند. به همین ترتیب لازم به یادآوری است که آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص پادتنها یا آنتیبادیهای "SARS-CoV-2" در افراد هنوز نیاز به اعتبار بخشی بیشتری دارند تا در مورد دقت و اعتبار آنها تصمیم گرفته شود.
دانشمندان نمونه خون را از بیماران مبتلا به کووید-19 که به تازگی از این بیماری بهبود یافتهاند، جمع آوری کرده و ایمنی هومورال و سلولی خاص "SARS-CoV-2" را در هشت بیمار تازه مرخص شده شناسایی کردند. تجزیه و تحلیل پیگیری بر روی 6 بیمار دیگر دو هفته پس از ترخیص نیز مقادیر بالای پادتن "IgG" را نشان داد. در هر 14 بیمار مورد آزمایش، 13 بیمار، فعالیت خنثی کننده را در برابر قرار گرفتن مجدد در معرض ویروس نشان دادند. قابل ذکر است که بین پادتنهای خنثی کننده و تعداد سلولهای T خاص ویروسی ارتباط مستقیمی وجود داشت.
"چن دونگ" نویسنده این مطالعه از دانشگاه "سینگهوا"(Tsinghua) گفت: این یافتهها نشان میدهد که هر دو سلول B و T در محافظت از سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ویروسی مشارکت میکنند. کار ما مبنایی برای تجزیه و تحلیل بیشتر ایمنی محافظتی و درک مکانیسم زمینه ساز توسعه کووید-19 به ویژه در موارد شدید فراهم کرده است. این مطالعه همچنین در طراحی واکسن مؤثر برای محافظت در برابر این عفونت کاربرد دارد.
هر دو گروه بیماران تازه مرخص شده و دو هفته مرخص شده در مقایسه با گروه کنترل سالم، سطح بالاتری از پادتنهای "IgM" و "IgG" را نشان میدهد که به پروتئین نوکلوکپسید "SARS-CoV-2" متصل میشوند و RNA ژنومی ویروس و همچنین دامنه اتصال-گیرنده پروتئین "S-RBD" را که در فرآیند ورود ویروس به سلولهای میزبان نقش دارند، محاصره میکنند.
روی هم رفته این یافتهها نشان میدهد که بیماران مبتلا به کووید-19 میتوانند پاسخهای پادتن را به پروتئینهای "SARS-CoV-2" سوار کنند و نشان میدهند که این پادتنها حداقل تا دو هفته پس از ترشح حفظ میشوند.
به همین ترتیب، پنج بیمار که به تازگی مرخص شده بودند، غلظت بالایی از پادتنهای خنثی کننده که به یک "pseudovirus" متصل شده بودند و بیان پروتئین "S" متعلق به "SARS-CoV-2" را موجب میشوند. پادتنهای خنثی کننده مانع از اتصال ذرات عفونی با سلولهای میزبان میشوند. به همین ترتیب، همه به جز یک بیمار، دارای پادتنهای خنثی کننده بودند.
همچنین در مقایسه با گروه کنترل سالم، پنج بیمار تازه مرخص شده دارای غلظت بالاتری از سلولهای T بودند که "اینترفرون-گاما"(IFNγ) ترشح میکنند که یک مولکول سیگنالینگ است که نقش مهمی در ایمنی بدن و پاسخ به پروتئین نوکلئوکپسید "SARS-CoV-2" دارد.
اینها همان بیمارانی بودند که غلظت بالایی از پادتنهای خنثی کننده داشتند. همچنین سه بیمار تازه مرخص شده، سطح قابل تشخیصی از سلولهای T ترشح کننده "IFNγ" مختص پروتئاز اصلی "SARS-CoV-2" نشان دادند که پروتئینی است که نقش مهمی در تکثیر ویروس دارد.
در همین حال ، هفت بیمار تازه مرخص شده سطح قابل تشخیصی از سلولهای T ترشح کننده "IFNγ" خاص برای "S-RBD" در ویروس " SARS-CoV-2" را نشان دادند. در مقابل، تنها یک بیمار دو هفته مرخص شده غلظت بالایی از سلولهای T ترشح کننده "IFNγ" پاسخگو به پروتئین نوکلئوکپسید، پروتئاز اصلی و "S-RBD" داشت.
"فنگ چن" از بیمارستان چوی یانگ لیو وابسته به دانشگاه تسینگهوا گفت: نتایج ما نشان میدهد که "S-RBD" یک هدف امیدوار کننده برای واکسن کووید-19 است، اما یافتههای ما نیاز به تأیید بیشتر در یک گروه بزرگ از بیماران مبتلا به این بیماری دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک