میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، آزمون دستیاری تخصصی پزشکی یکی از مهمترین آزمون های گروه علوم پزشکی است و مخاطب آن پزشکان عمومی و دانشجویان سال آخر پزشکی هستند. به دنبال شیوع بیماری کرونا از بهمن ماه در ایران، آزمون های کشوری لغو شد و در اولین قدم آزمون دستیاری که قرار بود ۱۵ اسفند ۹۸ برگزار شود نیز لغو شد.
پس از اعلام مجدد زمان آزمون، مقرر شد که آزمون دستیاری پزشکی در روز ۴ اردیبهشت ماه ۹۹ برگزار شود که این تصمیم نیز به دلیل وضعیت ابتلا و انتقال عفونت کرونا ویروس جدید و به جهت اعلام این وضعیت از سوی وزارت بهداشت مجدد لغو شد و تنها امکان ثبت نام برای داوطلبان فراهم شد.
در نهایت مقرر شد که تمامی آزمون های کشوری از سوی مراکز سنجش به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شود و با تصمیم نهایی ستاد، زمان آزمون ها مشخص شود. در این مسیر پس از برگزاری اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تاریخ ۵ تیرماه ۹۹ برای آزمون دستیاری پزشکی تعیین شد.
در پی اعلام این تاریخ، بسیاری از داوطلبان در فضای مجازی و در تماس با خبرگزاری مهر اعتراض خود را نسبت به تاریخ اعلام شده بیان کردند.
برخی از این داوطلبان معتقد هستند که گروهی از پزشکانی که امسال قصد دارند در آزمون شرکت کنند اکنون درگیر بخش های کرونا در مراکز درمانی هستند و در عمل امکان درس خواندن و مرور دانسته هایشان فراهم نیست.
برخی دیگر می گویند شرایط برای همه یکسان نیست و ممکن است کسی دانشجوی سال آخر نباشد و چند سال از مدرک پزشکی اش گذشته باشد و امکان تعطیلی مطب را داشته و در قرنطینه به راحتی درس های خود را مرور کرده است.
در مقابل برخی از دانشجویان سال آخر پزشکی که شرایط شرکت در آزمون را دارند نیز معتقدند با توجه به درگیری شدید مراکز درمانی با کرونا و فعالیت جدی اینترن ها (کارورزها) در بخش های مرتبط با کرونا عملا امکان خروج از بخش ها و مرور درس برای آنها وجود ندارد.
گروهی از داوطلبان می گویند بخشی از پزشکان عمومی که اکنون در حوزه کرونا فعالیت دارند گروه عمده ای از داوطلبان آزمون دستیاری را تشکیل می دهند و این موضوع موجب می شود که شرایط با افرادی که در حوزه کرونا فعالیت نمی کنند مساوی نباشد.
دکتر اسماعیل ایدنی قائم مقام شورای آموزش پزشکی و تخصصی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اعتراض این گروه از داوطلبان گفت: آزمون دستیاری پزشکی یک آزمون رقابتی است این به این معنی است که همه افرادی که در آن شرکت می کنند شرایط مشابهی دارند. اگر شرایط برای مطالعه دروس اکنون سخت است برای همه چنین شرایطی است.
وی اظهار داشت: آزمون قرار بود اسفند ماه ۹۸ برگزار شود و طبیعی است که افراد خود را برای اسفندماه آماده کرده بودند.
قائم مقام شورای آموزش پزشکی و تخصصی اضافه کرد: این آزمون قرار بود اسفند برگزار شود و اولین آزمونی بود که لغو شد. اگر قرار باشد آن را به تاخیر بیاندازیم با توجه به اینکه اول مهرماه شروع به کار دستیاران است و معمولا در ۲۰ شهریورماه ثبت نام صورت می گیرد، تاخیر در شروع به کار آنها خواهیم داشت.
تبعات تأخیر در برگزاری آزمون دستیاری
وی افزود: وقتی یک آزمون دستیاری برگزار می شود حدود ۲۵ روز طول می کشد که نتایج اولیه اعلام شود و بعد از آن برخی از رشته ها مصاحبه دارد و بعد از آن انتخاب رشته انجام می شود که این موضوع هم پروسه زمانبری است. اگر سریع بخواهیم پیش برویم به سختی می توان به زمان مورد نظر در مهرماه برسیم. ضمن اینکه بخش ها از دستیار (رزیدنت) خالی می شوند و بخشی از افراد هم فارغ التحصیل می شوند.
ایدنی تاکید کرد: اگر بخواهیم تقویم آموزشی دستیاران را برای چهار سال آینده بر سر جای خود باشد مجبوریم آزمون دستیاری را هرچه زودتر برگزار کنیم. اگر شروع به کار دستیاران به تاخیر بیافتد در عمل آزمون های ارتقا و دانشنامه و گواهینامه نیز به تاخیر می افتد.
وی یادآور شد: اگر بحث آمادگی برای آزمون هم مطرح باشد اکنون دو ماه فرصت دارند و می توانند دروس خود را مرور کنند. با توجه به اینکه شیوع بیماری در حال کاهش است فرصت بهتری برای مطالعه دروس وجود دارد.
قائم مقام شورای آموزش پزشکی و تخصصی اضافه کرد: تعداد داوطلبانی که دانشجوی پزشکی بوده و واجد شرایط شرکت مستقیم در آزمون هستند به نسبت کل داوطلبان تعداد کمی را شامل می شوند.
وی تاکید کرد: لطمه ای که به دلیل تاخیر در برگزاری آزمون به داوطلبان می خورد بسیار بیشتر است چون دیرتر باید دستیاری خود را شروع کنند. برخی سرباز می شوند و مشکلات بیشتری بوجود می آید. این زمان به صلاح داوطلبان است زیرا با نوع تاخیری در دوره از ثبت نام تا سایر بخش ها هم به تاخیر می افتد.
در عین حال گروهی از داوطلبان نیز به این نکته اشاره می کنند که تجمیع ۱۴ هزار پزشک که ممکن است در مراکز درمانی کرونا بوده باشند در زمان آزمون، امکان خطر بالقوه ابتلا سایر داوطلبان را فراهم می کند. چرا که اگر فردی ناقل باشد و علامتی نداشته باشد ممکن است در زمان برگزاری آزمون که تجمع زیادی ایجاد می شود به انتقال بیماری کمک کند.
فاصله گذاری فیزیکی برای آزمون دستیاری اجرا می شود
دکتر ایدنی اما در مقابل پاسخ داد: فاصله گذاری فیزیکی برای آزمون اجرا می شود. قبلا ممکن بود که آزمون در یک یا دو دانشکده برگزار شود اما اکنون با این شرایط فاصله بیشتر برای افراد درنظر گرفته می شود و در فضای وسیع تر محل آزمون برگزار شود. ممکن بود قبلا در کلاس ها ۳۰ نفر آزمون دهند اکنون این تعداد به ۱۵ نفر می رسد. تمهیدات بهداشتی آزمون کاملا رعایت می شود.
قائم مقام شورای آموزش پزشکی و تخصصی همچنین تاکید کرد: برگزاری آزمون دستیاری تصمیم فردی نیست و تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا است. به هر حال داوطلبان تاکید می کردند که زمان هر چه زودتر اعلام شود که در نهایت این تصمیم اعلام شد. تقویم آزمون های علوم پزشکی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است.
منبع : خبرگزاری مهر
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است