میرنیوز

زمزمه‌های تغییر زمان مجدد آزمون‌های سراسری/ سرنوشت کنکوری‌ها در دست امروز و فردای مسئولان

زمزمه‌های تغییر زمان مجدد آزمون‌های سراسری/ سرنوشت کنکوری‌ها در دست امروز و فردای مسئولان 2020-05-03T08:48:25+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، پس از شیوع کرونا ویروس در کشور و همه گیری آن، در اولین گام‌های قرنطینه، دانشگاه‌های کشور تعطیل شد و شرایط به گونه‌ای پیش رفت که هنوز هم زمان دقیقی برای بازگشایی آنها مطرح نیست.

در این میان برگزاری کنکورهای کشوری نیز متاثر از شیوع کروناویروس یکی پس از دیگری لغو شدند به گونه‌ای که اولین آزمون ملی که آزمون دکتری تخصصی بود و قرار بود در اسفند سال ۹۸ برگزار شود، لغو و به فروردین ماه ۹۹ موکول شد.

اما با ادامه روند شیوع کروناویروس مسئولان به این نتیجه رسیدند که زمان آزمون دکتری از فروردین ۹۹ نیز به زمان دیگری موکول شود که زمان جدید ۹ خرداد ۹۹ نیز اکنون در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

دلایل اعتراض کنکوری‌ها به برگزاری و تأخیر در برگزاری آزمون‌ها

در روزهای اخیر موج‌هایی از سوی داوطلبان در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است و هر گروهی به فراخور آزمون خود تاکید می‌کنند که آزمون مهمی است و باید به تعویق بیافتد.

در مقابل تعداد زیادی از داوطلبان نیز در فضای مجازی بر این نکته تاکید می‌کنند که برای خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و نیاز دارند که زمان دقیق آزمون را بدانند تا برای مرور دانسته‌های خود برنامه داشته باشند. این گروه از داوطلبان بر عدم تعویق زمان آزمون تاکید دارند.

شاید یکی از دلایل اینکه برگزاری آزمون‌های کشوری با موج مخالف و موافق روبرو شده است جمعیت زیادی است که قرار است در مدت حداقل ۵ ساعت در یک مکان مشخص حضور داشته باشند.

با وجود تاکید بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی در زمان برگزاری کنکورها و آزمون‌های ملی، همچنان برخی از داوطلبان مخالف برگزاری آزمون هستند و معتقدند که امکان سرایت بیماری در این شرایط بیشتر می‌شود.

داوطلبان آزمون دستیاری که در خط مقدم مبارزه با کرونا بودند

یکی از گروه‌های داوطلبان که به برگزاری آزمون در شرایط فاصله گذاری فیزیکی معترض هستند داوطلبان آزمون دستیاری هستند که با حدود ۱۴ هزار داوطلب قرار است در ۵ تیرماه ۹۹ برگزار شود. این دسته از داوطلبان یادآور شده‌اند که به دلیل اینکه گروه زیادی از داوطلبان آزمون دستیاری تا هفته منتهی به آزمون در صف مقدم مقابله با کروناویروس بودند بیم آن می‌رود که با تجمع در یک مکان مشخص به انتقال بیشتر ویروس کمک کنند.

در ادامه مخالفت با برگزاری کنکورهای سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، عده‌ای از داوطلبان یادآور شده‌اند که امکان امتحان دادن با شرایط ماسک و ضدعفونی و تجهیزات شخصی بسیار مشکل ساز خواهد بود.

برخی از داوطلبان به این نکته اشاره می‌کنند که ممکن است در زمان امتحان و با وجود رعایت‌ها، امکان انتقال کروناویروس از افرادی که ناقل هستند و اطلاع ندارند، وجود داشته باشد و این تجمع به انتقال ویروس منجر می‌شود.

آزمون دکتری تخصصی با بیش از ۱۷۷ هزار داوطلب قرار است در ۹ خرداد ۹۹ برگزار شود و آزمون کارشناسی ارشد نیز با ۶۵۹ هزار و ۱۹۳ داوطلب قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۲ و ۲۳ خردادماه ۹۹ برگزار شود. این در حالی است که تعدادی از داوطلبان این آزمون‌ها خواستار تعویق زمان آزمون شده‌اند.

بلاتکلیفی کنکور سراسری به دلیل امتحانات نهایی

این موضوع برای کنکور نیز شرایط ویژه ای ایجاد کرده است. همچنین پیش از این سازمان سنجش آموزش کشور زمان برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ را روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه اعلام کرده بود اما این تاریخ نیز ممکن است با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر برگزاری کنکور حداقل ۲۰ روز پس از پایان امتحانات نهایی و مشخص نبودن زمان برگزاری امتحانات نهایی دوره متوسطه، تغییر کند.

امروز و فردا مسئولان ادامه دارد

دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت در ۱۰ اردیبهشت ماه ۹۹ در پاسخ به درخواست‌های داوطلبان اظهار داشت: بسیاری در مورد برگزاری کنکور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری سوال داشتند اما امروز و فردا با همکاران مان برآورد می‌کنیم که در درست ترین زمان که کمترین آسیب را به فرزندان ایران وارد کند، برگزار کنیم. گرچه ممکن است تاخیر در برگزاری کنکور، باعث ایجاد اضطراب شود اما تاخیر را اگر به قیمت تامین سلامتی آیندگان کشور باشد را با جان و دل می‌پذیریم.

دو روز بعد وزیر بهداشت در توئیتی نوشت: هرچند برگزاری به موقع آزمون‌های سراسری برایمان مهم است، اما سلامتی فرزندانمان قطعاً مهم‌تراست. لذا تلاش می‌کنیم با رعایت اصول و به دور از غوغاسالاری سودجویان، بهترین تاریخ ممکن از لحاظ رعایت سطح ایمنی برای حفاظت از داوطلبان را اعلام کنیم. خداوند نگهدار عزیزان برومندمان باد.

در ادامه این سخنان دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت روز ۱۳ اردیبهشت در پاسخ به سوالی درباره برگزاری کنکور یادآور شد: درباره آزمون‌ها تاکید می‌کنم که از نظر ما مهم‌ترین موضوع حفظ سلامت شرکت‌کنندگان است و چه در زمینه کنکور و چه در سایر آزمون‌ها بر این مبنا تصمیم‌گیری می‌کنیم. اما تصمیم در این زمینه جمعی و بر عهده ستاد ملی کرونا خواهد بود.

وی با اشاره به اظهارات داوطلبان در فضای مجازی گفت: در حال حاضر هم جوی راه افتاده برخی که فکر می‌کنند درس را خوانده‌اند می‌گویند کنکور برگزار شود و برخی که درس نخوانده‌اند می‌گویند کنکور برای سلامتی ضرر دارد. محل نشستن افراد در کنکور قبلاً هم با فاصله بوده، اما در ورود و خروج تراکم وجود دارد و تجمعاتی در اطراف محل برگزاری اتفاق می‌افتد.

حریرچی گفت: با هماهنگی با وزارت علوم و آموزش و پرورش در مورد کنکور تصمیم گیری و اعلام خواهد شد.

دکتر علی‌اکبر حق‌دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قرار است اول هفته آینده جلسه‌ای با حضور مدیران مربوطه وزارتخانه‌های بهداشت، علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور مبنی بر تهیه یک تقویم جدید برای آزمون‌های کشوری برگزار شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: پس از تهیه تقویم جدید آزمون‌ها این تقویم به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه می‌شود و ستاد در نهایت پیشنهاد آزمون‌ها را بررسی می‌کند. معمولاً ستاد ملی مقابله با کرونا زمان‌های پیشنهادی را بررسی می‌کند و در صورتی که مغایرتی با سایر موضوعات نداشته باشد آن را نهایی می‌کند.

حق‌دوست درباره احتمال تعویق کنکور سراسری ۹۹ نیز یادآور شد: مصوبه قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا این بود که کنکور سراسری حداقل باید ۲۰ روز پس از امتحانات نهایی برگزار شود. همچنان این مصوبه برقرار است. هر زمان، تقویم نهایی امتحانات دوره متوسطه از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام شود کنکور ۲۰ روز پس از آن برگزار می‌شود.

زمزمه تعویق آزمون‌ها قوی‌تر می‌شود

این سخنان و واکنش‌ها در کنار جوی که برخی داوطلبان در فضای مجازی ایجاد کرده‌اند زمزمه‌های تعویق آزمون‌های ملی را قوت می بخشد. به این ترتیب احتمال بسیاری زیادی برای تعویق آزمون‌های ملی از خردادماه و موکول شدن به زمانی دیگر و تعویق دو هفته‌ای برای کنکور سراسری و موکول شدن به هفته اول مردادماه وجود دارد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مبنای رتبه‌بندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد

مبنای رتبه‌بندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
2024-11-29T15:20:43+03:30
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی گفت: در ارزیابی‌ها و نظارت کاملا جدی هستیم و نتایج ارزیابی‌ها از  دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مبنای رتبه...

تولید تصویر ماهواره‌ای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتی‌متر برای اولین بار در کشور

تولید تصویر ماهواره‌ای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتی‌متر برای اولین بار در کشور
2024-11-29T13:47:20+03:30
پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری شرکت‌های دانش بنیان موفق به تولید تصویر سوپر رزولوشن با کیفیت ۳۵ تا ۴۵ سانتی‌متر از تصاویر ماهواره خیام شد.

بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد

بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
2024-11-29T13:07:21+03:30
بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی در خصوص برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد بیانیه ای صادر کرد.

شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات می‌گیرد؟

شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات می‌گیرد؟
2024-11-29T11:20:38+03:30
دبیر علمی کنگره دندان پزشکان ایران استفاده از نخ دندان را در کنار مسواک زدن، از جمله موارد مهم برای جلوگیری از پوسیدگی دانست.

۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد

۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
2024-11-29T10:54:04+03:30
رانش زمین در ۶ روستا در منطقه بولامبولی در شرق اوگاندا تاکنون ۱۴ کشته برجای گذاشته و احتمال تلفات بیشتر وجود دارد.

رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند

رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
2024-11-29T10:54:03+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند.

وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد

وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
2024-11-29T10:54:03+03:30
مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، خبر شیوع ویروس گوارشی در کشور را تکذیب کرد.

آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان

آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
2024-11-29T10:54:02+03:30
به گفته یک منبع آگاه، کمیسیون فدرال تجارت آمریکا  تحقیق آنتی تراست وسیعی درباره مایکروسافت از جمله کسب وکارهای اعطای مجوز نرم افزار و ابررایانشی این شرکت آغا...

دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی

دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
2024-11-29T10:54:02+03:30
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: گسترش استفاده از این پدیده منجر به دگرگونی ماهیت ۲۰ الی ۴۰ درصدی مشاغل در سطح جهان خواهد شد و طبق پیش‌بینی‌ها اثر بین ۷ تا ۱۰...

برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است

برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
2024-11-29T10:54:01+03:30
سخنگوی سابق وزارت علوم اعلام کرد: عزل و نصب حق دولت است، اما برخورد ناصوابی که با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد شده است خلاف شان استادی و حتی کرامت انسانی است.

۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است

۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است
2024-11-29T10:40:39+03:30
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: ۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است که دانشجو می‌تواند نقطه نظرات خود را به طور صریح با بالات...

بومی سازی «کیت‌‎های تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم

بومی سازی «کیت‌‎های تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
2024-11-29T08:13:59+03:30
متخصصان یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار به فناوری ساخت کیت های تشخیص بر بالین دست یافتند این کیت ها تمام پروسه آزمایشگاه از ورود نمونه تا تشخیص نهایی را ا...

تمام آنچه دانش‌آموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند

تمام آنچه دانش‌آموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
2024-11-29T08:13:58+03:30
براساس قوانین تجمیعی در حوزه خدمات قانونی که دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی باید بدانند، ۲۴ رشته مشمول طرح خدمات قانونی بوده و نحوه گذراندن طرح و ادامه تح...

چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روش‌های پاکسازی بدن

چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روش‌های پاکسازی بدن
2024-11-29T07:20:39+03:30
متخصص طب ایرانی در خصوص علل چاقی از دیدگاه طب سنتی و تاثیر درمان های طبیعی بر کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.

چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روش‌های پاکسازی بدن

چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روش‌های پاکسازی بدن
2024-11-29T06:40:39+03:30
متخصص طب ایرانی در خصوص علل چاقی از دیدگاه طب سنتی و تاثیر درمان های طبیعی بر کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.

ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران

ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
2024-11-28T17:14:01+03:30
به تازگی شایعاتی درخصوص پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای شهر تهران مطرح شده است که این موضوع از اساس کذب است.

هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند

هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
2024-11-28T14:07:23+03:30
یک مادر بزرگ هوش مصنوعی به نام «دیزی» طراحی شده تا به جای افراد با کلاهبرداران تلفنی صحبت کند.  

معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد

معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
2024-11-28T14:07:23+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی، «احسان چیت ساز» را به سمت «معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال» وزارتخانه منصوب کرد.

متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه می‌یابد

متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه می‌یابد
2024-11-28T14:07:22+03:30
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران گفت: تلاش می‌کنیم فعالیت‌های طلاب نخبه و استعداد برتر در حوزه‌های مختلف کنشگری توسعه یابد.

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
2024-11-28T14:07:21+03:30
مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو هفته آینده با حضور رئیس جمهور در یکی از دانشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه می‌شویم

ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه می‌شویم
2024-11-28T13:53:58+03:30
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر شیب کاهش رشد جمعیت اصلاح نشود در ۲۰ الی ۲۵ سال آینده سالخورده‌ترین کشور منطقه می‌شویم.

طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد

طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
2024-11-28T12:47:22+03:30
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی معتقد است که پزشکی خانواده و نظام ارجاع نیازمند زیرساخت هایی در کشور است که اکنون هیج یک از این زیر ساخت ها در دسترس نیست.

فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان

فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
2024-11-28T11:54:00+03:30
رئیس سمپوزیوم سلامت دهان بر ارتقای سلامت دهان و دندان و ارائه راهکارهای جلوگیری از پوسیدگی دندان تاکید کرد.

جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالش‌های نخبگی و راهکارها

جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالش‌های نخبگی و راهکارها
2024-11-28T11:40:39+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور و رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: در حوزه‌های علمیه خواهران نیاز به جهش علمی و تحقیقی وجود دارد.

گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسان‌ها برای کمک به محور مقاومت

گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسان‌ها برای کمک به محور مقاومت
2024-11-28T11:13:59+03:30
در راستای پویش ایران همدل؛گل‌ریزان ۴ میلیاردی کاربران یکی از پیام رسان ها تکمیل شد.

علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت می‌دهند

علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت می‌دهند
2024-11-28T10:34:01+03:30
ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که وقتی سندرم کووید طولانی رخ می‌دهد، بیماران جوان‌تر نسبت به افراد مسن‌تر مستعد ابتلا به علا...

مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد

مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
2024-11-28T10:20:40+03:30
رئیس نهاد رهبری در بنیاد ملی نخبگان گفت: امروز حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، باز هم مسجد کارکرد اثرگذار خودش را دارد .

ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است

ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
2024-11-28T09:54:02+03:30
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به الزامات و چالش‌های تکلیف ذخیره شش‌ماهه دارو در برنامه هفتم توسعه، اجرای این تکلیف را نیازمند منابع مالی قابل‌...

خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد

خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد
2024-11-28T09:54:01+03:30
یک تحقیق بین‌المللی به رهبری محققان استرالیایی نشان داده است افرادی که الگوهای خواب نامنظم دارند در معرض خطر بیشتر مشکلات قلبی هستند.

سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است

سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
2024-11-28T09:54:00+03:30
یک مطالعه تصویربرداری جدید نشان می دهد حتی زمانی که سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین هستند، تأثیر فوری بر رگ های خونی دارند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)