میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم جان بابایی، در حاشیه بازدید از بیمارستان اکبرآبادی، با بیان اینکه در دوران کرونا از یک میلیون مادر باردار مراقبت شد، افزود: ماماها بیشتر در خطر ابتلا به کرونا هستند زیرا مادر باردار ممکن است مبتلا به کرونا یا ناقل این ویروس باشد.
وی گفت: بیش از ۷۰۰ مادر باردار مشکوک یا مبتلا به کرونا در بخش های زایمان بستری بودند.
جان بابایی تصریح کرد: تقریباً ۳۰۰ ماما مبتلا به این ویروس شدند که خوشبختانه اکثر آنها نجات پیدا کردند و تعداد معدودی هم فوت کردند که جزو شهدای خدمت محسوب شدند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات افتخار آمیز این بیمارستان بحث زایمان بدون درد است. بین ۳۰ تا ۴۰ درصد زایمانهایی طبیعی که در این مرکز انجام میشود، با روش زایمان بدون درد است. همچنین ایجاد بانک شیر نوزاد که یکی از کارهای بسیار پیشرو در دنیا به حساب میآید در این بیمارستان انجام میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ما نزدیک به ۱۴ مرکز برای مادرانی که به هر دلیل امکان شیردادن به نوزاد را ندارد، داریم.
جان بابایی تصریح کرد: اولین بانک شیر ما در تبریز در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بیمارستان الزهرا انجام شد و بلافاصله مراکز دیگر هم اقدام به ایجاد بانک شیر در بیمارستانهای خود کردند.
وی ادامه داد: بانک شیر میتواند عوارض دوران نوزادی را کم کند، زیرا اگر مادری نتواند به نوزاد خود شیر دهد مجبورند از ترکیبات سرم، موادغذایی یا شیر پاستوریزه استفاده کنند که هیچکدام جای شیر مادر را نمیگیرد.
جان بابایی افزود: یکی از دیگر از فواید ایجاد بانک شیر، کاهش مرگ و میر دوره نوزادی است که خوشبختانه این بیمارستان مجهز به این بانک است، امیدواریم بتوانیم سایر مراکز هم مجهز به بانک شیر کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه دستگاهها و سیستمهایی که بانک شیر ایجاد میکند، تولید داخل است و نیازی به واردات تجهیزات این دستگاه نیست.
وی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از زایمانهایی که در کشور انجام میشود، طبیعی است، البته این عدد بین استانها متفاوت است زیرا ستانهایی بودند که میزان سزارین در آنها بالاتر بود.
جان بابایی افزود: توانستیم با طرح تحول سلامت بیش از ۲ هزار اتاق تک نفره زایمان بسازیم.
وی ادامه داد: این اتاقهای زایمان برای هر مادر این شرایط را ایجاد میکند که یک ماما همراه داشته باشد یا یکی از اعضای خانوادهاش در کنارش باشند که باعث خوشایند سازی روند زایمان میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه ما با طرح تحول سلامت افزایش زایمان طبیعی داشتیم، اما عدد این زایمانها در استانها متفاوت است. استانهای شمالی بالاترین میزان سزارین را داشتند که خوشبختانه آمارشان کم شده است اما آمار زایمان طبیعی در استانهای جنوبی بالا است.
وی ادامه داد: ما در بعضی از استانها بالغ بر ۸۰ درصد زایمانها طبیعی داشتیم و کمتر از ۲۰ درصد از زایمانها سزارین بود و بر عکس در بعضی از استانها ۵۰ درصد زایمان طبیعی و ۵۰ درصد زایمان سزارین داشتیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه با خوشایندسازی فرایند زایمان، همکاری ماماها با متخصصان زایمان برای رسیدن به این هدف بیشتر شده است، براین اساس وزارتخانه قصد دارد تا به این مسئله توجه بیشتری داشته باشد.
جان بابایی گفت: امیدواریم به تدریج بتوانیم با همکاری خود مادران باردار، آمار سزارین را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه متخصصین زنان مادران باردار را بیشتر تشویق به سزارین میکنند، گفت: این توصیه از طرف متخصصان زنان به دو دلیل است، مثلاً مادری بیماری روماتیسمی دارد یا داروهایی مصرف میکند که امکان زایمان طبیعی ندارد و برای مادر و کودک خطرناک است.
جان بابایی افزود: در موارد دیگر خود مادران اصرار میکنند تا زایمان طبیعی داشته باشند، این مسئله جزو ایرادات بخش زنان و زایمان است و تا الان سعی به اصلاح آن داشتیم.
وی بیان کرد: یکی از دلایلی که تعداد زایمانهای سزارین کاهش یافت، رسیدگی بیشتر دانشگاهها به متخصصان زنان و دادن تذکراتی به آنها بود.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: سامانهای داریم که اطلاعات همه بارداریها از جمله وضعیت، نوع زایمان و نوزادی که به دنیا آمده و سلامتی مادر در آنجا به روز رسانی میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد