میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و سیام شورای ستاد راهبردی اجرای نقشه جامعه علمی ایران در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این دو موضوع در دستور کار جلسه بوده است، افزود: اولین دستور جلسه در خصوص گزارشی بوده که به نام دانشگاه "استتفورد" منتشر شده بود ولی اعلام شده که این گزارش به صورت رسمی از سوی این دانشگاه صادر نشده است.
وی ادامه داد: از این رو از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان درخواست شد که این گزارش از سوی گروههای نخبگانی و دانشجویان مورد بررسی و نقد قرار گیرد.
کبگانیان با تاکید بر اینکه گزارشهای رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران را در جلسات رسمی دریافت میکنیم، خاطر نشان کرد:بنیاد ملی نخبگان نیز گزارش دقیق و رسمی در این زمینه ارائه کرده که به زودی در جلسه ستاد نقشه جامع علمی و صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گفته این مقام مسوول، برخی از محققان نیز در دانشگاههای مختلف مطالعاتی بر روی این گزارش دانشگاه استنفورد مطالعاتی انجام داده بودند که نظرات خود را در این جلسه ارائه کردند.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: این گزارش به عنوان اسناد رسمی نظام جمهوری اسلامی به سازمانهای جهانی به ویژه یونسکو اعلام میشود.
کبگانیان دستور اصلی جلسه را ارائه گزارشی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC عنوان کرد و یادآور شد: این پایگاه نهادی است که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مطالبه مقام معظم رهبری تشکیل شده است.
وی ادامه داد: سیاستهای این پایگاه به صورت رسمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و در آخرین بند این سیاستها آمده است که گزارشات دورهای و مرتب باید توسط پایگاه استنادی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه گزارش این پایگاه از سوی ریاست پایگاه استنادی از شیراز به این ستاد ارائه شده بود، گفت: در این جلسه همچنین نکاتی از سوی معاون پژوهشی وزیر علوم به دلیل اینکه مسوولیتی را در شورای راهبری این پایگاه دارد، ارائه شد.
کبگانیان اضافه کرد: در نهایت چند محور به صورت نقد و اصلاحیه به این گزارش اضافه شد و در صورتی که اشکالات موجود در این گزارش برطرف شود به عنوان یکی از گزارشهای رسمی شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت خواهد شد.
وی افزود: ما نقشه راهی را که از این پایگاه خواسته بودیم به طور کامل ارائه نشده بود، بنابراین از دکتر دهقانی رییس پایگاه استنادی ISC خواستیم که این نقشه راه را کامل کند تا بتوانیم در صحن علنی جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را ارائه دهیم.
کبگانیان با بیان اینکه محتوای اصلی گزارش پایگاه استنادی، خروج نخبگان است، گفت: موضوع خروج نخبگان مقداری بزرگنمایی شده است چون میزان خروج نخبگان از کشور نسبت به سایر کشورها نگران کننده نیست. ولی اعضا لزوم هوشیار بودن مسوولان را به ویژه مسوولان آموزش عالی در این زمینه را الزامی دانستند و تذکر داده شد که حمایتهای بیشتر و جدیتری از دانشجویان دکتری و مقاطع تحصیلات تکمیلی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از نخبگان از اهمیت زیادی برخوردار است، خاطر نشان کرد: از این رو نباید شاهد این باشیم که برخی از نخبگان برای ادامه تحصیل مجبور به ترک کشور شوند. در حال حاضر امکانات خوب و دانشگاههای برتر را داریم ولی به مقداری حمایت مادی و معنوی نیاز است که این تذکر در این جلسه داده شد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید شد: نقشه راه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC حتما باید قبل از ارائه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی، به دست ما برسد.
وی به ماموریتهای این پایگاه اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون ماموریتهای مصوب این پایگاه دو محور "ایجاد پایگاههای استنادی برای نشریات علمی" و "ساماندهی کنفرانسهای علمی" بوده است ولی مسوولان این پایگاه نسبت به رتبه بندی دانشگاه درخواستهایی دارند و اقداماتی را به صورت غیر رسمی در این زمینه اجرایی کردند که از آنها تشکر شد ولی اگر دو ماموریت قبلی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اقدامات موفق ثبت شود، درخواست اجرای ماموریت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC در زمینه رتبه بندی دانشگاه ها با نظارت وزارتخانههای علوم و بهداشت نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، در صورتی که درخواست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC به تصویب برسد، ماموریت رتبه بندی به سایر ماموریتهای این پایگاه اضافه خواهد شد.
کبگانیان تاکید کرد: در حال حاضر دو ماموریت محوری "ایجاد پایگاههای استنادی برای نشریات علمی" و "ساماندهی کنفرانسهای علمی"را جزو ماموریتهای اصلی پایگاه استنادی ISC میدانیم.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در حال حاضر انجام رتبه بندی دانشگاهها از سوی این پایگاه به صورت غیر رسمی انجام میشود، ادامه داد: این پایگاه توانسته با مجامع جهانی از جمله کشورهای D8 قرار دادی را در زمینه رتبه بندی این کشورها به امضا برساند ولی اگر بخواهیم که رتبه بندی دانشگاههای کشور به صورت رسمی به این پایگاه واگذار شود، علاوه بر دریافت نظرات وزارتخانههای بهداشت و علوم، توانمندیهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد