میرنیوز
به گزارش ایسنا، چهارده سال پیش در چنین روزی، دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان درگذشت. دکتر کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۴۰ در تهران زاده شد. وی در سال ۱۳۵۸ تحصیل در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران را آغاز کرد. دکتر آشتیانی با شروع جنگ تحمیلی در جبهههای جنگی حضور یافت و پس از آن در سال ۱۳۷۰ پژوهشکده رویان را در زمینه درمان ناباروری تاسیس کرد. کاظمی آشتیانی پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته فیزیوتراپی، رشته جنینشناسی را برای دکتری در دانشگاه تربیت مدرس انتخاب کرد.
تاسیس "رویان" نقطه عطفی در درمان ناباروری در ایران به شمار میآید. عبدالحسین شاهوردی در پرونده ویژهای که سایت دفتر تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری به مناسبت سالگرد درگذشت کاظمی آشتیانی منتشر کرده است، میگوید:« در دهه شصت، دومین گروه بیمارانی که برای درمان به خارج از کشور میرفتند، گروه ناباروران بودند؛ یعنی بعد از بیماران قلبی، بیشترین مراجعه به خارج از کشور را این گروه داشتند. این مسئله، هزینههای زیادی را به مردم و دولت تحمیل میکرد. علاوه بر آن، مسائل ناباروری، مسائل فرهنگی را هم با خودش به دنبال دارد.» همین موضوع باعث شد دکتر کاظمی آشتیانی به تاسیس "رویان" همت گمارد.
به دستور رهبر معظم انقلاب به بنیاد مستضعفان، ساختمان زعفرانیه به مجموعه "رویان" اختصاص یافت و علاوه بر آن، به گفته رئیس فعلی پژوهشگاه رویان، مقام معظم رهبری ۶ میلیون تومان برای تاسیس این پژوهشکده اختصاص دادند. "رویان" هشتم خرداد ماه سال ۱۳۷۰ به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوجهای نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری تاسیس شد. "رویان" در حال حاضر، سه پژوهشکده و دو مرکز خدمات تخصصی ناباروری دارد.
دکتر آشتیانی، همزمان با اداره "رویان"، ریاست جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران را که خود در سال ۱۳۶۱ موسس آن بود نیز برعهده داشت. دوران مدیریت وی بر "رویان" با موفقیتهایی همچون گسترش روشهای پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و همانندسازی (کلونینیگ) حیوانات رقم خورد.
مرحوم سعید کاظمی آشتیانی در کارنامه خود حضور در کنگرههای متعدد بینالمللی و برگزاری جشنواره بینالمللی رویان را دارد. دکتر کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۸۳ به دلیل نقش بسزایی که در رشد طب تولید مثل، فناوری سلولهای بنیادی و همانندسازی در ایران داشته است به عنوان چهره ماندگار شناخته شد. وی ۱۴ دی ماه سال ۱۳۸۴ و در سن ۴۴ سالگی بر اثر "ایست قلبی" درگذشت.
مقام معظم رهبری یک روز پس از فوت دکتر کاظمی آشتیانی در پیامی از وی چنین یاد کرد: «سعید کاظمی آشتیانی شخصیت ارزشمند کانون امید و ابتکار و نوآوری بود. افسوس خوردم. وی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویشهای مبارکی بود که آینده درخشان علمی در کشور را نوید میدهند.»
حضرت آیتالله خامنهای در بازدیدی که در سال ۱۳۸۶ از "رویان" انجام دادند، درباره علت علاقه خود به دکتر کاظمی آشیانی چنین میگویند: «علت اینکه من به مرحوم سعید کاظمی اینقدر علاقه داشتم و الان هم در دلم و در ذهنم برای آن جوان عزیز، ارزش و جایگاه قائلم، همین است. حرکت او، نحوه کار او، مدیریت او، پیگیری او، یک مجموعه کاملی بود از آن چیزی که آدم دوست میدارد و آرزو دارد.»
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند