میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اگرچه دلایل سوء هاضمه مزمن هنوز کاملاً شناخته نشده است، اما معمولاً این بیماری باعث میشود که معده به هنگام هضم غذا به اندازه کافی باز نشود و به درستی نیز منقبض نشود. اکنون تحقیقات جدید نشان میدهد که تحریک عصب از طریق گوش میتواند به اصلاح این وضعیت کمک کند.
مطالعه اخیر توسط دانشمندان بیمارستان عمومی ماساچوست، دانشکده پزشکی هاروارد و دانشگاه پردو در ایندیانا انجام شده است. این مطالعه شامل استفاده از یک ابزار درمانی موجود شناخته شده به نام "تحریک کننده عصب واگ درون گوش"(taVNS) است.
این دستگاه که شبیه به یک ایرباد است داخل گوش بیرونی بیمار قرار میگیرد و عصب واگ را که از سر تا پایین شکم کشیده شده است، بدون درد تحریک میکند. محققان قبلاً استفاده از فناوری "taVNS" را برای درمان شرایطی مانند افسردگی، صرع و حتی پیری بررسی کردهاند.
عصب واگ یا واگوس(پنوموگاستریک، به معنی ِ ریوی-هضمی) طولانیترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.
این عصب مانند بیشتر اعصاب مغزی از ساقه مغز آغاز میشود و به شاخههای متعددی تقسیم میشود که عصب دهی اغلب عضلات حلق و حنجره، مری، معده و پاراسمپاتیک قلب، ریه، کبد، طحال و غیره را انجام میدهد.
عصب شماره ۱۰ اطلاعات حسی درونی را از شکم و سینه دریافت میکند. در گذشته واگوتومی (قطع شاخههای انتهایی عصب واگ) یکی از روشهای درمان زخم پپتیک مقاوم به درمان بود.
محققان برای این مطالعه، از نوع خاصی از "taVNS" به نام "RAVANS" استفاده کردند. آنچه این دستگاه را از بقیه جدا میکند این است که پالسهای برقی خود را به موقع و با ریتم تنفسی بیمار تحویل میدهد.
از این دستگاه روی ۱۲ فرد دارای سوء هاضمه مداوم استفاده شد. هر فرد اقدام به خوردن یک وعده غذایی کرد و متعاقباً ۱۵، ۶۵ و ۸۰ دقیقه پس از آن از آنها امآرای گرفته شد.
این اسکنها نشان داد که پس از درمان با "RAVANS"، نسبت حجم معده به حجم غذای مصرف شده بیشتر بود، به این معنی که معدههای شرکت کنندگان برای بهتر هضم شدن غذا بیشتر منبسط شده بود. علاوه بر این، بعد از هضم غذا، معده آنها سریعتر تخلیه شد.
اگرچه نتایج استفاده از این فناوری در درمان سوءهاضمه امیدوار کننده است، اما برای تعیین عواملی مانند دوزهای بهینه تحریک الکتریکی و زمانبندی درمان، تحقیقات بیشتری با گروه بیشتری از افراد مورد نیاز است.
در حال حاضر دانشمندان توصیه میکنند که افراد مبتلا به سوء هاضمه مزمن فعلا اقدام به خرید این دستگاه و شروع به استفاده از آن نکنند.
دکتر "روبرتا اسلوکو" نویسنده اصلی این مطالعه میگوید: در حالی که فناوری و دستگاههای "taVNS" نسبتاً بیخطر و بدون عوارض عمده است، دستگاههایی که در حال حاضر در بازار موجود است، همه متفاوت هستند و برای کاربرد روی معده بهینه نشدهاند. ضمن اینکه بیماران با شرایط پزشکی خاص ممکن است کاندیداهای مناسبی برای این درمان نباشند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم