میرنیوز
مهندس مسعود عتیقی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زمانهای متفاوت اعلام شده برای عبور سیارک ۱۹۹۸ OR۲ از کنار زمین، افزود: همواره ضروری است که در فضای مجازی اخبار با دقت بیشتری دنبال شود و یکی از اشکالاتی که با آن مواجه هستیم، انتشار اخبار نه چندان صحیح از منابع غیر موثق و یا گاها بی توجهی مخاطبان در انتشار اخبار صحیح است که این امر عاملی برای تشویش اذهان عمومی خواهد شد.
وی ادامه داد: به طور مثال با نزدیک شدن سیارک ۱۹۹۸ OR۲ به زمین تلاش کردیم که از طریق خبرگزاریها و وبگاههای معتبر نجومی از جمله انجمن نجوم آماتوری ایران اخبار صحیح را در این زمینه به اطلاع عموم برسانیم.
عتیقی با تاکید بر اینکه در این پدیده یک سیارک و نه "شهابسنگ" در ساعت ۱۴ و ۲۶ دقیقه امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه از نزدیکی زمین عبور کرده است، خاطر نشان کرد: برای استفاده عموم که تلسکوپ و یا ابزارهای نجومی در اختیار ندارند، از سوی انجمن نجوم آماتوری ایران با استفاده از لینک وبسایت "تلسکوپ مجازی" اقدام به اعلام پخش زنده تصاویر زنده این سیارک کرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: از آنجایی که آسمان شهر رم در شبانگاه سهشنبه ۹ اردیبهشت ابری بود، پخش زنده در ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه شب گذشته انجام نشد و به ساعت ۲۳ شبانگاه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت موکول شد.
وی اظهار کرد: بدیهی است قویترین تلسکوپهای اپتیکی درجهان نمیتوانند در نور روز و یا هوای ابری از اجرام آسمانی تصویر تهیه کنند و به همین دلیل ساعتهای پخش زنده عبور این سیارک در موقعیت شب قرار دارد و امکان پخش تصاویر در ساعت ۱۴ و ۲۶ دقیقه که کمترین فاصله با زمین را داشت، وجود ندارد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: این سیارک از فاصله تقریبی ۶.۳ میلیون کیلومتری زمین یعنی حدود ۱۶ برابر فاصله ماه از زمین عبور میکند و بر اساس بررسیهای انجام شده هیچ گونه احتمال برخوردی با زمین وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، سیارک (۱۹۹۸ OR۲) سیارکی است که در اردیبهشت سال جاری از کنار زمین عبور کرد. این جرم هر چند که یک جرم آسمانی است، ولی یک سیارک بزرگ است که امروز چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ عبور بیخطری از نزدیکی مدار زمین داشت.
این سیارک با چشم قابل مشاهده نیست، چون قدر و درخشش این سیارک حدود ۱۱ است و برای مشاهده باید از تلسکوپهای با قطر ۶ تا ۸ اینچ استفاده شود. این سیارک از داخل تلسکوپ به صورت جرم ستاره مانند بسیار ریز قابل مشاهده است.
این سیارک دارای مداری است که هر ۳ سال و ۸ ماه یک بار به دور خورشید میچرخد و فاصله آن از خورشید در دورترین نقطه ۵ برابر فاصله زمین از خورشید یعنی چیزی حدود فاصله سیاره برجیس از خورشید است. ۵۹ سال دیگر در روز دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۵۸ خورشیدی نیز از فاصله ۱.۷۹ میلیون کیلومتری زمین عبور میکند.
شب گذشته، قرار بود پخش زنده این عبور از ساعت ۲۳:۳۰ به وقت ایران آغاز شود که به علت ابری بودن آسمان شهر رم ایتالیا، پخش زنده از دیشب آغاز نشده و بنابر اعلام جدید، از حدود ساعت ۲۳ امشب به وقت کشورمان، تصاویر پخش زنده از این سیارک قابل مشاهده خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت