میرنیوز
مهندس مصطفی منصورپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین رکورد میزان آبگیری دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه وضعیت آبگیری این دریاچه در ۱۰ سال اخیر دارای بالاترین رکورد است، افزود: تصاویر ماهوارهای از این دریاچه نشان میدهد که سطح آب دریاچه حدود ۳ هزار و ۵۵۰ کیلومتر مربع رسیده است که میتوان گفت که این حوضه آبریز به حدود ۷۰ درصد از ماکزیمم دریافت آب رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری و در صورت ادامه بارشها و ذوب برف با گرمای هوا، این میزان میتواند به ۸۰ درصد نیز برسد، خاطر نشان کرد: بررسیها نشان میدهد که این دریاچه حتی نسبت به ۳ ماه گذشته افزایش آب داشته است.
منصورپور با مقایسه وضعیت میزان آب دریاچه ارومیه در سال جاری نسبت به اردیبهشت سال ۹۷، اظهار کرد: این بررسی نشان میدهد که مساحت آب افزایش حدود ۵۰ درصدی داشته است. ضمن آنکه سدهای اطراف این دریاچه نیز بیش از ۹۰ درصد آبگیری داشتند و در حال حاضر که به سمت آب شدن برفها میرویم، احتمالا با ذوب شدن برفها، روانابهایی که به سمت دریاچه در حرکت هستند، سطح آب دریاچه ارومیه را افزایش خواهند داد.
مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی با تاکید بر اینکه تا یکی دو ماه آینده حجم آب دریاچه ارومیه افزایش بیشتری خواهد داشت، ادامه داد: این وضعیت نشان میدهد که دست طبیعت حال دریاچه ارومیه را بهبود میبخشد.
رسیدن به وضعیت اولیه دریاچه
وی در پاسخ به این سوال که آیا این دریاچه به وضعیت اولیه خود رسیده است یا خیر، گفت: بیشترین مقدار سطح آب این دریاچه در سالهای اخیر مربوط به اواخر دهه ۷۰ میشود و در حال حاضر وضعیت دریاچه ارومیه به گونهای است که در حال نزدیک شدن به میزان سطح آب دهه ۷۰ است.
وی تاکید کرد: در صورتی که این بارندگیها را به صورت ممتد در سال آینده داشته باشیم، میتوانیم شاهد احیای این دریاچه باشیم.
منصورپور با تاکید بر اینکه در حال حاضر این دریاچه بیشترین میزان آب را در ۱۰ سال اخیر داشته است، ادامه داد: علاوه بر آن تراز آب این دریاچه نیز رکورد ۱۰ ساله را ثبت کرده است.
وضعیت بارندگیها در دو سال ترسالی
مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی در خصوص وضعیت بارشها در سالهای اخیر، توضیح داد: بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که از دی تا اسفند ماه سال گذشته بیشتر بارندگیها در شمال غرب و جنوب شرق کشور بوده، ولی از فروردین ماه سال جاری بیشترین بارندگیها را در بخشهای جنوبی کشور داشتیم و این بارندگیها موجب آبگیری تالاب "جازموریان" و "هامون"ها شده است.
منصورپور، ایجاد دریاچه در بخشهای مرکزی کشور در منطقه "زواره" و آبگیری تالابها در مناطق کویری کشور را از دیگر مزایای بارندگیهای اخیر دانست و یادآور شد: در مجموع میتوانیم بگوییم امسال از لحاظ میزان بارندگی سال خوبی برای بخشهای جنوبی بود.
این محقق حوزه سنجش از دور با بیان اینکه مقدار بارندگیها در شمال و شمال غرب کشور مشابه دوران تر سالی بوده است، ادامه داد: علاوه بر آن ما پایش سدها را نیز در دستور کار داریم و بررسیهای ما نشان میدهد که اکثر سدهای مهم کشور بیش از ۸۰ درصد ظرفیت آنها آبگیری شده است.
وی اضافه کرد: با ادامه این روند امیدواریم کمبود آب در تابستان سال جاری نداشته باشیم، ولی همواره صرفهجویی و استفاده بهینه در مصرف آب باید رعایت شود.
وضعیت سدها در بارشهای اخیر
منصورپور در خصوص وضعیت سدهای کشور در بارندگیهای اخیر، گفت: وضعیت کلیه سدهای کشور نسبت به سال گذشته خوب است، به گونهای که در سال گذشته تنها مخزن آبی برخی از سدهای موجود در غرب و جنوب غرب کشور پر آب شده بودند؛ ولی در سال جاری تقریبا مخازن سدها در بخشهای مختلف کشور پر آب شدند.
وی دلیل این امر را بارندگی سراسری در کل کشور دانست و ادامه داد: در سال جاری بارندگیهای خوبی در جنوب غرب، جنوب شرق، سیستان و بلوچستان، شمال غرب داشتیم و همچنین میزان بارندگیها در خراسان جنوبی خوب بود، ضمن آنکه در هفته قبل شاهد بارندگی در بخش کویری کشور چون طبس و شهداد در کرمان بودیم.
منصورپور با اشاره به بارندگی خوب در بالادست هامونها در کشور افغانستان، خاطر نشان کرد: این بارندگیها موجب پر آب شدن رود هیرمند و هامونها شده است.
وی تاکید کرد: وضعیت بارندگیها در سال جاری که منجر به سیل شود، نسبت به سال گذشته نرمالتر بود و توانستیم بسیاری از آبهای سطحی ناشی از بارندگیها را پشت سدها مهار کنیم. بر خلاف سال گذشته که به دلیل حجم بسیار بالای بارش در مدت زمان کم در جنوب غرب کشور، حجم زیادی از روانابها وارد دریا شد.
وضعیت تالابها در ترسال ۱۳۹۹
مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران به بیان وضعیت آبگیری تالابها پرداخت و افزود: تالابهای کشور در وضعیت خوبی قرار دارند، به عنوان نمونه تالاب "جازمویان" در شرایط خوبی است و حدود ۵۰ درصد از پهنه این تالاب آبگیری شده است.
به گفته وی، تالاب جازمویان قبل از بارندگیها و در اواخر پاییز سال گذشته تقریبا خشک شده بود، ولی در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.
منصورپور با بیان اینکه بر اساس بررسیهای ما دریاچه نمک در استان قم افزایش پهنه آبی را نشان میدهد، اظهار کرد: در اسفند ماه مساحت آبی این دریاچه ۴۷ کیلومتر مربع بوده که این میزان در حال حاضر به حدود ۲۱۷ کیلومترمربع رسیده است و این میزان نشان میدهد که در یک ماه اخیر مساحت آب این دریاچه حدودا ۵ برابر شده است.
این مقام مسؤول، با بیان اینکه این میزان در حال افزایش است، چون بارندگیها در این حوضه ادامه خواهد داشت، ادامه داد: در خصوص تالاب "بختگان" باید گفت که مساحت آب این تالاب افزایش چشمگیری داشت، به گونهای که میزان مساحت آن در فروردین ۹۹ حدود دو برابر میزان مساحت آن در اسفند ۹۸ شده است.
وی با بیان اینکه بهار امسال بهار پرباری برای کشور بوده است، اظهار کرد: بارندگیهای امسال نسبت به سال ۹۸ و ۹۷ تفاوت عمده داشت و اینکه بارندگیها در سال جاری به صورت سراسری بوده است.
وی با بیان اینکه این بارندگیها در هفته جاری نیز ادامه خواهد داشت، افزود: به نظر میرسد حتی اردیبهشت سال جاری متفاوت از اردیبهشت ماه سال گذشته باشد و امیدواریم پس از یک دهه حشکسالی در کشور، به تدریج تغییرات خوبی در طبیعت خشک شده کشور مشاهده کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم