میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر محمدحسین آیتی افزود:طرح برآورد نیروی انسانی موردنیاز کشور در رشته مقاطع علوم پزشکی تا سال 1408 براساس اسناد بالادستی نظام سلامت و با هدف دسترسی به عدالت آموزشی در دست تدوین است.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص گزارش طرح برآورد نیروی انسانی رشتههای علوم تغذیه گفت: موضوع مربوط به چندین سال کار مطالعاتی در زمینه برآورد نیروی انسانی مورد نیاز کشور در رشتههای مختلف است که اختصاصاً در مورد رشتههای علوم تغذیه برای اولین بار نتایج این مطالعه منتشر شد.
آیتی گفت: این مطالعه با هماهنگی شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی و بورد تخصصی این رشته در سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران در بهمن ماه 98 بطور عمومی برای کلیه شرکت کنندگان که شامل اساتید و دانشجویان شاخه های مختلف تغذیه در کشور بود، ارائه و در معرض تحلیل قرار گرفت.
وی افزود: لیکن از آنجایی که هیچگونه بازخوردی نه از سوی هیات ارزشیابی و ممتحنه و نه از سوی انجمن های تغذیه یا اساتید این رشته دریافت نکردیم، برای اطمینان از بهره مندی و اعمال نظرات کلیه ذینفعان و صاحبنظران، این بار طرح آماده شده را به صورت رسمی برای بوردهای علمی علوم تغذیه جهت اعلام نظر علمی ارسال کردیم که شنبه 13 اردیبهشت 99 اولین بازخورد توسط یکی از بوردها به شورای گسترش رسید.
دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به اقدامات چندسال اخیر این دبیرخانه در توسعه و برآورد نیروی انسانی رشته های علوم پزشکی تا سال 1408 و استفاده حداکثری از کلیه ذینفعان رشتههای مختلف از جمله اعضای هیاتهای ممتحنه و ارزشیابی و انجمنهای علمی گروه پزشکی در تدوین این طرح مهم تصریح کرد مطالعات پژوهشی برای تدوین طرح برآورد نیروی انسانی رشته مقاطع علوم پزشکی برای حدود 290 رشته مقطع در حال انجام است.
وی افزود: این مطالعات با توجه به تعامل بسیار خوبی که با دانشگاهها و صابحنظران برخی رشته ها ایجاد شده است برخی به اتمام رسیده و مورد تصویب شورای گسترش قرار گرفته و گزارش برخی رشته مقاطع نیز تکمیل شده و آماده ارسال جهت نظرخواهی به بوردها و انجمن های تخصصی است.
آیتی افزود: از جمله رشته مقاطعی که گزارش آن تکمیل و جهت نظرخواهی به بورد تخصصی مربوطه ارسال شده، گزارش رشته های علوم تغذیه است که با استفاده از نظرات خبرگان و صاحبنظران این مجموعه رشتهها در سطح کشور تدوین شده و گزارش پایانی آن با هماهنگی دبیرخانه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی در بهمن ماه سال گذشته در کنگره بین المللی تغذیه در مشهد مقدس ارائه شد و به استحضار اساتید رسید.
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای گسترش به همین موضوع اکتفا نکرده و طی یک نامه رسمی، با پیوست گزارش مربوطه، از بوردهای تخصصی تغذیه درخواست کرد تا نظرات و نقدهای علمی خود را به وزارت بهداشت ارسال کنند، اظهار داشت: بازخوردهای دریافت شده حاکی از آن است که نقدهایی برآن وارد شده به طوریکه اساتید بعضا بخشهای عمدهای از گزارش را زیر سئوال بردهاند، که کاملا قابل بررسی است، ولی از طرفی گزارش مذکور قبل از اعلام بازخوردها به شورای گسترش بصورت گسترده در سطح کشور منتشر شده و موجبات التهاب و نگرانی در بین دانشجویان و اعضای هیات علمی را باعث شده است.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور با انتقاد از پیش داوری صورت گرفته در این خصوص اظهار داشت: نقطـه نظرات همکاران تغذیه از کانالهای مختلف دریافـت و این دبیرخانه تلاش می کند با در نظر گرفتن جایگاه های تخصصی و عمومی زیرگروه های مختلف و بر اساس نظرات هیات های بورد و انجمنهای علمی با یافتن فرآیند تعامل با ذینفعان مختلف در نزدیک کردن نظرات و رفع اختلافات تا حد ممکن بکوشد و متن را اصلاح کند.
وی گفت: بنظر میرسد رسانهای کردن و برخودرهای غیرمتعارف کمکی به مذاکرات علمی نخواهد کرد و قطعاً نظرات علمی و مستند توسط همکاران علوم تغذیه در جلسات فنی، موثرتر از ایجاد جوهای تبلیغاتی در فضای مجازی است.
آیتی با اشاره به اینکه فرآیند ایجاد رشته مقطع جدید در دانشگاه های علوم پزشکی نیازمند طی مراحل متعدد قانونی و اغلب طولانی، و طرح و بررسی و تصویب توسط کارگروه ها و شوراهای متعدد در شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی است، گفت: برآورد نیروی انسانی رشته های علوم تغذیه تا سال 1408 از جهت توسعه کمی و نیازسنجی مقاطع و رشته های مختلف علوم تغذیه و چگونگی تقسیم آنها در کلان مناطق آمایشی و دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی، ماحصل یک مطالعه پژوهشی است.
وی گفت: از همه اساتید و صاحبنظران این حوزه خواهشمندیم تا ضمن حفظ احترام محققین و متخصصین تمامی زیرشاخه های علوم تغذیه و دست اندرکاران تهیه گزارش؛ نظرات کارشناسی و علمی خود را به دبیرخانه شورای گسترش ارائه کنند تا بتوانیم با جلب حداکثری نظرات در جهت ارتقا و به نتیجه رسیدن این طرح مهم گام های موثری را برداریم.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم